Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ειδικό καθεστώς προχωρά είτε με ευρώ είτε με κατοχική δραχμή. Ανάγκη η ανατροπή του. Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη.


Όπως έγινε γνωστό η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μέσω της οποίας χρηματοδοτούνται επενδύσεις της ΔΕΗ, έθεσε για πρώτη φορά στη διοίκηση της ΔEH δύο νέους όρους για τη σύναψη δανείου. Ο πρώτος αφορούσε την πρόβλεψη για «ρήτρα δραχμής», δηλαδή επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη είτε της διάλυσης της Ευρωζώνης. Ο δεύτερος την υπαγωγή της στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής.
Γίνεται πλέον φανερό ότι η διεθνής των τοκογλύφων και το ευρωπαϊκό διευθυντήριο θέτουν υπό εξέταση κάθε ενδεχόμενο σχετικά με την πορεία της Ελλάδας, εντός ή εκτός ευρωζώνης. Εκείνο το οποίο δεν θέτουν υπό εξέταση ούτε συζητούν είναι η κατοχή της χώρας. Γι’ αυτό και επιβάλουν το αγγλικό δίκαιο, το δίκαιο των πιστωτών. Τους ενδιαφέρει είτε με το ευρώ είτε με μια ενδεχόμενη μετάβαση σε μια «κατοχική δραχμή» να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους και να κρατήσουν δέσμια τη χώρα και το λαό. Κι αυτό τους ενδιαφέρει πολύ περισσότερο που οι ίδιοι διαπιστώνουν τη βαθειά και εντεινόμενη κρίση της ευρωζώνης, ακόμη και το ενδεχόμενο διάλυσης της, κάτω από τις αντιδράσεις των λαών στα εφιαλτικά πακέτα λιτότητας και τα Μνημόνια που εξαπλώνονται σε όλο και περισσότερες χώρες καθώς και κάτω από τις συστημικές και διακρατικές αντιθέσεις, που εντείνονται καθώς η κρίση βαθαίνει
  • Αγωνιζόμαστε για να πάρουν στις 6 Μάη αποστομωτική απάντηση, με την τιμωρία του πολιτικού συστήματος της «νέας κατοχής» από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.
  • Αγωνιζόμαστε για να προχωρήσει από τις 7 Μάη το πιο πλατύ παλλαϊκό Μέτωπο ενάντια στο ειδικό καθεστώς των Μνημονίων και της Τρόικας.
  • Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη. Για μια Ελλάδα της πραγματικής δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Σε μια άλλη Ευρώπη της ισοτιμίας και της αλληλεγγύης, χωρίς νεοφιλελευθερισμό, χωρίς τοκογλύφους, χωρίς διευθυντήρια, χωρίς Ε.Ε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …