Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Φόβος αλλάζει στρατόπεδο

Οι εταίροι του σάπιου πολιτικού συστήματος, δικομματισμός και μνημονιακές δυνάμεις, επιχειρηματικοί όμιλοι, μεγάλα ΜΜΕ καθώς και οι ξένοι πάτρωνες, βλέπουν κάθε μέρα που περνάει, να αχρηστεύονται το ένα μετά το άλλο, τα όπλα τους για τη χειραγώγηση του λαού. Τα ψέματα τους ότι αν δεν προχωρήσουν τα Μνημόνια τάχα δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, οι εκβιασμοί τους ότι αν δεν τους ψηφίσει ο λαός θα υπάρξει χάος και ακυβερνησία, δεν περνάνε πια. 
Γιατί ο λαός «δεν τσιμπάει» πια. 
Γιατί ο λαός σιγά-σιγά ξεπερνάει το φόβο. 
Γιατί ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο. 
 Γιατί οι εξελίξεις στη χώρα χρωματίζονται από ένα νέο παράγοντα, το μαχόμενο λαϊκό κίνημα, που έχει εισβάλει στο προσκήνιο μέσα από τις πλατείες, τις παρελάσεις, τις απεργίες, τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές.
 Γιατί η Αριστερά αρχίζει να προβάλει σα δύναμη αλλαγής.
 Γιατί η κατεύθυνση της ενότητας της Αριστεράς αρχίζει να κατοχυρώνεται στη λαϊκή βάση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, ενώ όσες ηγεσίες παραμείνουν προσκολλημένες στην περιχαράκωση και στον ενδοαριστερό εμφύλιο, γρήγορα θα ξεπεραστούν από τον ίδιο τον κόσμο της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται στη δύναμη εκείνη της Αριστεράς, που στέκεται αγωνιστικά, ενωτικά και με μαζική λαϊκή απεύθυνση απέναντι στο ειδικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στη χώρα. Θέτει σαν πρώτιστη ανάγκη την Ανατροπή των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων. Υπηρετεί την υπόθεση αυτή σταθερά και μαχητικά, δεν μασά τα λόγια του απέναντι στο σύστημα της διαπλοκής και στα μεγάλα ΜΜΕ, επιζητά ακόμη και τη δυνατότητα μιας ενδεχόμενης κυβερνητικής διεξόδου –πράγμα στο οποίο θα μπορούσε να συμβάλει η ενότητα της Αριστεράς με βάση ένα κρουστικό κοινό Πρόγραμμα. Γι’ αυτό και φθάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίζεται από ευρύτερα κοινωνικά ακροατήρια σαν μια δύναμη ελπίδας και διεξόδου.
Πολλά πρέπει να γίνουν από τις 7 Μάη και μετά, πολλές νέες δυνατότητες μπορεί να δημιουργηθούν αλλά και υποχρεώσεις, για να υπάρξει ανταπόκριση στους πόθους του λαού. Βασική προϋπόθεση όμως είναι μέχρι τις 6 Μάη να φθάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι η φωνή της Αντίστασης στη νέα κατοχή, ο άλλος δρόμος της Πραγματικής Δημοκρατίας, της Ανεξαρτησίας και της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Και στις 6 Μάη να αποτυπωθεί στην κάλπη το ρεύμα προς το ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να υπάρχει μέσα στην κοινωνία, όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένο. Κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να συμβάλλει σε αυτό.

Σχόλια

Ο χρήστης ΚΑΤΙΑ είπε…
Ο φόβος τους να μην μποροπύν να κυκλοφορήσουν στην πόλη να μην μπορούν να βγούν όπως παλιά να κάνουν τον καλοχαιρέτα φαίνετε Κώστα. Το θέμα είναι αν θα μπορέσουμε να τους ρίξουμε στην θάλασσα μια για πάντα .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

Πάτρα: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ηλικιωμένη που ζει με οξυγόνο – Συνελήφθη ο γιος της που διαμαρτυρήθηκε

Εφιαλτική γίνεται πλέον η πραγματικότητα για όσους δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα. Βλέπετε η παραπλανητική διαφήμιση δεν μας τα λέει όλα , δηλαδή όταν δεν έχεις να πληρώσεις όσα σου ζητάνε για να μπεις στην ρύθμιση τι κάνεις ; προφανώς έχεις την τύχη της ηλικιωμένης κυρίας Νίκης Μούζου, καθώς η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, αν και η ίδια ζει με μηχάνημα οξυγόνου. Όπως αναφέρει το www.patrastimes.gr, η ηλικιωμένη γυναίκα ζει σε ένα παλιό σπίτι στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, στην πιο υποβαθμισμένη συνοικία της πόλης. Σήμερα το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ συνοδεία ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ έκοψαν το ρεύμα. Η κυρία Νίκη ζει με μια πενιχρή σύνταξη. Συντηρεί τα δύο της εγγόνια, ανήλικα, και ήλθε αντιμέτωπη με έναν υπέρογκο λογαριασμό ρεύματος. Πάνω από 10.000 ευρώ. Όπως είπε δεν μπορούσε να πληρώσει καθώς έπρεπε να επιλέξει από το αν θα μπορέσει να ταΐσει την οικογένειά της ή να έχει ρεύμα. Η γειτονιά ξεσηκώθηκε. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο γιος της κυρίας Νίκης πήγε στην ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθεί. …