Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

...ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΛΥΧΤΑΝΕ...

Παραδόξως δεν ΦΟΜΑΜΑΙ καθόλου τελευταία , είναι η ΕΛΠΙΔΑ ; είναι ότι είμαστε συνέχεια στο "δρόμο" και στον ΑΓΩΝΑ για το καθημερινό ; Δεν ξέρω πάντως νοιώθω πολύ κουρασμένος αλλά δεν ΦΟΒΑΜΑΙ .
Δεν ξέρω και δεν μπορώ να πώ αν υπάρχει <<πλαν Α η πλαν Β >> ξέρω ότι δεν πάει άλλο και το βλέπεις καθημερινά στα μάτια και το ακούς στις συζητήσεις που κάνεις με τον κόσμο στο δρόμο. Σε αυτές τις εκλογές είδαμε τους Πολίτες να αντιδρούν διαφορετικά απο άλλες φορές , σε σταματούν μόνοι τους σε ρωτούν , θέλουν απαντήσεις , μάθανε να συζητάνε δεν τα "ξέρουν όλα" ρωτάνε να μάθουν .
Προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα να μην "λέω μεγάλα λόγια " να αποφύγω να δίνω ψαύτικες ελπίδες στους Ανθρώπους που δίκαια ρωτούν και περιμένουν απαντήσεις .
Μπορώ και λέω " δεν ξέρω ' αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε , μπορώ να πώ ότι δεν τα ξέρω όλα , αλλά προσπαθώ να μάθω .
Ακουσα την Ελένη σε μια συζήτηση να λέει .<< Είμαστε μικροί σε ηλικία όταν παντρευτήκαμε και φτωχοί παλεύαμε για το μεροκάματο και πολύ γρήγορα αρχίσαμε να παλεύουμε και με την Αρώστια της Αννας , αλλά ! δεν το βάλαμε κάτω , είμαστε Νέοι είχαμε κουράγια , είπαμε θα το παλέψουμε και το κάναμε , Κάναμε αλλά 2 κορίτσια προχώρησε η Ζωή μας , πάντα παλεύοντας πάντα και για το παραμικρό έπρεπε να το διεκδηκούμε τίποτα δεν μας χαρίστηκε ΤΙΠΟΤΑ . Και φτάσμε τώρα στα πενήντα μας , περισσοτερο φτωχοί από ποτέ , με την Αρώστια "σαμάρι" να μην έχουμε τα 'κουράγια' όπως τότε .
Και κάθεσαι και λές ....τι κάνουμε τώρα ;
Ελπίδα δεν βλέπεις , βοήθεια απο πουθενά δεν βλέπεις , τι κάνουμε ;
Το πολεμάμε , το διεκδηκούμε , είμαστε πάντα Παρόντες , αλλά νιώθεις κουρασμένος , καταλαβαίνεις ότι δεν 'περπατάει " άλλο . Αλλά ΠΟΛΕΜΑΣ και ξέρεις ότι ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ.Αλλά συνεχίζεις ..........
ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΖΗΤΑΩ ΜΟΝΟ .....ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ .

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ  ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΙΣΩ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ