Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ


ΈΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ''ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ''
Φαίνεται πως όταν κάποιος, όπως ο Π. Λαφαζάνης, λέει ότι η ενότητα της Αριστεράς θα προχωρήσει μετεκλογικά ανεξάρτητα από τη θέληση κάποιων ηγεσιών, ενοχλεί τον Ριζοσπάστη.
Και τον ενοχλεί τόσο πολύ ώστε το Σάββατο (2/6) να γράφει ένα άκρως επιθετικό πρωτοσέλιδο σχόλιο κατά των λεγομένων του Π. Λαφαζάνη και να φτάνει στο σημείο να του αποδίδει προθέσεις «υποτίμησης του πολιτικού κριτηρίου των χιλιάδων μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ... αντιπαράθεσης των τελευταίων με τα καθοδηγητικά όργανα του ΚΚΕ... έως και διαδόσεις για προβλήματα στο Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ(!)».
Βεβαίως όλα τούτα θα τα προσπερνούσα ως άκρως παράλογα, αν δεν ήταν τόσο βλαπτικά όχι μόνο για την Αριστερά στο σύνολό της, αλλά κυρίως για τον τόπο και τον λαό.
Και είναι βλαπτικά γιατί κάποιοι στο ΚΚΕ φαίνεται ότι ταυτίζουν πολύ λαθεμένα το ρόλο τους, ίσως και την πολιτική ύπαρξή τους με την άρνηση κάθε μορφής και με οποιουσδήποτε όρους, συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ (ίσως και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Και ενώ στο πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» γίνεται αυτή η σφοδρή επίθεση στον Π. Λαφαζάνη, την προηγούμενη μέρα η Α. Παπαρήγα ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τη συνεργασία!
Ιδού τι λέει η Α. Παπαρήγα, μεταξύ άλλων, σε εκτεταμένη δήλωσή της:
«Επιβεβαιώνεται ένα πράγμα ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει συνεργασία. Ολα αυτά που λέει είναι επίσης απάτη. Ηδη εδώ και δυο μέρες όλο το φιλικό επιχειρηματικό και τηλεοπτικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ θέτει το εξής ζήτημα: Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, η δυνατότητα να φτιάξει κυβέρνηση συνεργασίας με 151 και πάνω, ή τουλάχιστον με 151, εξαρτάται από το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ και τον αριθμό των βουλευτών του! Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία είναι μία πρόταση απατηλή, αποβλέπει μόνο στο να χρησιμοποιήσει τη σημαία της συνεργασίας για να ρίξει το ΚΚΕ, από τη δική του την πλευρά έτσι νομίζει, όσο γίνεται πιο κάτω.
Κι όχι μόνο το ΚΚΕ, θα πρόσθετα και τους Οικολόγους τους θέλει απ' έξω και τη ΔΗΜΑΡ, αν είναι δυνατόν και εκτός βουλής ή στριμωγμένη, ώστε να προχωρήσει σε μία κυβέρνηση αυτοδύναμη και μετά, βεβαίως, να προσκαλεί κομμουνιστές, ανθρώπους της ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους και άλλους να στελεχώσουν υπουργεία, υπηρεσίες - δε νομίζω να δώσει υπουργεία αν δε συνεργαστείς, αλλά να στελεχώσει υπουργεία κ.λπ. Και να δημιουργήσει μία νέα γενιά αλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που θα στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό, εξαρτημένη αποκλειστικά από τα νέου τύπου διαφανή και γλυκά ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ.»
Το ερώτημα είναι προφανές.
Αν ο Σύριζα δεν θέλει τη συνεργασία της Αριστεράς και απλώς τη χρησιμοποιεί για να «ρίξει» το ΚΚΕ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους (προς τι το ενδιαφέρον για τους δύο τελευταίους;), τότε σημαίνει ότι η ιδέα της συνεργασίας είναι δημοφιλής στον κόσμο της Αριστεράς. Προς τι λοιπόν η επίθεση στον Π. Λαφαζάνη που είπε ότι η ενότητα της Αριστεράς θα γίνει, γιατί το θέλει ο κόσμος της;
Πέραν αυτού, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τη συνεργασία (πράγμα όχι απίθανο!), τη θέλει μήπως η ηγεσία του ΚΚΕ;
Αν θεωρεί η Α. Παπαρήγα ότι απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ δημαγωγεί εκ του ασφαλούς με τη συνεργασία της Αριστεράς, προς άγραν ψήφων, τότε γιατί το ΚΚΕ δεν δοκιμάζει την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί το ΚΚΕ δεν απευθύνει πρόταση διαλόγου και συνεργασίας στο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας ταυτόχρονα, τη μορφή, το πολιτικό προγραμματικό περιεχόμενο και τους γενικότερους όρους μιας τέτοιας συνεργασίας;
Γιατί το ΚΚΕ δεν πετάει τη μπάλα της ενωτικής δοκιμασίας, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, στον ΣΥΡΙΖΑ;
Είναι, όμως, αδιανόητο να ομολογεί η ηγεσία του ΚΚΕ ότι η ιδέα της συνεργασίας της Αριστεράς κερδίζει έδαφος στους αριστερούς και συνιστά παράγοντα εκλογικής αποδυνάμωσης όλων των άλλων αριστερών δυνάμεων σε όφελος του ΣΥΡΙΖΑ, να ισχυρίζεται, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημαγωγεί απλώς με την υπόθεση της συνεργασίας και την ίδια ώρα η ηγεσία του ΚΚΕ όχι μόνο δεν προτείνει τους όρους μιας επωφελούς αριστερής συνεργασίας αλλά δεν διανοείται ούτε καν να συνομιλήσει με το ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε και διερευνητικές εντολές)!!!
Και αν αυτή η «λογική» είχε μια κυνική δικαιολογία, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χαροπάλευε να μπει στη Βουλή και επομένως το ΚΚΕ προσδοκούσε την εξαφάνισή του, τότε ποια είναι η λογική μιας τέτοιας στάσης του ΚΚΕ σήμερα;
Δεν είμαστε προκατειλημμένοι και πολύ περισσότερο εχθρικοί απέναντι στο ΚΚΕ. Το αντίθετο!
Ένα ισχυρό ΚΚΕ, το οποίο θα ακολουθεί μια ενωτική κατεύθυνση στο χώρο της Αριστεράς, συνιστά μια πολύτιμη και αναντικατάστατη δύναμη για να μπορέσει η χώρα να ξεφύγει από τη σημερινή κρίση και να ανοίξει νέους προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς ορίζοντες.
Ένα ισχυρό ΚΚΕ, με μια συνεπή ενωτική και ανατρεπτική πολιτική, θα μπορούσε να αποδυναμώσει ενδεχόμενες «δεξιόστροφες» αποκλίσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλει στην αποτροπή, τυχόν, «τυχοδιωκτικών» κινήσεων και σε τελευταία ανάλυση να γίνει ο «εγγυητής» μιας σταθερής και αταλάντευτης αγωνιστικής, κινηματικής και ταξικής προσήλωσης σε προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους.
Επομένως αυτό που χρειάζεται σήμερα το ΚΚΕ είναι να ξανασκεφτεί πάνω στην ανάγκη ενωτικών προσανατολισμών στο χώρο της Αριστεράς και στη συγκρότηση ενός πλατιού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου και όχι να προεξοφλεί απλώς τις «προδοσίες» και «ενσωματώσεις» των άλλων αριστερών δυνάμεων και ακόμα χειρότερα να εμφανίζει στο λαό, έστω και αθέλητα, ένα μαύρο ορίζοντα, χωρίς ελπίδα και ορατή θετική προοπτική!
Του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παπαρήγα Γόντικας , Σοφιανός , Μαίλης και τόσα άλλα αστέρια του εργατικού κινήματος που μάλλον δεν έχουνε δουλέψει ποτέ στην ζωή τους , που έχουν κληρονομικό χάρισμα το αλάθητο , κάνουν ότι είναι δυνατόν να κρατηθεί το ΣΥΣΤΗΜΑ στη θέση του . Τώρα που φάγανε και την σκόνη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοκκινιά Τώρα είναι που λυσάνε τα τοπικά κομματόσκυλα .
Ο χρήστης ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε…
Σαν σήμερα μία μεγάλη μορφή γέννημα θρέμμα του λαού, έδειχνε τον πραγματικό το δρόμο.
Σαν σήμερα, 7 Ιούνη του '42 στη Δομνίστα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μέρα μεγάλης ντροπής για την ιστορία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος η εμφάνιση της Αλέκας στο ΜΕΓΚΑ. Συντάχθηκε ανενδοίαστα με όλους αυτούς που εντός και εκτός της χώρας προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να χειραγωγήσουν την ψήφο του κόσμου εναντίον του κακού λύκου που λέγεται ..ΣΥΡΙΖΑ και αναμάσησε όλα τα επιχειρήματα του κυρίαρχου συστήματος αποδεικνύοντας ότι στις πιο κρίσιμες στιγμές του τόπου το ΚΚΕ αποτελεί την αριστερή «συνιστώσα» του. Και τι δεν είπε. Απείλησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην «άτακτη χρεοκοπία», προειδοποίησε ότι Τσίπρας είναι «αφελής και επικίνδυνος όταν λέει ότι δεν θα βγούμε από την ευρωζώνη», αναρωτήθηκε μαζί με τον Πρετεντέρη ότι αν ακυρωθεί το μνημόνιο «μετά τι», απογοήτευσε τον κόσμο διαβεβαιώνοντας ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς «θα πέσει σε ένα μήνα», μέχρι και στο λαϊκό κίνημα επιτέθηκε ότι «δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων» επειδή δεν ψηφίζει ΚΚΕ (!!).. Το μόνο που δεν είπε είναι ότι ο Τσίπρας θα σφάξει τον κόσμο με κονσερβοκούτια και ότι θα τους πάρει τα σπίτια και τις περιουσίες τους.. Πολλοί φίλοι και ψηφοφόροι του ΚΚΕ έπαιρναν τηλέφωνο ο ένας τον άλλον και αναρωτιόντουσαν αν είναι ξυπνητοί ή βλέπουν κανένα εφιάλτη, ενώ ακόμα και τα πιο «κουφά» μέλη και οπαδοί του κόμματος άκουγαν τα κόκαλα του Χαρίλαου να τρίζουν..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …