Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2016

"ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟ" Μια παράσταση απο την θεατρική ομάδα του κυριακάτικου σχολείου μεταναστών

Την Τετάρτη 23 Μάρτη 2016 σε συνεργασία με το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και την Κίνηση απελάστε τον Ρατσισμό στον πολυχώρο "Μάνος Λοίζος"  Θηβών 245 Νίκαια στις 20.30 η θεατρική ομάδα του Κυριακάτικου σχολείου θα παρουσίαση το θεατρικό έργο "ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟ"
https://www.facebook.com/events/1156487607697866/

και τις δύο ημέρες θα μαζεύονται παιχνίδια , σε καλή κατάσταση, για τα παιδιά που βρίσκονται στο Σχιστό


21η Μαρτίου παγκόσμια ημέρα κατά του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ και του ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Αθήνα 21/3/2016 Η 21η Μαρτίου έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα κατά του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ και του ΦΑΣΙΣΜΟΥ.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν αυτές τις μέρες με επίκεντρο το τεράστιο προσφυγικό ζήτημα και ενάντια στο φαινόμενο που εξαναγκάζει ανθρώπους σε υποτελή διαβίωση. Ο ρατσισμός είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των ισχυρών απέναντι σε ό,τι διαφέρει.
H 21η Μαρτίου έχει οριστεί να είναι επίσης η μέρα αλληλεγγύης/μνήμης για τους ανθρώπους με σύνδρομο Down και δεν αποτελεί σύμπτωση ή τυχαίο γεγονός. Οι άνθρωποι με Down ή τρισωμία 21 βίωσαν το ρατσισμό του Χίτλερ –πριν από τους/τις Εβραίους/Εβραίες, πριν από τους/τις κομμουνιστές/κομμουνίστριες, τους/τις Ρομά/Ρομνί, τα ομοερωτικά άτομα.
Οδηγήθηκαν σε μαρτυρικό θάνατο πολύ πριν κατασκευαστούν οι θάλαμοι αερίων. Χιλιάδες άνθρωποι με Down και άλλες αναπηρίες βρήκαν τραγικό τέλος σε σφραγισμένα φορτηγά οπού σωλήνες διοχέτευαν τα καυσαέρια της αναμμένης μηχανής.
Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ των αναπήρων (275.000) παρουσιάστηκε ως «υπηρεσία» στο γερμανικό λαό κ…

Ζωτικές δραπετεύσεις, στιγμές χαράς μεγάλης, ο αγώνας συνεχίζεται…

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ Σε ρόλο ρεπόρτερ οι “αποφασισμένοι για όλα” καλοί φίλοι – μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ατόμων με αναπηρία. Δικαιωματικά δικό τους αυτό το ρεπορτάζ, βγαλμένο από τα βάθη του νου μα και της καρδιάς τους: Την Δευτέρα 7 Μαρτίου το πρωί, η ατμόσφαιρα στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων (ΚΑΑΠ) Βούλας έμοιαζε να έχει “δραπετεύσει” από τη συνηθισμένη ηρεμία της. Αίσθημα χαράς κυριαρχούσε παντού, οι ιδιαίτερες στιγμές το απελευθέρωναν και διέχεαν προς πάσα κατεύθυνση. Μερικές εβδομάδες πριν, η αποφασιστική παρέμβαση της Κίνησης στο παράρτημα ΑΜΕΑ – “κολαστήριο” των Λεχαινών, είχε καταστήσει κάτι παραπάνω από σαφές το μήνυμα “μηδενικής ανοχής” στις άγριες ιδρυματικές λογικές που εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες στη καθυστερημένη κοινωνία των νεοελλήνων. Δύσκολος πάρα πολύ αυτός ο αγώνας – γι’ αυτό και επί δεκαετίες δίνεται και πάλι και ξανά δίνεται και ποτέ δε τελειώνει – και πολύ μακρά στις συνθήκες της ελληνικής ιδιαιτερότητας η διαδρομή “από το άσυλο στη κοινότη…