Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Οι γιατροί της Επανάστασης

ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Όταν άλλα κράτη σφυράνε αδιάφορα στα πιο απλά (μάσκες, γάντια), η Κούβα ήταν εκεί με τους ανθρώπους της, με γιατρούς! Μεγάλη ευγνωμοσύνη!
"Στο αεροδρόμιο Μαλπένσα της Ιταλίας έφτασε το βράδυ της Κυριακής ο «στρατός με τις λευκές ρόμπες», μια ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών που έχει αναλάβει την αποστολή να συνδράμει τις ιταλικές αρχές στη μάχη κατά του κορωνοϊού, έπειτα από αίτημα της επαρχίας της Λομβαρδίας.
Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και «προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας» στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες." (πηγη: Καθημερινή)
«Όλοι φοβόμαστε, όμως έχουμε ένα επαναστατικό καθήκον να εκπληρώσουμε, οπότε βάζουμε τον φόβο στην άκρη», δήλωσε στο Reuters ο Leonardo Fernandez ηλικίας 68 ετών, ειδικός εντατικής θεραπείας, λίγο πριν από την αναχώρησή του για την Ιταλία και πρόσθεσε: «Όποιος λέει ότι δεν φοβάται είναι ήρωας. Αλλά εμείς δεν είμαστε υπερήρωες, είμαστε γιατροί της Επανάστασης». (πηγή: το Εθνος)


Δεν υπάρχουν σχόλια: