Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Κάλεσμα Αλληλεγγύης του “Κόντρα στο Ρεύμα” για Τρόφιμα και Είδη ατομικής υγιεινής.       ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
        ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΕΙΔΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Η κρίση που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, ανάμεσα σε όλες τις άλλες βαρύτατες συνέπειές της, έχει σαν αποτέλεσμα αρκετοί συνάνθρωποί μας να περιθωριοποιούνται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Καθήκον όλων μας είναι αυτήν την κατάσταση να την αντιμετωπίσουμε και να αντικαταστήσουμε τον φόβο με τη δύναμη της αλληλεγγύης.
Οι πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων μνημονιακών χρόνων και η κοινωνική κρίση που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού χτυπούν τα λαϊκά στρώματα και συρρικνώνουν το εισόδημα μεγάλου τμήματος της κοινωνίας και της εργασίας. Πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν πρόσβαση πλέον σε βασικά διατροφικά είδη και είδη προσωπικής υγιεινής, ενώ το συρρικνωμένο κράτος πρόνοιας και οι υποχρηματοδοτούμενες δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες αδυνατούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση αυτών  των πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας.
Εκείνο που μας ενδιαφέρει σε αυτή τη συγκυρία  είναι να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος  που να νιώσει μόνος και αβοήθητος. Είναι καθήκον μας να είμαστε πάντα δίπλα σε όσους και όσες χρειαστούν την αλληλεγγύη μας, γιατί η μεταξύ μας αλληλεγγύη είναι το όπλο μας ενάντια στην εκμετάλλευση και τη φτώχια.
Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα» ξεκινά καμπάνια συλλογής τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής με σκοπό τη δημιουργία μιας τράπεζας που να μπορεί να βοηθήσει τις αυξημένες ανάγκες των συνανθρώπων μας.
Απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε φορείς της πόλης μας, σε συλλόγους γονέων (που αδυνατούν λόγω το κλείσιμο των σχολείων να βοηθήσουν οικογένειες που είχαν εντοπίσει), σε ενεργούς πολίτες, να βοηθήσουν σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Η εθελοντική συμμετοχή όλων μας είτε είναι στη προσφορά, είτε στην διάθεση αυτών, θα δείξει και την επιτυχία του εγχειρήματος.

Το στέκι «Φυσάει Κόντρα» που βρίσκεται ΓΕΜΕΛΟΥ 215 & ΠΡΟΥΣΗΣ στη Νίκαια, θα είναι ο χώρος που θα δημιουργηθεί η τράπεζα  και θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 18:30 έως 21:00.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: