Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

μπραβο δημαρχε ...γιατι οπως εχουμε ξαναπει υπαρχουν και ΔΗΜΑΡΧΟΙ που νοιαζονται "για ολους" τους κατοικους ......γιατι εδω δεν χρειαζονται χρηματα ....εδω χρειαζετε ΑΝΘΡΩΠΙΑ & ΗΘΟΣ
Παραλία Ελεύθερη για Όλους

Στην παραλία έδωσαν το παρών ο κ. Ταγματζίδης Στέλιος, από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΜΕΑ «Αργώ», ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ), Σκόνης Νίκος, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για ΣΚΠ Παράρτημα Αθηνών, Σοφία Τσίχλα, ο κ. Λυμναίος Γιάννης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με ειδικές ανάγκες, η κ. Θυμιανού Αλεξάνδρα από το Σύλλογο Υποστήριξης Ατόμων με αναπηρία, ο κ. Γεράσιμος Πόλης από τον Πειραϊκό Σύλλογο Κινητικά Ανάπηρων, η κ. Λαύκα Γεωργία από Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ο παραολυμπιονίκης Κωστάκης Γιάννης, ο κ. Κωστάρης Σάκης από την Επιτροπή Παραολυμπιακών Αγώνων καθώς και εκπρόσωποι από τον πανελλήνιο Σύλλογο παραπληγικών, τον ΠΑΣΑΠ, τον ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Α. «Σπάρτακος», τον Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων «Το Μαρούσι».

Τους παρευρισκόμενους υποδέχτηκε η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Αδαμίδου. Με αφορμή την επέτειο του βομβαρδισμού της Χιροσίμα σημείωσε πως ο πόλεμος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ΄΄μαζικής παραγωγής΄΄ αναπήρων. «Τα χρήματα που ξοδέψαμε για τις υποδομές ΑΜΕΑ ισοδυναμούν στο κόστος δύο ντουφεκιών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

κάντε κλικ εδώ και δείτε το σχετικό video από το tvxs.gr


Ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης ανέφερε πως η παραλία του Αγίου Κοσμά είναι ξεχωριστή και για τον τρόπο που άνοιξε και για ότι είναι προσβάσιμη στους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Αναφερόμενος στην τεράστια προσέλευση του κόσμου στην πλαζ σημείωσε την ανάγκη να ανοίξουν και άλλες παραλίες στην Αττική.
Ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για να γίνει η παραλία Ελληνικού φιλική στα άτομα με κινητικές δυσκολίες καθώς και αυτούς που καθημερινά φροντίζουν και ενδιαφέρονται για τη λειτουργία της παραλίας. Αναφέρθηκε επίσης στο αίτημα του δήμου να παραχωρήσει και τυπικά σε αυτόν η πολιτεία τη διαχείριση της πλαζ, πράγμα που θα του δώσει τη δυνατότητα για καλύτερη λειτουργία.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι καλεσμένοι οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για τις υποδομές που τους επιτρέπουν να κάνουν μπάνιο. Αναφέρθηκαν στην ανάγκη διάδοσης αυτού του εγχειρήματος σε όλο το χώρο των ΑΜΕΑ. «Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση» τόνισαν υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι η κοινωνία οφείλει να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα βάζοντας τέρμα στην «ανάπηρη στάση ζωής» που διέπει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Μετά από αυτό ακολούθησε κέρασμα και τραγούδι κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: