Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ξεκινάνε σήμερα Δευτέρα 21 Μάη οι παννελαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ .Περίπου 75.00 μαθητές θα δώσουν εξετάσεις για τελευταία φορά με το σύστημα που ισχύει γιατί αο το 2013 θα αλλάξουν οι παν/κες εξετάσεις .
Μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τον καθένα μαθητή ξεχωριστά μια και πολλές οικογένειες βιώνουν πρωτόγνωρες καταστασεις όσον αφορά τα οικονομικά τους αλλά την ισοροπία μέσα στην οικογένεια .
Ιδιαίτερα φέτος και όσο προχωρά η κρίση θα γίνετε πιό έντονο είδαμε ότι οι οικογένειες που έχουν παιδιά που σπουδάζουν δυσκολεύονται ιδιαίτερα να τα βοηθήσουν σε ότι αφορά φροντηστήρια και εξωσχολικά βοηθήματα . Είδαμε το φαινόμενο να εισάγονται στα ΑΕΙ σε επαρχιακές πόλεις και να μην μπορούν να τα στείλουν να σπουδάσουν , και να ξαναδίνουν φέτος με την ελπίδα να εισαχτούν σε ΑΕΙ στην περιοχή τους .
Θυμάμε ότι σε παλαιότερες εποχές μιλούσαν για ιδιαίτερες διατροφικές συνθήκες στους υποψήφιους , για να ανέβη η αποδοσή τους , και τώρα έχουμε μαθητές υποψήφιους που θα έρθουν να δώσουν εξετάσεις ίσως και χωρίς να έχουν βάλει "μπουκιά στο στόμα τους "
Αλήθεια πόσο ισότιμα θα κριθούν όλα αυτά τα παιδιά των περιοχών όπως η δική μας με τα άλλα ακριβών κολεγίων και των υψηλών προδιαγραφών;
Κάναμε ότι μπορούσαμε , μάλλον ήταν λίγα , για να βοηθήσουμε όσα παιδιά μας δεν έιχαν την δυνατότητα να πληρώσουν για παραπάνω βοήθεια . Το σχολείο  αλληλεγγύης λειτούργησε και βοήθησε και βοηθά μέχρι να τελειώση η σχ. χρονιά όσα παιδιά μας το παρακολούθησαν . Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά .
Ευχόμαστε σε όλα τα Παιδιά μας που δίνουν την δική τους μάχη τα καλλίτερα , και να μην απελπίζονται η ΖΩΗ ΠΡΟΧΩΡΑ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

4 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Κωστή χρόνια πολλά και κυρίως καλά.
Τώρα καλά θα μου πεις δύσκολα πράγματα, αλλά εγώ καθώς τόχω συνήθειο μου λέω, πες τις ευχές σου και που ξέρεις μπορεί και να πιάσουν.

Γι΄αυτό σου εύχομαι από καρδιάς μέρες όμορφες, με αγώνες αποτελεσματικούς(;) με απόφαση και δύναμη.
Με οικογενειακή ηρεμία και με χαμόγελα.
Να είσαι πάντα καλά και να έχεις το νου σου.

blackbedlam είπε...

Και φυσικά παράληψή μου που από την φούρια μου, δεν συνυπέγραψα τις ευχές σου στα παιδιά μας, στην νια ζωή.
Κυρίως όμως την υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, για τους εξασφαλίσουμε έναν καλύτερο κόσμο και να μπορούμε να τα κοιτάμε στα ματια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ
ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ & ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ
ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ
ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ {ΕΡΓΑ ΣΟΥ}

Μαρία Χατζησταυράκη είπε...

Κώστα είχα σήμερα παρόμοια έμπνευση μ εσένα γυρνώντας από μάθημα στη β λυκείου...κι έγραψα κι εγώ ένα αρθράκι
http://sxoliazoparemvaino.wordpress.com/2012/05/24/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%ad%cf%83%ce%b1-%cf%83-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%ac%cf%83%ce%b1/