Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

αλήθειες και ψέμματα για τον Δεκέβρη του 2008

Ο εξεγερμένος υποδιοικητής Μάρκος απευθύνει χαιρετισμό στα ελληνικά στις εξεγερμένες και τους εξεγερμένους του Δεκέμβρη.

MP3 audio: listen
Στο πλαίσιο του 1ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ της Αξιοπρεπούς Οργής, που λαμβάνει χώρα στο Μεξικό, ο εξεγερμένος υποδιοικητής Μάρκος ξεκινάει την παρέμβασή του, με τίτλο "Πρώτος άνεμος. Μια οργισμένη αξιοπρεπής νεολαία", με ένα χαιρετισμό στα ελληνικά:
"Συντρόφισσα, σύντροφε. Εξεγερμένη Ελλάδα. Εμείς, οι πιο μικροί, από αυτή τη γωνιά του κόσμου, σε χαιρετάμε.
Δέξου το σεβασμό μας και το θαυμασμό μας γι' αυτό που σκέφτεσαι και κάνεις. Από μακριά μαθαίνουμε από σένα. Ευχαριστούμε".

Από μακρυά ο Κομαντάντε Μάρκος έστειλε μήνυμα συμπαράστασης τις μέρες του Δεκέβρη το 2008.



Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω γράψει κάτι για την δολοφονία του Αλέξη τον Δεκέμβρη του 2008 , αν και είναι μια "στιγμή" στην ζωή μου που με σημάδεψε .
Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τις μέρες όπου χιλιάδες μαθητές , νεαροί , εργαζόμενοι από όλους τους χώρους βγήκαν στους   δρόμους .
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους μαθητές να πολιορκούν στην κυριολεξία τα αστυνομικά τμήματα και τα "όργανα της τάξης " κλεισμένα και φοβισμένα πίσω από τις πόρτες να κοιτάνε τις πρώτες μέρες αμήχανα.
Εικόνες όπως εκείνη στον Κορυδαλλό όπου μαθητές από τα λύκεια της Νίκαιας και του Κορυδαλλού έδιναν μάχη με διμοιρίες των ΜΑΤ , και τους γονείς τους αλλά και τους γειτόνους να τα υπςρασπίζονται μπαίνοντας μπροστά από τα ΜΑΤ και λέγοντας << να φύγετε , δεν έχετε καμιά δουλειά εδώ , >> τον πιτσιρικά που είχε συλληφθεί από έναν ματατζή και την απελευθέρωση του από τους πολίτες . Την Έφη να φωνάζει << σταματήστε αυτό τον θάνατο στα Παιδιά μας >> φώναζε να σταματήσουν να ρίχνουν χημικά στους μαθητές που διαδήλωναν .
Δεν ήθελα και φέτος να γράψω κάτι γιατί εκτός από αυτές τις θύμησες μου έρχονται στο νου και οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών έξω από το μέγαρο Μαξίμου , και οι δηλώσεις περί κουκουλοφόρων και τα γνωστά .
Αλλά !
Διάβασα σήμερα στην ιστοσελίδα του 902 ένα αρθρο : Δεκέμβρης 2008 επίκαιρα συμπεράσματα
Και απόρησα με τα ψέμματα.......
<<Πρώτοι αντέδρασαν στο γεγονός το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, καλώντας, από την πρώτη στιγμή,  σε μαζικό συλλαλητήριο λαού και νεολαίας στην Ομόνοια, τη Δευτέρα, 8 Δεκέμβρη. Ακολούθησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ομάδες «αντιεξουσιαστών», «αναρχικών» και της λεγόμενης «επαναστατικής αριστεράς», που καλούσαν με χωριστές ανακοινώσεις για την ίδια μέρα στα Προπύλαια.>>

Εγώ την Κυριακή 7 Δεκέμβρη που ήμουνα στην Αθήνα σε συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή η οποία χτυπήθηκε από την αστυνομία βίαια στην Λ. Αλεξάνδρας πριν να φτάσουμε στην ΓΑΔΑ ! αυτή την συγκέντρωση δεν την είδαν οι του ΚΚΕ που έβγαλαν τα συμπεράσματα;
Δεν θα μιλήσω για την συγκέντρωση της Δευτέρας 
 η φωτό δίπλα είναι από την Δευτέρα μόλις έχουμε περάσει από την Ομόνοια με τις διπλές αλυσίδες του ΚΚΕ μην τυχόν και περάσει το μίασμα στην συγκέντρωσή τους .

Καλά τα συμπεράσματα και τα μηνύματα  αφορούν εσάς και είναι κυρίως για "εσωτερική κατανάλωση " προφανώς και ο αρθρογράφος να τα είδε όλα αυτά απο το σπίτι του μέσα απο τις σελίδες του τοτε "ριζοσπάστη" ότι έβλεπε έγραφε .
Τα ψέμματα όμως δεν βοηθάνε σύντροφοι .
Δεν γράφω αλλά .
Τα παρακάτω των μηνυμάτων ασχολίαστα , αρκούν τα πρώτα ψέμματα .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αρκεί να θυμηθεί κανείς τα πρωτοσέλιδα της "αυριανής" και το δημοσίευμα του "ριζοσπάστη" για τον φουκαρά τον μπάτσο που είχε μετανοίωση κτλ, για να καταλάβει τι αντίδραση ακριβώς είχε το κκε εκείνη την περίοδο .