Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

παραμένει δεμένο

Πάτρα: Παραμένει δεμένος στο κρεβάτι της Ψυχιατρικής ο 16χρονος

Αντιπροσωπεία Φορέων Ατόμων με Αναπηρία  
προχώρησε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 σε κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» προκειμένου να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας και καταγγελία για τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας του 16χρόνου παιδιού με αυτισμό που νοσηλεύεται από τις 5 Ιουνίου 2013, στο κρεβάτι της Ψυχιατρικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Π με ιμάντες ακινητοποίησης και με φαρμακευτική αγωγή που το έχει καταστήσει καθηλωμένο καθώς και την προβληματική λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.
Αντιπροσωπεία Φορέων Ατόμων με Αναπηρία  προχώρησε σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 σε κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» προκειμένου να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας και καταγγελία για τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας του 16χρόνου παιδιού με αυτισμό που νοσηλεύεται από τις 5 Ιουνίου 2013, στο κρεβάτι της Ψυχιατρικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Π με ιμάντες ακινητοποίησης και με φαρμακευτική αγωγή που το έχει καταστήσει καθηλωμένο καθώς και την προβληματική λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Η Αντιπροσωπεία αποτελείτο από γονείς ατόμων με αναπηρία καθώς και  άτομα με αναπηρία μεταξύ των οποίων ο κος Χαροκόπος Αντώνης, ο κος  Γκορίλας Θωμάς,  η κα Τριανταφύλλου Αγγέλα, ο κος Γατομάτης Κων/νος, ο κος Αγγελακόπουλος Γιώργος κλπ. Το ψήφισμα διαμαρτυρίας δε κατατέθηκε καθώς ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Π. κος Λέτσιος Απόστολος απουσίαζε και δεν υπήρχε υπεύθυνος στο γραφείο του για να το παραλάβει. Επιπλέον ο Διευθυντής του προσωπικού δεν δέχτηκε να συζητήσει λόγω της παρουσίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που ορίστηκε τελικά να κατατεθεί την επόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου η αντιπροσωπεία των Ατόμων με αναπηρία ζήτα ξεκάθαρες δεσμεύσεις και άμεσες λύσεις που να εξασφαλίζουν:

1) Κατάλληλη νοσηλεία σε κατάλληλο περιβάλλον, που θα έπρεπε να είχε εξασφαλιστεί από την πρώτη ώρα εισαγωγής του παιδιού για νοσηλεία.

2) Άμεση αλλαγή χρήσης των χώρων της Ψυχιατρικής Κλινικής που προορίζονται για παιδοψυχιατρικούς θαλάμους και κλίνες, αλλά χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς (γραφεία).

3)  Επαρκή στελέχωσή της με το προσωπικό που απαιτείται (νοσηλευτικό).

4) Διαμόρφωση της δομής και λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής σύμφωνα με τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως έχουν θεσπιστεί και εφαρμόζονται από τις προηγμένες κοινωνίες (έχει δεσμευτεί να τα εφαρμόσει και η χώρα μας) και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και οδηγίες της παγκόσμιας Ψυχιατρικής επιστημονικής κοινότητας.

5) Επείγουσα έρευνα και απόδοση ευθυνών εάν προκύψουν και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ώστε να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για κακή άσκηση Ιατρικής με χρήση μη ενδεδειγμένων Ιατρικών πρακτικών (μακροχρόνια καθήλωση) και ακατάλληλων θεραπειών για τον Αυτισμό με τη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, που ενδείκνυνται στη σχιζοφρένεια, στις κρίσεις μανίας και στις διπολικές διαταραχές. Αυτές οι μέθοδοι έχουν σαν αποτέλεσμα την σωματική και ψυχική κακοποίηση του Αυτιστικού παιδιού με ολέθριες συνέπειες στην εξέλιξη και στην πρόγνωση της Αυτιστικής τους διαταραχής, καθώς  και τη βάναυση καταπάτηση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ