Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

παραμένει δεμένο

Πάτρα: Παραμένει δεμένος στο κρεβάτι της Ψυχιατρικής ο 16χρονος

Αντιπροσωπεία Φορέων Ατόμων με Αναπηρία  
προχώρησε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 σε κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» προκειμένου να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας και καταγγελία για τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας του 16χρόνου παιδιού με αυτισμό που νοσηλεύεται από τις 5 Ιουνίου 2013, στο κρεβάτι της Ψυχιατρικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Π με ιμάντες ακινητοποίησης και με φαρμακευτική αγωγή που το έχει καταστήσει καθηλωμένο καθώς και την προβληματική λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.
Αντιπροσωπεία Φορέων Ατόμων με Αναπηρία  προχώρησε σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 σε κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» προκειμένου να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας και καταγγελία για τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας του 16χρόνου παιδιού με αυτισμό που νοσηλεύεται από τις 5 Ιουνίου 2013, στο κρεβάτι της Ψυχιατρικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Π με ιμάντες ακινητοποίησης και με φαρμακευτική αγωγή που το έχει καταστήσει καθηλωμένο καθώς και την προβληματική λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Η Αντιπροσωπεία αποτελείτο από γονείς ατόμων με αναπηρία καθώς και  άτομα με αναπηρία μεταξύ των οποίων ο κος Χαροκόπος Αντώνης, ο κος  Γκορίλας Θωμάς,  η κα Τριανταφύλλου Αγγέλα, ο κος Γατομάτης Κων/νος, ο κος Αγγελακόπουλος Γιώργος κλπ. Το ψήφισμα διαμαρτυρίας δε κατατέθηκε καθώς ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Π. κος Λέτσιος Απόστολος απουσίαζε και δεν υπήρχε υπεύθυνος στο γραφείο του για να το παραλάβει. Επιπλέον ο Διευθυντής του προσωπικού δεν δέχτηκε να συζητήσει λόγω της παρουσίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που ορίστηκε τελικά να κατατεθεί την επόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου η αντιπροσωπεία των Ατόμων με αναπηρία ζήτα ξεκάθαρες δεσμεύσεις και άμεσες λύσεις που να εξασφαλίζουν:

1) Κατάλληλη νοσηλεία σε κατάλληλο περιβάλλον, που θα έπρεπε να είχε εξασφαλιστεί από την πρώτη ώρα εισαγωγής του παιδιού για νοσηλεία.

2) Άμεση αλλαγή χρήσης των χώρων της Ψυχιατρικής Κλινικής που προορίζονται για παιδοψυχιατρικούς θαλάμους και κλίνες, αλλά χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς (γραφεία).

3)  Επαρκή στελέχωσή της με το προσωπικό που απαιτείται (νοσηλευτικό).

4) Διαμόρφωση της δομής και λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής σύμφωνα με τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως έχουν θεσπιστεί και εφαρμόζονται από τις προηγμένες κοινωνίες (έχει δεσμευτεί να τα εφαρμόσει και η χώρα μας) και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και οδηγίες της παγκόσμιας Ψυχιατρικής επιστημονικής κοινότητας.

5) Επείγουσα έρευνα και απόδοση ευθυνών εάν προκύψουν και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ώστε να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για κακή άσκηση Ιατρικής με χρήση μη ενδεδειγμένων Ιατρικών πρακτικών (μακροχρόνια καθήλωση) και ακατάλληλων θεραπειών για τον Αυτισμό με τη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, που ενδείκνυνται στη σχιζοφρένεια, στις κρίσεις μανίας και στις διπολικές διαταραχές. Αυτές οι μέθοδοι έχουν σαν αποτέλεσμα την σωματική και ψυχική κακοποίηση του Αυτιστικού παιδιού με ολέθριες συνέπειες στην εξέλιξη και στην πρόγνωση της Αυτιστικής τους διαταραχής, καθώς  και τη βάναυση καταπάτηση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …