Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κλιμακούμενη ένταση της επίθεσης που δέχεται το δημόσιο σύστημα Υγείας από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση  κατ εντολή της τρόικα .
Οι δραματικές περικοπές στην χρηματοδότηση των δημοσίων δομών υγείας , η προσπάθεια να καταργηθεί ο ΕΟΠΥΥ και η ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με συγχωνεύσεις κλινικών και κατάργηση νοσοκομείων μαζί με τις διαθεσιμότητες και απολύσεις ιατρικού νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού , έχει επιφέρει τραγικές συνέπειες τόσο στις εργασιακές  συνθήκες των εργαζομένων και πολύ περισσότερο στις προσφερόμενες υπηρεσίες στους ασθενείς , χρήστες αυτών των δημοσίων δομών υγείας .
Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" δεν είναι πρώτη φορά που παίρνει πρωτοβουλίες για να αναδείξουμε τα προβλήματα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας .
Έχοντας την θέση  ότι η δημόσια υγεία είναι αγαθό προς εξαφάνιση και ιδιωτικοποίηση καλεί .
Όλους τους Πολίτες του δήμου μας , εργαζόμενους από τον χώρο της Υγείας ,σωματεία εργαζομένων τοπικούς φορείς , παρατάξεις και μαζικούς φορείς να συμμετέχουν στην ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει την Τρίτη 3 Δεκέβρη στις 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Νίκαιας . 
με θέμα 
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ 
Μιλούν από τον χώρο της Υγείας 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ  Ενδοκρινολόγος 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΙΟΣ  Νευροχειρουργος κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΗ 
ΜΑΓΡΙΠΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ψυχική υγεία 
ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΒΕΝΤΟΥΡΗ Νοσηλεύτρια κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας .


Η 3 Δεκέμβρη είναι η παγκόσμια και εθνική μέρα των Ανθρώπων με Αναπηρίες .
Γνωρίζοντας ότι οι Ανθρωποι με αναπηρίες και οι οικογένειες τους  βάλονται περισσότερο απο όλους μας απο την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών , θέλουμε να συμβάλουμε και με αυτή  την συζήτηση στην οργάνωση της Αντίστασης και της παραπέρα δράσης για να απαλαχτούμε οριστικά απο αυτές τις πολιτικες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: