Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

<< τον σκότωσαν σου λέω τον μαχαίρωσαν >>

18 ΣΕΠΤΕΒΡΗ 2014 Ένας χρόνος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι απο φασίστες μέλη της ΧΑ.
Σκέφτομαι πως ακριβώς έζησα αυτή την μέρα στις 17/9 /2014 και μετά την επομένη 18 Σεπτέβρη μετά την δολοφονία του Παύλου τα ξημερώματα.
Ένα μικρό ιστορικό εκείνης της μέρας όπως το βίωσα εγώ .
Η Χ.Α. είχε αποφασίσει να κάνει ρατσιστικό μοίρασμα τροφίμων το Σάββατο 21 Σεπτέβρη 2014 στο περιβολάκι της Νίκαιας , όπως ήταν φυσικό αντιδράσαμε με ανακοινώσεις και καλέσαμε και την δημοτική να πάρει θέση και με απόφαση δημοτικού συμβουλίου να απαγορεύσει το ρατσιστικό μοίρασμα τροφίμων σε δημόσιο χώρο .
Στις 17/9 μας ενημέρωσαν ότι θα γίνει το απόγευμα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο  με μοναδικό θέμα την απαγόρευση της ρατσιστικής συγκέντρωσης .
Το τι έγινε στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο περιγράφεται στην ιστοσελίδα halkidona.gr και με ηχητικό ντουκουμέντο. 

Μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση μου είχα πεί:<<Το αντιφασιστικό κίνημα στην πόλη πρέπει να δυναμώσει και να ’ναι μέτωπο. Μέτωπο όλων εκείνων των δυνάμεων που έχουν αυτόν τον χαρακτήρα, που δεν θέλουν την δράση των ναζιστικών συμμοριών, που είναι με το εργατικό κίνημα και θέλουν να προω- θήσουν τα αιτήματα του εργατικού κινήματος, σε αντιπαράθεση με όσα κάνει η Χρυσή Αυγή.
Για εμάς το μοίρασμα των τροφίμων της Χρυσής Αυγής είναι βαθιά ρατσιστικό, είναι βαθιά αντιδημοκρατικό -έτσι όπως το βάζουν- και πρέπει να σταματήσει. Επειδή είμαι της άποψης, έχω τη θέση ότι δεν μπορεί να καταληφθεί η πλατεία από τα ΜΑΤ για να απαγορεύσουν το μοίρασμα των τροφίμων της Χρυσής Αυγής. Θα μου πείτε πως θα γίνει; Αλλά με δική μου εντολή, να ’χω συμφωνήσει κι εγώ, να αποκλειστεί η πλατεία απ’ τα ΜΑΤ, με κλούβες, με το οτιδήποτε, για να μην κάνουν αυτοί τη δουλειά τους… Εγώ θα προτείνω κάτι άλλο. Και χθες η απεργιακή επιτροπή των καθηγητών αποφάσισε -και αν συμφωνούν και οι άλλοι φορείς θα συνυπογράψουν την αφίσα και το κάλεσμα- το Σαββάτο να είναι ημέρα για την παιδεία. Το Σαββάτο να είναι ημέρα υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών. Παιδεία, υγεία, πρόνοια, αυτά που χάνονται και στο επόμενο διάστημα θα ιδιωτικοποιηθούν. Διαδήλωση στη Νίκαια για την υποστήριξη των κοινωνικών αγαθών το Σαββάτο λοιπόν. Και παράλληλα, αν βοηθήσουν κι άλλοι φορείς που ασχολούνται με την αλληλεγγύη, θα μπορούσαμε εκείνη την ημέρα να κάνουμε συλλογή σχολικών ειδών για τις οικογένειες που αυτή τη στιγμή δεν έχουν να δώσουν στα παιδιά τους και το τετράδιο για να πάνε. Όσοι έχουμε επαφή με τα σχολεία κι όσοι αυτές τις μέρες, με τους αγιασμούς και με τις κινητοποιήσεις, επισκεφτήκαμε σχολεία, οι διευθυντές το λένε ξεκάθαρα. Έχουμε ζήτημα. Έχουμε ζήτημα. Και πως τα παιδιά θα ’ρθουν να ανταποκριθούν σ’ αυτά που τους ζητούν αλλά και έχουμε παιδιά που πεινάνε. Τέταρτο Δημοτικό. Μαθητής της τρίτης Δημοτικού στον Αγιασμό λιποθύμησε. Το ξέρετε πιστεύω. Όταν τον ρωτήσαμε τι έχει φάει το πρωί είπε “δεν έχω φάει τίποτα από χθες”.
Είναι ζήτημα. Δεν λέμε ότι δεν υπάρχει θέμα πείνας, κρίσης, φτώχειας στην πόλη. Υπάρχει και πολύ μεγάλο, αλλά η φτώχια, η πείνα, δεν έχουνε χρώμα. Δεν έχουνε DNA άρειου κτλ. Η πείνα είναι για όλους, για τους πάντες. Η πείνα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την σύγκρουση μ’ αυτή την πολιτική της κυβέρνησης για να ανατραπεί αυτή η πολιτική στη ρίζα της. Για να μπορέσει μπας και πάρουμε τα πάνω μας σαν χώρα.


Λίγες ώρες μετά στο σπίτι ενώ προσπαθούσα να βάλω τις σκέψεις σε "μια σειρά" και  χάζευα στο fb βλέπω μια ανάρτηση απο τον Μ.Σ. 

Φεύγω γρήγορα  και πάω στο Κρατικό της Νίκαιας , έξω από τα ιατρεία νεαροί έχουν αρχίσει να μαζεύονται , προσπαθώ να μάθω τι έχει γίνει , βλέπω μια κοπέλα να ακουμπισμένη στον τοίχο να κλαίει και να μιλάει στο τηλέφωνο , μπήγει μια φωνή απελπισίας με λυγμούς 
<< τον σκότωσαν σου λέω τον μαχαίρωσαν >> 
προσπαθώ να την πλησιάσω δεν μας εμπιστεύεται , αφήστε με μου λέει δεν ξέρετε τι έγινε ποιος είστε ;
Πάω παραδίπλα και εν το μεταξύ έρχεται και ο Μ.Σ. προσπαθούμε να μάθουμε από τους νεαρούς οι οποίοι έντρομοι και αυτοί μας ρωτούν <<ποιοι είστε; >> 
Βλέπουμε έναν γνωστό μας γιατρό μας πλησιάζει , πέθανε μας λέει , Είσαι σίγουρος ; τον ρωτάμε ; Ναι μας απαντά , το χτύπημα εκεί που είναι είναι θανατηφόρο , δεν υπάρχει περίπτωση , ήρθε νεκρός , είναι μέσα ασφάλεια και δεν το έχουν ανακοίνωση ακόμα .
Γράφω στο fb από το τηλέφωνο .

Σε λίγο εμφανίστηκαν 6 άντρες και μια γυναίκα με στολές όπως αυτές που φοράνε οι ομάδες ΔΙΑΣ με αλεξίσφαιρα γιλέκα μας πλησίασαν και ζητούσαν να μάθουν ποιοι είμαστε και αν είμαστε μάρτυρες στο περιστατικό , αντιδράσαμε "ποιοι είσαστε εσείς ρωτούσαμε " τι ζητάτε τώρα και τα ρέστα ; μπροστά είσαστε όταν τον μαχαίρωσαν , είπε ένας νεαρός αρχίσαμε να φωνάζουμε ,τα μαζέψανε και φύγανε προς τα μέσα στα εξωτερικά ιατρεία .

Τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν τα ξέρουμε οι περισσότεροι την επόμενη μέρα η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση με αφορμή την απεργία των καθηγητών εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο αντιφασιστικό ποτάμι που κατέληξε το απόγευμα στο Κερατσίνι στον τόπο της δολοφονίας .
Μια από τις μεγαλύτερες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις χτυπήθηκε όπως ήταν "φυσικό" από την αστυνομία. Το μήνυμα όμως είχε σταλθεί .

 ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ . ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ .Η Κυβέρνηση θορυβημένη από τις μεγάλες απεργιακές και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και τον "θόρυβο" που προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα τις επόμενες μέρες προχώρησε στις συλλήψεις των μελών της εγκληματικής συμμορίας όπως την ονόμασε ο εισαγγελέας .
Το Δημοτικό συμβούλιο "κατόπιν εορτής" όπως το είχαμε πολλές φορές πριν ζητήσει αλλά δεν είχαμε εισακουστεί αποφασίζει σε συνεδρίαση του ΔΣ ότι η ΧΑ είναι ανεπιθύμητη στην Πόλη της Νίκαιας και απαιτεί να κλείσουν τα γραφεία της .

Φάκελος Χρυσή Αυγή: Στην ανακρίτρια για ενημέρωση Ιωακειμίδης και Παπαδόπουλος


Ένα χρόνο μετά κάθομαι και σκέφτομαι τι έχει γίνει και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε . 
Μπορούσαμε και μπορούμε να κάνουμε πολλά πάνω σε αυτό το θέμα , στο φαινόμενο τους νεοναζισμού του φασισμού και των ακραίων ρατσιστικών φαινομένων όπως όλο αυτό το διάστημα βιώνουμε . Αναρωτιούνται ακόμα πολλοί πως αυτή η Πόλη Η κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης σημαδεύτηκε έτσι ; είναι άραγε η πρώτη φορά ; 
Είναι τυχαίο ότι εδώ στο κέντρο της Νίκαιας διάλεξαν να έχουν τα γραφεία ορμητήρια της συμμορίας τους ; 

Από εκείνη την μέρα δεν θα ξεχάσω ποτέ μου τον τρόμο στα μάτια της νεαρής κοπέλας και την φωνή της να λέει   << τον σκότωσαν σου λέω τον μαχαίρωσαν >> 

                            ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ 
Δεν υπάρχουν σχόλια: