Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Τo κήρυγμα της Χρυσής Αυγής για την άρια φυλή

Πιστή στα αποτρόπαια ιδεώδη του ναζισμού και στις απόψεις του Γ' Ράιχ περί εξολόθρευσης των ατόμων με αναπηρία παραμένει η Χρυσή Αυγή.
Τo κήρυγμα της Χρυσής Αυγής για την άρια φυλή
Αποκαλυπτικό βίντεο που παρουσιάζει σήμερα -μία μέρα πριν από την έναρξη της πολύκροτης δίκης- το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει τις πραγματικές απόψεις των μελών της ΧΑ, που αναφέρονται στην «ανάγκη για καθαρότητα της φυλής» και την «ευγονική» του Χίτλερ, η οποία επιτρέπει αποκλειστικά τη γέννηση ανθρώπων «κατάλληλων να φέρουν πάνω τους τον τίτλο του πολίτη - οπλίτη».
Οι χαρακτηριστικές δηλώσεις αποτελούν μέρος της ομιλίας του πυρηνάρχη της ΧΑ Σαλαμίνας τον Φεβρουάριο του 2013 στην τοπική οργάνωση Νίκαιας. Στον παραληρηματικό λόγο του, ο Μιχάλης Παπαδημητρίου μιλάει ανοιχτά για τον «υπέρτατο στόχο της διακυβέρνησης αυτού του τόπου από τις εθνικιστικές δυνάμεις της Χρυσής Αυγής», πρώτο μέλημα της οποίας είναι η «διαφύλαξη της φυλετικής καθαρότητας», άποψη που βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις ιδέες της φασιστικής Γερμανίας.
Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ατράνταχτο ντοκουμέντο για τις φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις της ΧΑ, μετά τα δημοσιεύματα της «Πράσινης Πτέρυγας», της οικοφασιστικής ομάδας-παρακλάδι της ΧΑ, τα οποία είχαν δημοσιευτεί το 2007.
  Στιγμιότυπα από την ομιλία του Μ. Παπαδημητρίου τον Φεβρουάριο του 2013 στην τοπική Νίκαιας, όπου έκανε λόγο για τον «υπέρτατο στόχο της διακυβέρνησης αυτού του τόπου από τις εθνικιστικές δυνάμεις τ


Στιγμιότυπα από την ομιλία του Μ. Παπαδημητρίου τον Φεβρουάριο του 2013 στην τοπική Νίκαιας, όπου έκανε λόγο για τον «υπέρτατο στόχο της διακυβέρνησης αυτού του τόπου από τις εθνικιστικές δυνάμεις της Χρυσής Αυγής».
Εκτοτε, η ηγεσία και τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης θέλησαν να φορέσουν τον... μανδύα των εθνικιστών, αρνούμενοι επισήμως ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό και αποδίδοντας τις απόψεις αυτές σε... παιδικές ασθένειες που πια έχουν γιατρευτεί.
Τα στοιχεία τούς διαψεύδουν, για ακόμη μία φορά. Το συγκεκριμένο βίντεο χρονολογείται μόλις λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και συμπληρώνει το «παζλ» των ναζιστικών ιδεών της ΧΑ για μετανάστες, Ρομά, ομοφυλόφιλους και αδύναμους, που έχουν ρίζες απευθείας στο Γ' Ράιχ.
Ο Μιχάλης Παπαδημητρίου ηγείται του πυρήνα Σαλαμίνας σε εκδρομή της οργάνωσης στις Θερμοπύλες.
Ο Μιχάλης Παπαδημητρίου ηγείται του πυρήνα Σαλαμίνας σε εκδρομή της οργάνωσης στις Θερμοπύλες.
«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, η έμφυτη κινητήρια δύναμη των λαών η οποία τους συγκροτεί και τους κατευθύνει στον χώρο και στον χρόνο ονομάζεται φυλετική ψυχή... Το ομαδικό αυτό αίσθημα που συσφίγγει τις ανθρώπινες ομάδες είναι ο εθνικισμός... Εθνικισμός είναι η άμεση βίωση της φυλετικής ψυχής. Ατομα στερούμενα εθνικιστικών εξάρσεων είτε είναι άτομα παθολογικά είτε φυλετικώς νόθα, είτε είναι άνθρωποι ψυχικά διεστραμμένοι, είτε βιολογικά νόθοι» αναφέρει ο πυρηνάρχης Σαλαμίνας Μ. Παπαδημητρίου.
Κι αφού αναλύει ότι «η Χρυσή Αυγή είναι το κίνημα αυτό που έχει τη δυνατότητα και την πολιτική βούληση να δημιουργήσει εθνικό κράτος που ως υπέρτατο προορισμό θα έχει την υπεράσπιση του έθνους από κάθε άποψη», τονίζει τα εξής: «Ιδιαίτερη μέριμνα οφείλει να δοθεί στην υγεία των νέων αλλά και στην προγενετική ιατρική και κυρίως και πάνω από όλα στην ευγονική, δηλαδή την έγκαιρη κρατική μέριμνα για γεννήσεις παιδιών υγιών κατάλληλων να φέρουν πάνω τους τον τίτλο του πολίτη-οπλίτη, έτσι ώστε να είναι πάντα έτοιμα να ακολουθήσουν τον δρόμο των προγόνων τους. Τη θυσία».
Τη θεωρία της «ευγονικής» ανέφερε για πρώτη φορά η ιστοσελίδα «Πράσινη Πτέρυγα», η οποία διαθέτει και σύνδεσμο που οδηγεί στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.
Τη θεωρία της «ευγονικής» ανέφερε για πρώτη φορά η ιστοσελίδα «Πράσινη Πτέρυγα», η οποία διαθέτει και σύνδεσμο που οδηγεί στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.


Η αναφορά προκαλεί ανατριχίλα, ιδιαίτερα αν θυμηθεί κανείς ότι στο πλαίσιο της «ευγονικής», περισσότεροι από 275.000 ανάπηροι θυσιάστηκαν στον βωμό της ιδεολογίας του Χίτλερ. Στις 18 Αυγούστου 1939, η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα με το οποίο υποχρέωνε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να αναφέρει όλα τα νεογέννητα και τα παιδιά κάτω των τριών ετών που υπέφεραν από βαριές αναπηρίες.
Κλινικές... εξόντωσης
Τον Οκτώβριο του 1939 οι αρχές άρχισαν να παροτρύνουν τους γονείς παιδιών με αναπηρία να τα εισάγουν σε παιδιατρικές κλινικές. Οι κλινικές αυτές στην πραγματικότητα ήταν πτέρυγες εξόντωσης, όπου το ιατρικό προσωπικό που είχε προσληφθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό, δολοφονούσε τα παιδιά με αναπηρία με θανατηφόρες δόσεις φαρμάκων ή στερώντας τους τροφή. Αργότερα, το πρόγραμμα εξόντωσης συμπεριέλαβε και εφήβους έως 17 ετών...
Αριστερά, ο Φίλιπ Μπούλερ και δεξιά ο προσωπικός γιατρός του Χίτλερ, Καρλ Μπραντ, υπεύθυνοι για το πρόγραμμα ευθανασίας του Αδόλφου Χίτλερ.
Αριστερά, ο Φίλιπ Μπούλερ και δεξιά ο προσωπικός γιατρός του Χίτλερ, Καρλ Μπραντ, υπεύθυνοι για το πρόγραμμα ευθανασίας του Αδόλφου Χίτλερ.
Οι σχεδιαστές του σύντομα επέκτειναν το πρόγραμμα εξόντωσης και στους ενήλικους τροφίμους ασύλων. Το 1939 ο Αδόλφος Χίτλερ έδωσε μυστική εντολή με την οποία εξασφαλιζόταν αμνηστία στο προσωπικό που συμμετείχε στο πρόγραμμα αυτό. Οι λειτουργοί της ονόμασαν αυτή τη μυστική επιχείρηση «T4». Στις 6 εγκαταστάσεις θαλάμων αερίων που δημιουργήθηκαν, έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 70.000 ανάπηροι κάθε ηλικίας, ωστόσο -σύμφωνα με τους ιστορικούς- το πραγματικό νούμερο μπορεί και να ξεπερνά τους 270.000.
Τη θεωρία της «ευγονικής» ανέφερε για πρώτη φορά επίσημα η Χρυσή Αυγή σε ιστότοπο της «Πράσινης Πτέρυγας - Για το Φυλετικό Ανθρωπισμό και την Οικολογική Συνείδηση» στις 14 Μαΐου 2007. Στο άρθρο του Καναδού φυσικού θεραπευτή (φυσικοπαθητική) Δρ. Τζ. Μποζ-Πρεβό, που παρουσιάζεται ακόμη και σήμερα αναρτημένο στην ιστοσελίδα, προτείνεται ευθαρσώς η ευθανασία των ψυχικά νοσούντων με τη δικαιολογία ότι «H Δημοκρατία καταδικάζει αθώα πλάσματα σε ισόβιο βασανισμό». «Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλωνται σε στείρωση. Η φυσική επιλογή, η στείρωσις και η ευθανασία είναι ορθές εφ' όσον συνδυάζουν σοβαρές νομικές εγγυήσεις, υπεύθυνο ιατρικό έλεγχο και βιολογικώς ηθική βάση», είναι ορισμένες από τις φρικτές «λύσεις» που προτείνει ο Προβόστ...
Από την ομιλία του πυρηνάρχη Σαλαμίνας δεν λείπουν οι αναφορές για τους Ρομά και τους μετανάστες. «Με το να προσπαθούμε να ελληνοποιούμε τους γύφτους ή να εκχριστιανίζουμε τους Πακιστανούς δημιουργούμε μιγάδες, οι οποίοι έστω και αν πιστέψουν κάποια στιγμή ότι είναι Ελληνες ποτέ μα ποτέ δεν θα αποκτήσουν πραγματικό ελληνικό χαρακτήρα και ποτέ πραγματική ελληνική συνείδηση. Ταυτόχρονα και ακόμα χειρότερα κατεβάζουμε έτσι την ποιότητα και καθαρότητα ολόκληρης της ελληνικής φυλής», αναφέρει -μεταξύ πολλών άλλων- ο Μ. Παπαδημητρίου.
Η απάντηση της Κίνησης Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία «Μηδενική Ανοχή»
«Εχουμε ακούσει για 50 επιθέσεις σε άτομα με αναπηρία»
Ηχηρή απάντηση στα ναζιστικά ιδεώδη της Χρυσής Αυγής δίνουν τα μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία «Μηδενική Ανοχή». Πρόκειται για μία δυναμική ομάδα χειραφετημένων ανθρώπων με αναπηρία, που διεκδικεί τα δικαιώματά της στην πράξη, χωρίς να φοβάται και χωρίς να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία. Μάλιστα, ένα από τα μέλη της, ο σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας, αναμένεται να καταθέσει στη δίκη που ξεκινάει αύριο.
«Οι απόψεις των χρυσαυγιτών είναι γνωστές. Από τον Μάιο του 2007, το -οικολογικό- blog της Χρυσής Αυγής ''Πράσινη Πτέρυγα'' φιλοξενεί ένα άρθρο με τίτλο -Βιοπολιτική και Ευγονική- όπου οι εκ γενετής ΑμεΑ χαρακτηρίζονται ελαττωματικά πλάσματα και προϊόντα κληρονομικών παθήσεων, που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η φύση θα τα είχε καταδικάσει σε θάνατο όμως εξαιτίας μιας ομάδας -μανιακών υποχονδρίων- δεν θανατώνονται, αποτελώντας έτσι ένα βαρύτατο συναισθηματικό και οικονομικό φορτίο για την οικογένειά τους και την κοινωνία», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Αντώνης Ρέλλας, ο οποίος είναι μέλος και της -επίσης δραστήριας- Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία.
«Στ' αυτιά μας έχουν φτάσει περισσότερες από 50 επιθέσεις φασιστών της ΧΑ σε άτομα με αναπηρία και στους συλλόγους τους. Εμείς έχουμε καταφέρει να φέρουμε στην επιφάνεια έντεκα από αυτές», εξηγεί ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, εργαζόμενος στο 18ΑΝΩ. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταστροφική επίθεση στα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2012, όπου οι -άγνωστοι- αφού κατέστρεψαν ό,τι μπορούσαν, ζωγράφισαν σβάστικες και ναζιστικά σύμβολα». «Οσοι ρωτούν κατά πόσο η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση εξαιτίας των ιδεών της ή -μόνον- εξαιτίας των πράξεών της, προφανώς δεν γνωρίζουν ούτε την ιδιαιτερότητα του ναζισμού, ούτε τα ιστορικά δεδομένα σε σχέση με αυτό το θέμα. Στη Δίκη της Νυρεμβέργης δεν δικάστηκαν μόνο φυσικά πρόσωπα, δηλαδή τα στελέχη του ναζιστικού κόμματος που ήταν υπόλογα για συγκεκριμένα εγκλήματα, αλλά και οργανώσεις, όπως τα SS, τα SA (τα τάγματα εφόδου) και άλλες παρόμοιες οργανώσεις. Για ορισμένες απ' αυτές, το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση ότι από τη σύστασή τους εξαιτίας της ιδεολογίας και του προγράμματός τους αποτελούσαν εγκληματική οργάνωση και γι' αυτό το λόγο τα στελέχη τους έπρεπε να θεωρούνται υπόδικα από τη στιγμή της προσχώρησής τους στην οργάνωση», υπενθυμίζει ο κοινωνιολόγος και συγγραφέας Αντρέας Κουζέλης. «Ο ναζισμός από την ιδεολογία και το πρόγραμμά του αμφισβητεί το δικαίωμα πολλών κατηγοριών ανθρώπων, όπως είναι οι ανάπηροι, μετανάστες, Ρομά και ΛΟΑΤ στη ζωή. Αυτό μπορεί κανείς να το έχει στο μυαλό του, ακόμη, ίσως, και να το διατυπώνει. Αυτό που δεν επιτρέπεται, όμως, είναι να δημιουργεί οργάνωση και να προβαίνει σε πράξεις για να εφαρμόσει αυτές τις ιδέες», καταλήγει ο Α. Ρέλλας.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΠΙΝΤΕΛΑ
astynomiko@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: