Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές

Περισσότερα στο blog "Αντίσταση στις γειτονιές"


Τη Δευτέρα 9/3 πραγματοποιείται στον Πειραιά η δίκη δύο μαθητών που είχαν συλληφθεί στα γεγονότα έξω από το κτίριο της Αστυνομίας Πειραιά στις 11 Δεκέμβρη. Στα γεγονότα προσήχθησαν δεκάδες μαθητές και άλλοι νέοι από τους οποίους κρατήθηκαν οχτώ.
Οι δύο από αυτούς δικάστηκαν αμέσως (σε έξι συν έξι μήνες ο καθένας), οι άλλοι δύο ενήλικοι δικάζονται τη Δευτέρα και έχουν κληθεί σε προανάκριση οι γονείς των τεσσάρων ανήλικων για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου».
Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη διαδήλωση και οι προσαγωγές σημαδεύτηκαν από τις γνωστές αστυνομικές μεθόδους: ξυλοδαρμοί, απειλές, κατασκευή κατηγοριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι δάρθηκαν οι πάντες: από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά μέχρι νέα παιδιά με σοβαρά (και εμφανή) προβλήματα υγείας. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε μαθητή για γεγονότα που είχαν γίνει ενώ αυτός ήταν ακόμα σχολείο του!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά με στάση εργασίας τη Δευτέρα 9/3 11-2 καλεί σε συγκέντρωση στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά για να εκδηλωθεί η συμπαράσταση στους διωκόμενους μαθητές και για να απαιτηθεί να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

.....δεν νομιζω οτι δεν θα ειμαστε εκεινα υπερασπιστουμε τα παιδια μας
εκεινα υπερασπιστικαν και με το παραπανω τη δικη μας << κουραση>>
.... οπως σε ολες τις κοινητοποιησεις τους
ειμαστε μαζι τους, ετσι και τωρα πρεπει να βοηθησουμε ολοι μας

(αληθεια η ομοσπονδια γονεων του πειραια που ειναι ?)
..τι?
..δεν ειναι οι μαθητες αυτοι μελη της ΚΝΕ?
....αλοιμονο πηγαινουν σε κοινητοποιησεις και αλλοι χωρις να ρωτησουν ?
...Α ΡΕ ΑΛΕΚΑ κριμα..ΚΡΙΜΑ ..........

ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ .......
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: