Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Για τα Δικαιώματα των Εργαζομένων
PDF Εκτύπωση E-mail

Όλοι αύριο στις 11πμ στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο
να μην ζήσουμε στον κόσμο του φόβου και του Δ.Ν.Τ. PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 19 Μάιος 2010 11:09
Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε την κατάσταση στην εταιρία πολύ καλύτερα από εμάς γιατί τη βιώνετε καθημερινά. Στην εντατική δουλειά, την πίεση για τα νούμερα, την καθημερινή αντιμετώπιση των πελατών με το κόστος που αυτή έχει για κάθε εργαζόμενο, έρχεται να προστεθεί ο φόβος. Ο φόβος της απόλυσης, ο φόβος για το πώς θα αντιμετωπιστεί η συμμετοχή σε μια απεργία, ο φόβος μήπως κάποιος μπει στο στόχαστρο και υποστεί τις συνέπειες.

Μήπως αυτό δεν ισχύει γενικότερα; Μήπως γενικότερα δεν θέλουν να επιβάλλουν το φόβο και την ενοχή σε όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία; Να φοβάσαι να μιλήσεις, να φοβάσαι να διαμαρτυρηθείς. Να νιώθεις ότι εσύ φταις. Φταις που δε βγάζει περισσότερα κέρδη η εταιρία, φταις που καταρρέει η χώρα, φταις που δεν πεθαίνεις στα 65 και θες σύνταξη, φταις που υπάρχεις. Να νιώθεις ότι σου κάνουν χάρη που σου δίνουν μια δουλειά, ότι σου κάνουν χάρη που σου δίνουν ένα μισθό που συνήθως μοιάζει με χαρτζιλίκι. Ότι και το κράτος σου κάνει χάρη αν σου προσφέρει μια κοινωνική υπηρεσία χείριστης ποιότητας, ότι μια δημόσια υπηρεσία σου κάνει χάρη αν σου δώσει ακόμα κι ένα χαρτί που δικαιούσαι.

Ε, λοιπόν, πρέπει να σπάσουμε το φόβο και τη μαζική ενοχή που θέλουν να μας επιβάλλουν. Να μπορούμε να μιλάμε με το συνάδελφό μας, να μιλάμε με τον διπλανό μας, να μπορούμε να ζητήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, να διαμαρτυρηθούμε για την αδικία, να απεργήσουμε, να μπορούμε να οργανωθούμε σε επιτροπές αλληλεγγύης, σε σωματεία, σε οτιδήποτε που βοηθάει το διπλανό μας και τον εαυτό μας. Ανεξάρτητα από τι πιστεύει γενικότερα, τι και αν ψήφισε ή ψηφίζει ο καθένας. Για να μην ζήσουμε στον κόσμο της μιζέριας και του φόβου, να μην ζήσουμε στον κόσμο του Δ.Ν.Τ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του τόπου συντονισμού www.dikaioma.gr και του mail info@dikaioma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: