Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Ζωή Τούντα Πάμε Αλλιώς’

Η ΖΩΗ για την ΖΩΗ

Το ουσιαστικό λοιπόν είναι η επόμενη μέρα. Οι εκλογές θα στείλουν ένα μήνυμα χαστούκι στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις που στηρίζουν, φανερά ή κρυφά το μνημόνιο. Το ζήτημα είναι πως θα αναδειχθεί και θα δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο όλων όσων μας χτυπούν τα νέα μέτρα και είμαστε η πλειοψηφία του κόσμο. Πως θα πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση. Θα συνενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις ιδέες και τις προτάσεις μας, τις φωνές μας; Θα υπερασπιστούμε τις ζωές μας και των παιδιών μας; Εγώ λέω ένα μεγάλο Ναι.

 Ζωή Τούντα Πάμε Αλλιώς’Ζωή Τούντα

Γεννήθηκε στη Νίκαια και ζει στον Κορυδαλλό από το 1978. Ήταν χρόνια στην ομάδα βόλεϊ Άρτεμις Κορυδαλλού. Τελείωσε το 4ο Γενικό Λύκειο Κορυδαλλού και συνέχισε τις σπουδές της στο χώρο της Διαφήμισης και Επικοινωνίας καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή με τις επιτροπές Ακρίβεια-stop και Διόδια-stop και στη συνέχεια στην Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού ενάντια στο μνημόνιο και στο ΔΝΤ.

Σε μία εποχή που οι νέοι φαίνεται να απέχουν από τα κοινά, γιατί μία νέα κοπέλα εκτίθεται στις εκλογές με το ‘Πάμε Αλλιώς’;

Το να «εκτίθεσαι» στις εκλογές δεν είναι τίποτε άλλο από το να συνεχίζεις και να βάζεις το όνομά σου, σε μία προσπάθεια που ήδη κάνεις. Δραστηριοποιήθηκα τα 3 τελευταία χρόνια με το Πάμε Αλλιώς, γιατί όλοι μαζί παλέψαμε για θέματα της περιοχής και των γειτονιών μας, όπως ενδεικτικά το παράνομο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ (Κ.Υ.Τ.), για θέματα ελεύθερων χώρων και προστασίας πρασίνου, που η σημερινή τοπική αρχή χρόνια τώρα έδειξε πλήρη αδιαφορία και αδυναμία να διεκδικήσει ή να προστατέψει. Κυρίως όμως το θέμα της οικονομικής κρίσης, του μνημονίου, του Καλλικράτη που είναι το μακρύ του «χέρι» στους δήμους, έβαλε την απαίτηση να απαντήσουμε πολλοί μαζί, συγκροτημένα και αποφασιστικά. Να αναζητήσουμε και να διεκδικήσουμε συλλογικά τις λύσεις που θα δώσουμε σε θέματα που αφορούν στην πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μας, είτε είναι η οικογένειά μας είτε οι φίλοι, γνωστοί ή γείτονές. Αυτό αποκτά ουσιαστικά φωνή μέσα από μία ανοιχτή με συλλογικές διαδικασίες δημοτική κίνηση με συγκεκριμένες θέσεις αλλά κυρίως πράξεις, όπως το ‘Πάμε Αλλιώς’.

συνεχίζει

2 σχόλια:

Black Bedlam είπε...

Θα έπρεπε νομίζω να καταδειχθούν οι μέθοδες που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ;
Τις χρησιμοποιεί σε όλους ή τουλάχιστον σε όσους δήμους μπορεί, ενεργοποιώντας όλους τους μηχανισμούς. Θεμιτά και αθέμιτα μέσα, προκειμένου να εξασφαλίσει την "ΚΑΤΆΛΗΨΗ" των Δήμων και των περιφερειών.
Γιατί δεν αναδεικνύεται τι έχει γίνει στην πόλη μας, με το ΠΑΣΟΚ να χρήζει "προστατευόμενό"του, να στηρίζει επίσημα τον Κτηματομεσίτη Ιωακειμίδη και ταυτόχρονα να πλαισιώνει τον συνδυασμό του "συντρόφου" Λογοθέτη, που διάβασα στο έντυπό του, το βιογραφικό του και δεν βρήκε δυο λόγια να πει, για το κόμμα που τον ανάθρεψε, το κόμμα που τον στήριξε, το κόμμα που με όλα τα μέλη και τους φίλους του, μπόρεσαν να ασκήσουν πιέσεις στην κατά καιρούς κεντρική εξουσία και να έχουν τα αποτελέσματα των αγώνων τους, που σήμερα έρχεται να εξαργυρώσει ο "σύντροφος"Λογοθέτης, σαν μεταχρονολογημένες επιταγές. Πλαισιωμένος με όλους όσους λίγο καιρό πριν, έθεταν τους εαυτούς τους στην διάθεση του ΠΑΣΟΚ και στις διαδικασίες ανάδειξης του υποψήφιου του. (Με έντυπα που κυκλοφορούσαν στην πόλη σας)
Που εκλιπαρούσαν και κατέθεταν την προσωπική τους υποταγή, για την στήριξη των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ για το ΔΝΤ, για το μνημόνιο, για τα μέτρα φοροκλοπής, για τα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού,για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για τις απολύσεις, για, για, για ......
Έθεσαν τους εαυτούς τους στην διάθεση του ΠΑΣΟΚ, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, για μια θέση εξουσίας οι προσκυνημένοι! Ή μήπως οι ξεπουλημένοι στα ιδιωτικά συμφέροντα;
Αυτοί που στηρίζουν και σήμερα τον Καλλικράτη.
Τον Καλλικράτη που είναι μέρος του μνημονίου, που προβλέπει την απόλυτη ιδιωτικοποίηση των δήμων, που θα φτάσουμε να πληρώνουμε διόδια για να πάμε να δούμε τους γονείς μας στην παρακάτω γειτονιά και που θα ζυγίζουμε τα σκουπίδια για να πληρώσουμε το αντίτιμο στις επιχειρήσεις των "Επενδυτών" του κύριου Λογοθέτη
Που το ιδιωτικό κεφάλαιο θα μπει για να "εξυγιάνει" την οικονομική ασφυξία,των δήμων, (που σκόπιμα δημιούργησαν τα κόμματα της αστικής τάξης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) για να πληρώνουν οι δημότες τις όποιες υπηρεσίες.

Έxει και συνέχεια

Black Bedlam είπε...

Γιατί δεν εξηγείτε στον λαό της πόλης (εκτός και άν το κάνετε) τι σημαίνει αυτό που ό ίδιος ο Λογοθέτης ομολογεί στο πρόγραμμά του, για ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ποιος θα κάνει επενδύσεις; Ο Λαβρεντιάδης,ο Βγενόπουλος ή μήπως ο Μπόμπολας;
Αυτός είναι ο Αδέσμευτος, ο Ανεξάρτητος, ο Υπερκομματικός Λογοθέτης, που μέσα στον συνδυασμό του, συμμετέχουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του μνημονίου,που οδηγεί έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση, όπως του Λιτζέρη που υπήρξε δημοτικός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ για δύο ή τρεις τετραετίες, και αδερφός του βουλευτή Λιντζέρη του ΠΑΣΟΚ. Ο Ζαχαρόπουλος που επίσης έθετε εαυτόν στην διάθεσή του μεγάλου αδελφού, για το χρήσιμα του επικεφαλή μέχρι πριν από 2-3 μήνες. Του Κίτσου που ήταν υποψήφιος, επικεφαλής του ψηφοδέλτιου της ΝΔ για χρόνια,του Μαραγκάκη που ήταν δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Κίτσου, πριμοδοτημένου από την ΝΔ και πολλών άλλων πρώην δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ καθώς και μελών και στελεχών του, μέχρι και σήμερα.
Γιατί δεν λέτε για τον κ.Μαρωνίτη, για χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υποψήφιος και επικεφαλής για τις νομαρχιακές στις περασμένες ή ίσως στις προπερασμένες εκλογές.
Που αφού και αυτός δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το χρίσμα από το κόμμα του, αποφάσισε να σχηματίσει "δικό" του συνδυασμό.
Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου χρεωμένο να φέρει σε πέρας τις επιταγές, τις εντολές της Τρόικα και του μνημονίου.
Το ΠΑΣΟΚ που προκειμένου να εξασφαλίσει τους δικούς του συμβιβασμένους, τοποτηρητές μιας αντιλαϊκής πολιτικής, που θα προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις που προβλέπονται από τον Καλλικράτη και θα επιβαρύνουν την τσέπη του δημότη και θα εμπορευματοποιεί τομείς όπως ο Αθλητισμός, η υγεία,η παιδεία .........
Αγαπητοί φίλοι ποιοι επιτέλους είναι οι αδέσμευτοι,οι ακομμάτιστοι,οι Αντάρτες, τι θα στηρίξουν οι αδέσμευτοι,μπροστά στην λαίλαπα που έρχεται,πως θα αντιδράσουν μπρος στα σχέδια και στις αποφάσεις αφανισμού μέρους της εργατικής τάξης πως θα παλέψουν για την ανάπτυξη ενός Μαζικού Λαϊκού Κινήματος πως θα μεθοδεψουν την οργανωμένη πάλη βασική προϋπόθεση για την αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων και με στόχο την ανατροπή αυτού του οικονομικού συστήματος.
Το ΠΑΣΟΚ έστησε τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς δεσμευμένους διαχειριστές, να λειτουργήσουν σαν συγκοινωνούντα δοχεία στην εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής των εκλογών.Ας κάνουμε ότι μπορούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο να μην δώσει την δυνατότητα να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος μας.
Καλή δύναμη και να ξέρετε, να είστε έτοιμοι να λογοδοτήσετε σε κάθε υποχώρησή σας από τα συμφέροντα του λαού της πόλης μας.
Θα δώσετε λόγο.