Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ "ΠΑΡΑΠΟΔΑΣ" ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ .Σήμερα το πρωί δευτέρα 16/1/2012 ανακοινώθηκε απο την ΔΕΗ ότι δόθηκαν 20.000 εντολές διακοπής ρεύματος για όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι .
Και τις επόμενες μέρες θα εκδωθούν και άλλοι χιλιάδες εντολές διακοπής .
Στην αρχή μας έλεγαν ότι όλοι πλήρωσαν ! τώρα που βγαίνουν και οι 2η λογαριασμοί με το χαράτσι και που όλο και περισσότεροι καταναλωτές ρεύματος δεν έχουν να πληρώσουν , και ας πλήρωσαν την 1η δόση , επειδή είναι ανάγκη να αρχίσουν τις απειλές και τους εκβιασμούς , ανακοινώνουν ότι θα κόψουν το ρεύμα σε 20.000 οικογένειες .
ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ . ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΥΤΟΙ
"ΠΑΡΑΠΟΔΑΣ" ΕΜΕΙΣ

«ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Συνάδελφοι τεχνικοί,
Τις επόμενες ημέρες θα κληθείτε και θα λάβετε εντολές να διακόψετε το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς και ανέργους συνανθρώπους μας που δεν κατάφεραν να πληρώσουν το χαράτσι.
Με κάθε σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις επιπτώσεις των κινήσεών μας
Το συνδικάτο σας, η ταξική και ασυμβίβαστη ΓΕΝΟΠ,
σας καλεί να αγνοήσετε αυτές τις εντολές,
σας καλεί να μην πειθαρχήσετε,
σας καλεί να μην χάσετε την ανθρωπιά σας.

Συνάδελφοι – σες,
Στις δύσκολες μέρες που ζούμε,
• που κλέβουν τους μισθούς μας,
• που κλέβουν τις συντάξεις μας,
• που κλέβουν και σκοτώνουν τα όνειρά μας,
ένα πράγμα δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας κλέψουν. Τις καρδιές μας.
Αυτές πρέπει να τις κρατήσουμε ζωντανές για να τους αντιστέκονται και ταυτοχρόνως να τις κάνουμε καταφύγιο για τους φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας.
Συνάδελφοι τεχνικοί,
Σε μια κοινωνία 1.000.000 ανέργων και 3.000.000 φτωχών συνανθρώπων μας, που κυριολεκτικά σαν να είναι μπάζα και σκουπίδια είναι σπρωγμένοι και πεταμένοι στο περιθώριο και στα αζήτητα της ζωής εξαιτίας αυτών των βάρβαρων αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών,
Σας καλούμε να φωνάξετε ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας
Σας καλούμε να φωνάξετε ότι η ΔΕΗ φτιάχτηκε από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να τον υπηρετεί. Συνεπώς, ο ρόλος της και η αποστολή της δεν είναι του φοροεισπράκτορα και του εκβιαστή
Σας καλούμε να θυμίσετε και να φωνάξετε τα λόγια του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, ο οποίος, σε συνέντευξη τύπου στις 23 Ιούνη 2011, είπε ότι «οι λογαριασμοί του ρεύματος δεν μπορεί να είναι ο μοχλός για να εισπράττονται τέλη ή φόροι και ιδίως φόροι για το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες» και ο οποίος δυστυχώς το ξέχασε
Σας καλούμε να θυμίσετε και να φωνάξετε τα λόγια του Γερμανού Επιτρόπου Ενέργειας κ. ΕΝΤΙΓΚΕΡ ότι «δεν είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η διακοπή του ρεύματος επειδή δεν πληρώνονται φόροι»
Όμως πάνω απ’ όλα
Σας καλούμε να φωνάξετε ότι σε εμάς δεν περισσεύει κανείς συνάνθρωπός μας και κανείς νόμος δεν θα μας κάνει να χάσουμε την ανθρωπιά μας.
Στις φλέβες μας εξακολουθεί να κυλά αίμα.

Γι’ αυτό
Αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας που έκλεισαν δύο μήνες απεργίας
Αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ALTER που είναι 9 μήνες απλήρωτοι
Αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στους απλήρωτους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας
Αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στις απολυμένες εργάτριες της NOTOS GALLERIES, τους εργαζόμενους στην ALEXPAK, στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και σε μια σειρά άλλες επιχειρήσεις
Αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στους φτωχούς, τους άνεργους και τους μικροσυνταξιούχους.
Δεν θα το κάνουμε ποτέ και ας υποστούμε τις συνέπειες του Νόμου

Συνάδελφοι – σες,
Όχι μόνο σας καλούμε να μην κόψετε το ρεύμα αλλά επιπροσθέτως σας καλούμε όπου το κόβει ο εργολάβος να τον εμποδίσετε.
Να τον εμποδίσετε φτιάχνοντας, μαζί με τα εργατικά κέντρα, τα σωματεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις αλλά και τον κάθε δημοκρατικό πολίτη, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, έξω από το σπίτι κάθε φτωχού και άνεργου.
• Έχουμε τα στοιχεία, τις διευθύνσεις, τις συνοικίες και το ύψος του λογαριασμού για κάθε σπίτι και κάθε μαγαζάκι.
• Έχουμε στα χέρια μας το ιστορικό των διακανονισμών.
Απ’ όλα αυτά μπορούμε να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα που θα μας δείξουν που θα θέσουμε προτεραιότητα και που όχι.
• Ένα άλλο στοιχείο είναι οι κάρτες ανεργίας.
Καμιά διακοπή σε σπίτι άνεργου.
Ας πάνε να το κόψουν αυτοί που ψήφισαν αυτόν τον κατάπτυστο και αντικοινωνικό νόμο.

Υ.Γ. Σε όσους υπηρέτες του συστήματος και ψευτο-υπεύθυνους μας πουν ότι με αυτή μας την προτροπή θα καταστρέψουμε τη ΔΕΗ και ότι θα ζημιωθεί οικονομικά τους απαντάμε:
Τη ΔΕΗ την καταστρέφει αυτός ο κατάπτυστος νόμος και όσοι δεν αντέδρασαν σ’ αυτόν.
Τη ΔΕΗ την καταστρέφουν οι κομπίνες, οι αρπαχτές και τα βρώμικα παιχνίδια που γίνονται σε βάρος της.
Τη ΔΕΗ την καταστρέφουν αυτοί που σχεδιάζουν το ξεπούλημά της
Τη ΔΕΗ την καταστρέφει η Πολιτεία που της χρωστά 181 εκ. ευρώ και κάνει το κορόιδο
και όχι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που ως ένα ταξικό συνδικάτο στέκεται δίπλα στην κοινωνία.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΕΤΗΔΕ

1. Από το σύνολο των 7.500.000 λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδονται κάθε δίμηνο, τέλος (ΕΕΤΗΔΕ) περιλαμβάνουν οι περίπου 6.300.000.
2. Μέχρι σήμερα, από τις 10 Οκτωβρίου που βγήκε ο πρώτος λογαριασμός με ΕΕΤΗΔΕ, έχουν εκδοθεί 9.500.000 και το συνολικό ύψος των τελών (με ΕΕΤΗΔΕ) φθάνει στο 1.950.000.000 ευρώ.
3. Από τα 9.500.000 λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί τα 5.500.000 με συνολικό ύψος τελών (με ΕΕΤΗΔΕ) 1.100.000 ευρώ.
4. Από τα υπόλοιπα 4.000.000 λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί, το 1.500.000 με ύψος ΕΕΤΗΔΕ 350.000.000 ευρώ έχει λήξει η ημερομηνία πληρωμής.
5. Από το 1.500.000 εκ. λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ που έχει λήξει η ημερομηνία πληρωμής, στους 250.000 έχει λήξει και το 80ήμερο.
6. Από τους 250.000 που έχει λήξει και το 80ήμερο από το σύστημα ΕΡΜΗΣ έχουν βγει 50.000 εντολές διακοπής προς την Εμπορία.
Τις επόμενες ημέρες θα βγουν και οι υπόλοιπες και συνεχώς θα προστίθενται και νέες.
7. Από τις 50.000 εντολές διακοπής που έστειλε το σύστημα ΕΡΜΗΣ στην Εμπορία ήδη προώθησε τις 20.000 στο Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΗ ΔΙΑΝΟΜΗ) για να κοπεί το ρεύμα και συνεχώς θα προωθεί και νέες εντολές.
8. Ο Διαχειριστής του Δικτύου από αύριο θα δώσει εντολή στους τεχνίτες της ΔΕΗ και σε εργολάβους να κόψουν το ρεύμα ξεκινώντας από τις περιοχές που η τιμή ζώνης είναι πάνω από 2.500 το τ.μ.

4 σχόλια:

ΑΠΟ ΝΕΑΠΟΛΗ είπε...

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΠΟΔΑΣ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ . ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ .

Ανώνυμος είπε...

οι καραγκίοζηδες έριξαν βγήκαν πρωί πρωί και απειλούσαν ότι θα κόψουν ρεύματα , για να δούν αντιδράσεις και μετά σιγά σιγά το μαζέυουν . ότι θα κόψουν μόνο σε μεγαλοπεριοχές και σε όσους χρωστάνε πολλά . Τα παπαγαλάκια δημοσιογράφοι απο δίπλα σιγοντάρουν . Μην μασάτε πραγματικά θέλουν απάντηση και στα γρήγορα . ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ 2η ΔΌΣΗ .

Επιτροπη ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ είπε...

Να μην κόψουν το ρεύμα σε κανένα σπίτι!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ: Να μην κόψουν το ρεύμα σε κανένα σπίτι!
Από αύριο Δευτέρα η ΔΕΗ θα προσπαθήσει να εκτελέσει τις πρώτες 20.000 εντολές διακοπής ρεύματος λόγω άρνησης πληρωμής των λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν το χαράτσι για τα σπίτια. Η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ με ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της τεχνικούς να αρνηθούν την εκτέλεση των εντολών διακοπής και τους προτρέπει μαζί με κάθε συλλογικότητα που αντιστέκεται στην επιβολή του χαρατσιού να οργανώσουν ομάδες αλληλεγγύης και περιφρούρησης προκειμένου να εμποδίσουν ιδιώτες εργολάβους που θα προσπαθήσουν, πιθανόν, να εκτελέσουν τα «εντάλματα».

Από τα στοιχεία που έχει δώσει η ΔΕΗ στη δημοσιότητα 1.500.000 λογαριασμοί δεν έχουν πληρωθεί. Στους 250.000 από αυτούς έχει παρέλθει και το όριο των 80 ημερών που είχε ανακοινωθεί για την έκδοση εντολής διακοπής. Έχουν εκδοθεί 50.000 αντίστοιχες εντολές.

Το χαράτσι δεν πρέπει να πληρωθεί. Δεν πρέπει να πληρωθεί από κανέναν, έχει δεν έχει, επειδή είναι κλοπή! Δεν πρέπει να πληρωθεί γιατί αυτή η άρνηση τους ανατρέπει. Η ανατροπή τους είναι ο μοναδικός μας δρόμος για την ελευθερία.

Θα είμαστε καθημερινά στους δρόμους. Συμμετέχουμε σε όλες τις ανοιχτές συνελεύσεις, τις συλλογικότητες και τις ομάδες αλληλεγγύης /περιφρούρησης. Κανένας εργολάβος δεν θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα σε κανέναν.

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΙΚΑΙΑΣ είπε...

«Καμιά οικογένεια χωρίς ρεύμα». «Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια. Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας».

Ετσι απάντησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των Λαϊκών Επιτροπών στην έκδοση ενταλμάτων της ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά. Από την προηγούμενη βδομάδα ο εκβιασμός «ή πληρώνεις το χαράτσι, ή μένεις χωρίς ρεύμα» εντάθηκε. Κάνοντας πράξη το «ένας για όλους και όλοι για έναν» εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι διαδήλωσαν, χτες, από τα ξημερώματα, έξω από γραφεία της ΔΕΗ σε Αθήνα, Πειραιά, Ελευσίνα, Περιστέρι, Νέα Ιωνία, Παλαιό Φάληρο και Μεσόγεια, ξεκαθαρίζοντας: Μην τολμήσει κανείς να κόψει το ρεύμα σε κανένα σπίτι!