Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

τα βλέπεις τα χάλια σας αννούλα ;

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ του 1ου Ειδικού Σχολείου Κερατσινίου


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου φοιτούν 40 μαθητές που προέρχονται από οικογένειες των Δήμων Κερατσινίου και Περάματος, με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που προστιθέμενα στην αναπηρία του παιδιού τους, επιφορτίζουν τις οικογένειες με επιπλέον κόστος διαβίωσης.
Οι μισές τουλάχιστον από τις οικογένειες των μαθητών αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα με την ανεργία και τη φτώχεια. Μερικές οικογένειες δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, να πληρώσουν τρέχοντες λογαριασμούς, να καλύψουν τα πρόσθετα έξοδα των παιδιών με αναπηρία (φάρμακα, εξετάσεις, πρόσθετο εξω-νοσοκομειακό εξοπλισμό κ.α.)
Εδώ και δυο χρόνια, ανταποκρινόμενοι στις έκτακτες κοινωνικές ανάγκες που έχουν προκύψει, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε προγράμματα που σκοπό έχουν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση τις οικογένειες που βάλλονται περισσότερο και διαβιούν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας.
Δημιουργήσαμε ένα «κοινωνικό παντοπωλείο» εντός του σχολείου, με σκοπό την διανομή τροφίμων για την ενίσχυση των πολύ φτωχών οικογενειών.
Μέχρι στιγμής δεν δημοσιοποιήσαμε την όλη προσπάθεια γιατί αποποιούμαστε ενσυνείδητα την φιλανθρωπία, ενώ επιδιώκουμε την κοινωνική αλληλεγγύη. Παρότι όμως δεν είχαμε κανένα μέσον διαφήμισης και δεν χρησιμοποιήσαμε τον τύπο, η ανταπόκριση των απλών ανθρώπων ήταν μεγάλη και η προσφορά συγκινητική. Πολλοί άνθρωποι ενώθηκαν μαζί μας για να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις κρίσης. Η συνειδητοποίηση για την άμεση ανταπόκριση στην ανάγκη του συνανθρώπου μας έφερε αποτελέσματα, σε μια πρωτοβουλία που δεν είχε να κάνει με ελεημοσύνη, αλλά με ευαισθητοποίηση, έμπρακτη αλληλεγγύη, εθελοντισμό, ανταπόκριση στην ανάγκη του συνανθρώπου μας και κοινωνική προσφορά.
Πολλοί φορείς συνέτρεξαν στην προσπάθειά μας και σήμερα πλέον είμαστε σε θέση να υλοποιούμε 2 προγράμματα:
1ο πρόγραμμα καθημερινής ελαφριάς σίτισης των παιδιών
2ο πρόγραμμα 15μερης διανομής τροφίμων
Οι πηγές που μας ενισχύουν είναι η εκκλησία, φιλανθρωπικοί σύλλογοι, σχολεία της περιοχής μας, οργανώσεις, αποθήκες τροφίμων, απλοί άνθρωποι που έχουν ακούσει για την δουλειά μας και μας έχουν επισκεφθεί, σύλλογοι εργαζομένων από άλλους φορείς του δημοσίου.
Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο δίκτυο αλληλεγγύης για να καλυφθούν οι ανάγκες περισσότερων οικογενειών, καθώς ο αριθμός των οικογενειών που είναι σε ένδεια ολοένα αυξάνεται και η βοήθεια πρέπει να είναι συνεχής.
Ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα συμμετοχή σας σε αυτή την κοινή προσπάθεια που σκοπό έχει να διατηρήσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για όλους και αναμένουμε και τις δικές σας πρωτοβουλίες.
Παρακαλούμε να μας υποστηρίξετε σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του σχολείου: 210-4311939
Κερατσίνι, 10/01/2012
ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Επίσης, εδώ (βίντεο 22 λεπτ.) γονέας μαθητή και η ψυχολόγος μιλούν στη Σουηδική Τηλεόραση

Υπερβολές αριστερών , και λαικισμοί κατά την υπουργό όλα αυτά περί μαθητών που πεινάνε κτλ.
Υπερβολές !! και λαικισμοί . Πεινάνε τα Παιδιά στο ειδικό σχολείο, στο σπίτι δεν έχουν ρεύμα και κρυώνουν!! και στα δικά μας σχολεία θέλουν να βάλουν ίντερνετ σε κάθε τάξη για να μην πέρνουν τα παιδιά λέει φωτοτυπίες πιά θα τα βλέπουν όλα στο ΝΕΤ !!!!!!

Αμα έχουν ρεύμα σπίτι τους λέω τώρα εγώ που είμαι χαρακτηρισμένος ..........ξαναλέω άμα έχουν ρεύμα και τηλέφωνο θα έχουν να διαβάσουν άμα δεν έχουν ;
Μην καθόμαστε και περιμένουμε άλλο έφτασε πια η ώρα .
Μην καθόμαστε και περιμένουμε σαν να βλέπουμε την εκτέλεσή μας στην τηλεόραση , ας το πάρουμε απόφαση , μάς έχουν ξεγραμένους , αναλώσιμους , δεν θα μας δώσουν καμμιά σημασία άμα είμαστε "ξάπλα"
ΌΡΘΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Η ΑΛΛΟΙΩΣ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΧΕΡΑΚΙ ΧΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΘΌΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΆΜΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑ ΣΩΤΗΡΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΣΟΥ .
ΛΑΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ .