Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

"Μπλόκο της Κοκκινιάς " 17 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 1944.

"...Η Κοκκινιά...στέκεται ορθή. Παλεύει πάνω σε μαρμαρένια αλώνια με τον χάροντα, σαν άλλος Διγενής και κερδίζει... ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ... Σ' ευχαριστώ πατρίδα Κοκκινιά που με έκαμες να στέκουμε ορθός μπρος στους καιρούς και να κοιτάζω κατάματα τους λαούς. Σ' ευχαριστώ που με έκαμες να μη ντρέπομαι. Σ' ευχαριστώ για το μεγάλο Εθνικό Δίδαγμα που μας έδωσες. Πως να αγαπάμε την Ελλάδα - να αγαπάμε υπερασπίζοντας τη λευτεριά και ανεξαρτησία της με τη θυσία μας... Χαίρομαι που σε βλέπω μέσα στο Εθνικό Πάνθεον δίπλα στο Κούγκι και στ' Αρκάδι. Δίπλα στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο."

Περισσότερο από ποτέ επίκαιρο το αντιφαστικό μήνυμα της επετείου του "Μπλόκου της Κοκκινιάς " 17 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 1944.
Με τις φασιστικές συμμορίες να σηκώνουν κεφάλι και να επιτίθενται καθημερινά  να τρομοκρατούν και να δολοφονούν εξαθλιωμένους μετανάστες 
Με τους απογόνους των κουκουλοφόρων προδοτών ταγματασφαλιτών που κατέδιδαν στο "μπλόκο" Έλληνες Αγωνιστές να καμώνονται τους αντιεξουσιαστές και να θέλουν να κάνουν κουμάντο στην Πόλη 
. Με την συγκυβέρνηση των τριών ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ να έχει εξαπολύσει μια από τις μεγαλύτερες ρατσιστικές επιθέσεις , ξένιος Ζεύς , την ονόμασαν .
Το χρονικό είναι γνωστό άλλωστε κάθε χρόνο αναφερόμαστε σε αυτό ,
δείτε εδώ παλαιότερη ανάρτηση 
 αυτό που πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα είναι ότι πρέπει να δοθεί απάντηση σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν και μας ετοιμάζουν . 

Δείτε εδώ ένα βίντεο που το είχα βάλει και παλαιότερα , δείτε πως αντιμετωπίζουν στην Φύση τον εχθρό .



Στο βίντεο μια ομάδα από αφρικανικά βόδια πέφτει στην παγίδα μια αγέλης λιονταριών.
Ένα μικρό απομονώνεται και πέφτει στα δόντια τους. Το παρασύρουν στο ποτάμι όπου το διεκδικεί με τα σαγόνια του ένα κροκόδειλος!.
Όλα φαίνονται χαμένα για το μικρό ....όλα;  
είναι εντυπωσιακό πώς γυρίζουν πίσω τα βουβάλια για να αντιμετωπίσουν και να πάρουν πίσω το μικρό , ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΈΝΑ και ΜΑΖΙΚΆ
Μήπως πρέπει να το δούμε και να το ξαναδούμε , μπας και αποφασίσουμε να πράξουμε όπως τα βουβάλια .

ΠΕΣΑΤΕ ΘΥΜΑΤΑ



Αυτά είναι τα κατορθωματα των προγόνων της ΧΑ και των φασιτοειδών .
Δείτε ακόμη :
Απο την επίσκεψη των διεθνών αντιπροσωπειών στην "Μάντρα του Μπλόκου"
Η Κοκκινιά της προσφυγιάς και της Αντίστασης απαντά στις φασιστικές προκλήσεις
Η Κοκκινιά συνεχίζει να αντιστέκεται

 αποτίοντας φόρο τιμής στους Εκτελεσμένους Αγωνιστές Κοκκινιώτες στην περιοχή Καμμένα πίσω από το γήπεδο της Νεάπολης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι απόγονοι των Αγωνιστών Πατριωτών Κοκκινιωτών δεν έχουν πάρει παραδείγματα απο την αγωνιστική δράση των προγόνων τους . Ραγιάδες , υπόδουλοι ,γλύφτες , πασόκοι και λαμόγια κάθε είδους δεν καταλαβαινουν τίποτα .
Την πάρτυ τους και την τσέπη τους αδελφέ μου και κάτσε τώρα εσύ να μας λές για τα βόδια .
Καταλαβαίνουν τα βόδια τι θέλουν να μας πούν τα βόδια .

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Η ΘΥΣΊΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ είναι παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές , Τα οράματα τους και οι Αγώνες τους για Εθνική Ανεξαρτησία Λαική κυριαρχία παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ .
Αυτά δεν μπορούν να μας τα πα΄ρουν ούτε η τρόικα ούτε τα μνημονια τους. Και όλοι αυτοί που αναφέρεις θα πάρουν την απάντηση τους σύντομα , όσοι δεν την πήραν ακόμα .
ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ ΣΤΟΥς ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Αν κι η απόλυτη ταύτιση των σύγχρονων κουκουλοφόρων με τους Γερμανοτσολιάδες είναι ατυχής, (αν δεν υπήρχαν κάμερες και σύγχρονοι καταδότες, κανένας δε θα είχε ανάγκη την κουκούλα παρά μόνο οι ασφαλίτες προβοκάτορες) αφού πλέον πολλοί φόρεσαν μάσκα ή κουκούλα χωρίς δόλο, ωραία τα λέτε! Μακάρι σήμερα να πλημμυρίσει η Νίκαια, κι ας αρχίσουμε όλοι να μαθαίνουμε στα παιδιά μας αυτές τις ιστορίες που αποσιώπησαν για δεκαετίες οι αργόμισθοι κι αδαείς δάσκαλοι!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ηρωική Κοκκινιά, το αίμα των ηρώων σου θα φωτίζει παντοτινά τους δρόμους της Αντίστασης και του Αγώνα!

αντιφασιστας είπε...

Αν δεν ανοίξουμε μέτωπο με τον φασισμό τα εγκληματα κατά των φτωχών και σε λίγο κατά των αριστερών θα συνεχιστούν και θα μεγαλώσουν .
Κανένας φασίστας στις γειτονιές μας , να κλείσουν τα γραφεία της ΧΑ .