Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Είναι σίγουρο ότι άμα θέλεις να εξαφανίσεις ένα Λαό θα πρέπει να χτυπήσεις τα Παιδιά του .


Είναι πάλι σίγουρο ότι η νεολαία άμα θέλει να τους εξαφανίσει μπορεί να το κάνει .
Πάει περίπου για μήνας όταν πληροφορηθήκαμε ότι θα επιχειρήσουν να κάνουν συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .
Μίλαγαν για συγχωνεύσεις 100 περίπου τμημάτων στον ευρύτερο Πειραιά .
Αιτία σύμφωνα με το υπουργείο , η υποχρηματοδότηση της Παιδείας , λιγότεροι διορισμοί αναπληρωτών ,λιγότερα λειτουργικά έξοδα για τα σχολεία .
Αιτία σύμφωνα με την δική μας άποψη , θέλουν όλο και περισσότεροι μαθητές να μένουν τελειώνοντας το Λύκειο αμόρφωτοι , θέλουν νεολαία στο περιθώριο , αμόρφωτη , χωρίς μέλλον , φτηνούς αυριανούς εργαζόμενους με τρεις και εξήντα .
<< Αυτά τα σκοτώνεις όταν είναι μικρά γιατί άμα μεγαλώσουν ...>> όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο. Αλλά εδώ δεν είναι για γέλια .


Γονείς Εκπαιδευτικοί και μαθητές στο άκουσμα των συγχωνεύσεων αντιδράσαμε , και η αντίδραση αυτή μαζί με τις κινητοποιήσεις ΄'εφεραν αποτελέσματα , οι συγχωνεύσεις έγινα από 100 καμιά 15αρια , οι πιο πολλές βέβαια αφορούν σχολεία της Νίκαιας .
Γιατί άραγε ;

Μετά από τις κινητοποιήσεις που έγινα τις προηγούμενες μέρες στο γραφείο της διεύθυνσης στον Πειραιά σήμερα 29/11 έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση στον γραφείο του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης στην Αθήνα .

οι κινητοποιήσεις βέβαια συνεχίζονται οι απαντήσεις που πήραμε απο ενα υπάλληλο της περιφέρειας , ο διευθυντής που έπρεπε να μας δεχτεί , έλειπε παρά το ότι είχε ειδοποιήθει , αλλά και εκεί να ήταν δεν νομίζω να άλλαζε κάτι .

υπάρχει κάλεσμα απο την Ενωση συλλόγων γονέων για την Δευτέρα .


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Γονείς, Μαθητές, Εκπαιδευτικοί 
Μετά από μια σειρά κλιμακωτές κινητοποιήσεις ενάντια στις επιχειρούμενες από το Υπουργείο συγχωνεύσεις τμημάτων, καταφέραμε να μην περάσουν τις 100 συγχωνεύσεις που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός για τον Πειραιά και τώρα να σχεδιάζουν συγχωνεύσεις σε 7 τμήματα. Τα περισσότερα από αυτά είναι σε Σχολεία της Νίκαιας. 
Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου είναι η μέρα που θα σταλούν από τα Σχολεία τα έγγραφα προς τις διευθύνσεις για τα τμήματα που πρόκειται να συγχωνευτούν.
Θα τους αφήσουμε να το κάνουν;
Εμείς λέμε ΟΧΙ. Όπως αντισταθήκαμε μέχρι τώρα και καταφέραμε αυτό που στην αρχή φαινόταν ακατόρθωτο έτσι και τώρα σας καλούμε να πάρουμε τις τύχες των Παιδιών μας στα χέρια μας.
Να μην αφήσουμε να περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια να μην τους αφήσουμε να μαυρίσουν το Μέλλον των παιδιών μας 
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ . 
ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΓΙΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ 
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΒΡΗ στις 12.00
 Στην Πλατεία Κοραή του ΠΕΙΡΑΙΑ
Συγκέντρωση και πορεία
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Νίκαια 28/11/2012

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ