Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Είναι σίγουρο ότι άμα θέλεις να εξαφανίσεις ένα Λαό θα πρέπει να χτυπήσεις τα Παιδιά του .


Είναι πάλι σίγουρο ότι η νεολαία άμα θέλει να τους εξαφανίσει μπορεί να το κάνει .
Πάει περίπου για μήνας όταν πληροφορηθήκαμε ότι θα επιχειρήσουν να κάνουν συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .
Μίλαγαν για συγχωνεύσεις 100 περίπου τμημάτων στον ευρύτερο Πειραιά .
Αιτία σύμφωνα με το υπουργείο , η υποχρηματοδότηση της Παιδείας , λιγότεροι διορισμοί αναπληρωτών ,λιγότερα λειτουργικά έξοδα για τα σχολεία .
Αιτία σύμφωνα με την δική μας άποψη , θέλουν όλο και περισσότεροι μαθητές να μένουν τελειώνοντας το Λύκειο αμόρφωτοι , θέλουν νεολαία στο περιθώριο , αμόρφωτη , χωρίς μέλλον , φτηνούς αυριανούς εργαζόμενους με τρεις και εξήντα .
<< Αυτά τα σκοτώνεις όταν είναι μικρά γιατί άμα μεγαλώσουν ...>> όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο. Αλλά εδώ δεν είναι για γέλια .


Γονείς Εκπαιδευτικοί και μαθητές στο άκουσμα των συγχωνεύσεων αντιδράσαμε , και η αντίδραση αυτή μαζί με τις κινητοποιήσεις ΄'εφεραν αποτελέσματα , οι συγχωνεύσεις έγινα από 100 καμιά 15αρια , οι πιο πολλές βέβαια αφορούν σχολεία της Νίκαιας .
Γιατί άραγε ;

Μετά από τις κινητοποιήσεις που έγινα τις προηγούμενες μέρες στο γραφείο της διεύθυνσης στον Πειραιά σήμερα 29/11 έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση στον γραφείο του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης στην Αθήνα .

οι κινητοποιήσεις βέβαια συνεχίζονται οι απαντήσεις που πήραμε απο ενα υπάλληλο της περιφέρειας , ο διευθυντής που έπρεπε να μας δεχτεί , έλειπε παρά το ότι είχε ειδοποιήθει , αλλά και εκεί να ήταν δεν νομίζω να άλλαζε κάτι .

υπάρχει κάλεσμα απο την Ενωση συλλόγων γονέων για την Δευτέρα .


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Γονείς, Μαθητές, Εκπαιδευτικοί 
Μετά από μια σειρά κλιμακωτές κινητοποιήσεις ενάντια στις επιχειρούμενες από το Υπουργείο συγχωνεύσεις τμημάτων, καταφέραμε να μην περάσουν τις 100 συγχωνεύσεις που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός για τον Πειραιά και τώρα να σχεδιάζουν συγχωνεύσεις σε 7 τμήματα. Τα περισσότερα από αυτά είναι σε Σχολεία της Νίκαιας. 
Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου είναι η μέρα που θα σταλούν από τα Σχολεία τα έγγραφα προς τις διευθύνσεις για τα τμήματα που πρόκειται να συγχωνευτούν.
Θα τους αφήσουμε να το κάνουν;
Εμείς λέμε ΟΧΙ. Όπως αντισταθήκαμε μέχρι τώρα και καταφέραμε αυτό που στην αρχή φαινόταν ακατόρθωτο έτσι και τώρα σας καλούμε να πάρουμε τις τύχες των Παιδιών μας στα χέρια μας.
Να μην αφήσουμε να περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια να μην τους αφήσουμε να μαυρίσουν το Μέλλον των παιδιών μας 
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ . 
ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΓΙΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ 
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΒΡΗ στις 12.00
 Στην Πλατεία Κοραή του ΠΕΙΡΑΙΑ
Συγκέντρωση και πορεία
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Νίκαια 28/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: