Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

δολοφονική επίθεση

 Στη Κοκκινιά της προσφυγιάς στην Κοκκινιά της Αντίστασης τα φασιστοειδή οι δολοφονικές συμμορίες δρούν καθημερινά ανενόχλητες .
Σήμερα δέχτηκαν επίθεση μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας .

Στην Κοκκινιά του Μπλόκου,πόσο ακόμα θα αφήσουμε τους ΝεοΝαζί να μας δείχνουν με το δάχτυλο;;
Ανακοίνωση της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό Νίκαιας-Κορυδαλλού.

Σήμερα κατά τις 8 μ.μ., επί της Πέτρου Ράλλη, 300 μέτρα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, 10/μελής συμμορία φουσκωτών της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκε κατά 6 μελών της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” και του ΣΥΡΙΖΑ που μοίραζαν φυλλάδια και κολλούσαν αφίσες για την κινητοποίηση της 21ης Απρίλη, που θα γίνει την Κυριακή, στο Πάρκο Ελευθερίας. Οι αφίσες και τα φυλλάδια έχουν κεντρικά συνθήματα “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ” και “ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”. Αυτό ενόχλησε μια “κυρία” της περιοχής, που πέρασε μπροστά από το συνεργείο και φώναξε στους συντρόφους “τώρα ειδοποιώ τη Χρυσή Αυγή και θα δείτε”. Οι σύντροφοι συνέχισαν την εξόρμηση και σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε η συμμορία, επιτέθηκε σε δύο παιδιά με γροθιές και κλωτσιές τραυματίζοντάς τους στο πρόσωπο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό κάλεσαν την αστυνομία που έφτασε στο σημείο μετά από 15-20 λεπτά, αφού οι φασίστες είχαν γίνει λούης. Οι δύο σύντροφοι, πήγαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω νοσηλεία. Εκεί διαπίστωσαν πως ήταν τραυματισμένος και ένας μετανάστης που του είχαν επιτεθεί “άγνωστοι” μέσα σε λεωφορείο λίγη ώρα αργότερα. Αυτή τη στιγμή ενημερώνονται συλλογικότητες και φορείς της Νίκαιας και των γύρω περιοχών και οργανώνεται αντιφασιστική σύσκεψη που καλεί η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” για το Σάββατο 20/4, ο τόπος και η ώρα της οποίας θα ανακοινωθεί άμεσα, με στόχο μια μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην περιοχή για να κλείσουν τα γραφεία της συμμορίας στη Νίκαια. Επίσης οργανώνονται μαζικές εξορμήσεις τις επόμενες μέρες με τα ίδια υλικά.


Η μαζική κινητοποίηση της κοινωνίας και η απομόνωση των φασιστών είναι η μόνη απάντηση στη δολοφονική τους δράση και στην κάλυψη που απολαμβάνουν από τους μηχανισμούς καταστολής. Άμεση απάντηση σε αυτή την πρόκληση στη Νίκαια αλλά και στις πρόσφατες προκλήσεις των φασιστών στην Καλλιθέα θα είναι η συγκέντρωση – συναυλία την Κυριακή 21/4 στο Πάρκο Ελευθερίας (Πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) και η πορεία που θα ακολουθήσει στη Βουλή.

Ακολουθούν οι κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στην Καλλιθέα (24/4) και στη Νίκαια (θα αποφασιστεί στη σύσκεψη).

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση .
Δεν μπορεί στο όνομα καμμιάς δημοκρατίας να δρούν ανενοχλητες φασιστικές συμμορίες
Δεν γίνεται να δεχτούμε ότι δεν θα μπορούμε πλέον να κυκλοφορούμε στην Πόλη μας .

Δεν θα ανεχτούμε στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης τέτοιες δολοφονικές ενέργειες , καλούμε ΑΜΕΣΑ την Δημοτική Αρχή να βάλει θέμα να κλείσουν τα γραφεία της δολοφονικής συμμορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: