Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2009

Αγώνας για να κυκλοφορήσουν τα σχολικά λεωφορεία

image

Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 24 Ιουλίου 2009

Σαν ηλεκτρική εκκένωση διαπέρασε τους γονείς των παιδιών με αναπηρία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας - Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), η εκφρασθείσα βούληση της διοίκησης να μην κυκλοφορήσουν τη νέα σχολική χρονιά (έναρξη 11 Σεπτεμβρίου) τα λεωφορεία που μεταφέρουν στα σχολεία τους (ειδικά δημοτικά και νηπιαγωγεία) τα 140 παιδιά τους (βλ. δημοσίευμα «Ε», 20/7).

Οι γονείς διά του συλλόγου τους, στο ελάχιστο δεν... υποτάσσονται στο επιχείρημα επί οικονομικής αδυναμίας πληρωμής των αναγκαίων οδηγών και συνοδών, άνευ των οποίων είναι αδύνατη η κυκλοφορία των λεωφορείων, και απαιτούν δικαιωματική άμεση λύση: «Δεν ζητούμε χάρη ή ρουσφέτι», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «διεκδικούμε αυτά που για κάθε Ελληνα πολίτη είναι αυτονόητα». Σαφώς εξοργισμένος ο σύλλογος γονέων παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ δεν αρκείται στην περί δικαιωμάτων ρητορεία. Αντίθετα, προαναγγέλλει επιθετικό αγώνα μέχρι οριστικής δικαίωσης. «Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν στις 11 Σεπτεμβρίου σχολικά λεωφορεία», καταλήγει η ανακοίνωσή του, «αντί αγιασμού θα προβούμε σε εκδήλωση μηνυτήριων αναφορών». Από τις τελευταίες, όπως μας πληροφόρησαν, κανένας δεν θα εξαιρεθεί ως άμοιρος ευθυνών. Θα μηνυθούν τόσο τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας-Πρόνοιας όσο και η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ, που μοιάζει επί του παρόντος να «κρύβεται» πίσω από τα οικονομικά αδιέξοδα και να κατανοεί τις επιπτώσεις τους ως νομοτελειακές. «Η αξιοπρέπεια των παιδιών μας» -επιμένουν στον αντίποδα της παραπάνω άποψης «μια γροθιά» οι γονείς- «δεν θυσιάζεται έναντι οποιασδήποτε σκοπιμότητας. Είναι αδιαπραγμάτευτη».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

Ελευθεροτυπία 20/7/2009 - ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …