Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Συνεχιζετε ο Αγωνας των Γονιων και των μαθητων με αναπηριες εναντια στην προκλητικη αδιαφορια των << υπευθυνων>>

οι μαθητές με αναπήριες και οι γονείς τους κάνουν μάθημα καθε μέρα στο γραφείο του Νομάρχη Θεσσαλονίκης




Δελτίο τύπου

Ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρις ότου και ο τελευταίος μαθητής με αναπηρία θα μετακινηθεί στο σχολείο του.
Ούτε σήμερα, ούτε χθες, κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Νομαρχία , ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης μπόρεσε να δεσμευτεί ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Η προφορική υπόσχεση ότι ενδεχομένως την Τρίτη λυθεί το πρόβλημα μετακινήσεων για τους μαθητές που κινούνται με τουριστικά λεωφορεία δεν μας ικανοποιεί γιατί, οι μαθητές με βαριές αναπηρίες και από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νομού μας θα συνεχίζουν να βρίσκονται στα σπίτια και όχι στα σχολεία τους.
Δεν μπορούμε επίσης να συναινέσουμε σε καμιά μεσοβέζικη λύση, μέσω της οποίας θα κληθούν για άλλη μια φορά οι γονείς αυτών των μαθητών να καλύψουν τα κενά και τις προχειρότητες της πολιτείας.
΄Ηδη διανύουμε την 8η μέρα που τα παιδιά μας στερούνται του δικαιώματός τους για εκπαίδευση, κάνοντάς τα να βιώσουν για πολλοστή φορά την διάκριση που υφίστανται λόγω της κατάστασής τους, κι εμείς το δικαίωμά μας να εργαστούμε για να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα και τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Οι όποιοι κακοί χειρισμοί έγιναν κατά το παρελθόν, δημιουργώντας σήμερα αυτήν την κατάσταση δεν είναι δική μας ευθύνη. Είναι παράλογο και πέρα από κάθε ηθική, να πληρώνουμε εμείς και όχι οι καθ` ύλην αρμόδιοι τα αποτελέσματα αυτών των χειρισμών. Το ζήτημα των μετακινήσεων δεν είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και μας ταλαιπωρεί για πρώτη φορά. Είναι ένα θέμα που διαιωνίζεται και δημιουργείται από την προχειρότητα, την ανευθυνότητα και τα ημίμετρα προσέγγισής του, που έχει ως αποτέλεσμα το δικαίωμα στην εκπαίδευση των δικών μας παιδιών να είναι άμεσα συναρτημένο με την ικανοποίηση των κινήτρων κερδοσκοπίας που διέπει τις διαδικασίες μετακίνησής τους.

Καλούμε όλους τους υπευθύνους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους έτσι ώστε να δοθεί ΑΜΕΣΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ μια λύση στο ζήτημα αυτό.

Είμαστε πολίτες και φορολογούμενοι αυτής της χώρας. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο δικαίωμα και των δικών μας παιδιών στην εκπαίδευση η οποία πρέπει να διασφαλίζεται από μόνιμες και διαρκείς λύσεις.

Οι δηλώσεις ευαισθησίας και συμπαράστασης είναι σεβαστές, θα τύχουν όμως της αποδοχής μας μόνο εφ` όσον συνοδεύονται από τις ανάλογες πρωτοβουλίες και πράξεις.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όση αντοχή ακόμα μας περισσεύει, έως ότου και ο τελευταίος μαθητής με αναπηρία θα έχει πρόσβαση στο σχολείο του.



Οι μαθητές και οι Γονείς των
Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής
Θεσσαλονίκης

βλέπεται και εκεί που υπάρχουν Ειδικά σχολεία τα προβλήματα είναι μεγάλα
το ζήτημα δεν είναι βέβαια ότι εχουμε να κάνουμε με αδιάφορους και ανίκανους
μιά χαρά είναι την πολιτική που λέει << κλείστε τα ολα τα δημόσια και στειλε τους στους ιδιώτες >> αυτήν την πολιτική εξυπηρετούν με τον καλλίτερο τρόπο.

1 σχόλιο:

Exagono είπε...

Πατερα ευχαριστω για την επισκεψη.
Θαυμασιο,ευαισθητο το blog σου.
Καλη συνεχεια με υγεια και χαρα σε οτι κανεις.