Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας Ρέντη " κόντρα στο ρεύμα "


ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΣΤΟΝ Β΄ ΓΥΡΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΑΚΥΡΟ – ΛΕΥΚΟ

Η Κίνηση μας, μετά από μια ανοιχτή, δημοκρατική συνέλευση που έγινε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, κατέληξε στις εξής πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με τον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο μας:

1.Εκφράστηκε και στην πόλη μας, με την εντυπωσιακή αύξηση της αποχής - κυρίως από την νεολαία- το γενικότερο κλίμα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας πλατιών λαϊκών μαζών που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό απέναντι σε όσα συμβαίνουν την χώρα μας, ειδικά μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Γεγονός που πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψη μας στον λόγο και τις μορφές παρέμβασης μας από δω και πέρα.

2.Η αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος επιβεβαίωσε ότι το κυρίαρχο ζήτημα που καθόρισε και την ψήφο της μεγάλης πλειοψηφίας όσων πήγαν στην κάλπη (στη Νίκαια) ήταν η αναγκαιότητα αλλαγής δημάρχου, ο οποίος δεν κατάφερε να αλλάξει προς το καλύτερο την κατάσταση τα τελευταία 8 χρόνια που διοικούσε και απογοήτευσε χιλιάδες πολίτες.

3.Στον β’ γύρο βρίσκονται δυστυχώς δύο συνδυασμοί που αποτελούν ο καθένας, την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Προηγείται βέβαια με σημαντική διαφορά, αυτός που είχε την αμέριστη, επίσημη υποστήριξη των μηχανισμών της κυβέρνησης οι οποίοι αποδείχθηκε ότι είναι πολύ πιο δυνατοί από τους δήθεν "διαφωνούντες" τοπικούς.

4.Το 3,66%, οι 1565 ψήφοι και ο δημοτικός σύμβουλος που εξέλεξε η κίνηση μας, αποτελούν για την προσπάθεια μας ένα σημαντικό εφαλτήριο για την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι πολύ δύσκολη για την πόλη και τους ανθρώπους της, ειδικά με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την υπηρέτηση του Μνημονίου ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και συνεπείς στα όσα στην προεκλογική περίοδο παλέψαμε στις γειτονιές της πόλης, επιμένουμε στο κεντρικό μας σύνθημα :
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ
και το κάνουμε πράξη και στον β’ γύρο των δημοτικών, στις 14 του Νοέμβρη
ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ
και ρίχνουμε στην κάλπη άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο. Στέλνουμε έτσι ένα μήνυμα αντίστασης σε όσα έρχονται και προετοιμαζόμαστε από τώρα για μια πιο ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση προς όφελος των πολλών.

10/11/2010

1 σχόλιο:

Δημήτρης Παπαζογλου είπε...

Ετσι μπράβο , μαύρο σε όλους ψήφο σε κανέναν κρατήσατε μια σωστή στάση και στον β γύρο .