Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

κόψτε το λαιμό σας

Υπουργείο <<Παιδείας>> - πρώτα ο μαθητής-!!

με επιστολή του το υπουργείο παιδείας στις 16-11 ( προφανώς για να τιμήση και την επέτειο του πολυτεχνείου, και το ψωμί - παιδεία - ελευθερία) πρός τις διευθύνσεις και τα γραφεία φυσικής αγωγής και κατόπιν στα γυμνάσια και στα λύκεια που έχουν αθλητικά τμήματα Τ.Α.Δ-Ε.Τ.Α.Δ τούς λέει ότι << τέρμα οι μετακινήσεις των μαθητών και να κόψουν το κεφάλι τους οι γονείς των παιδιών που πίστεψαν ότι έχουν να κάνουν με υπουργείο και στα moto του να βρούν λύσεις , να πληρώνουν δηλαδή οι γονείς για τις μετακινήσεις των παιδιών απο τα σπίτι στους αθλητικούς χώρους μετά στο σχολείο τους και τα ανάποδα. η να αλλάξουν σχολείο μέχρι τις 19 - 11 .

Και όλα αυτά γιατί δεν θέλει να διορίσει εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγήςπου 2 μήνες μετά την έναρξη των σχολείων δεν έχουν κάνει ακόμα την προκύρηξη για να προσλήφθούν .

μια επιστολή μητέρας μαθητη πρός την << υπουργο παιδείας >>

Αθλητικά γυμνάσια χωρίς γυμναστές...

Επιστολή προς
την κ. Διαμαντοπούλου
Κυρία Υπουργέ
Τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) υποθέτω ότι ιδρύθηκαν για να εκπληρώσουν τον σκοπό ο οποίος αναφέρεται στον τίτλο τους. Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Και αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε το παιδί μας να εγγραφεί σε ένα τέτοιο τμήμα επαρχιακής πόλης της βόρειας Ελλάδας.
Σήμερα 19 Νοεμβρίου, ακόμα δεν έχουν έρθει οι καθηγητές ειδικότητας και τα παιδιά εκτός που χάνουν έξι ώρες την εβδομάδα από το σχολικό πρόγραμμα, χωρίς βέβαια να...
αθλούνται αλλά και χωρίς να απασχολούνται, χάνουν και τις απογευματινές ώρες του ώστε να ασχοληθούν με το άθλημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προγραμματίσουν τον χρόνο τους, το διάβασμά τους καθώς και τις λοιπές εξωσχολικές δραστηριότητές τους. Ακόμα σήμερα το Υπουργείο ανάρτησε του προσωρινούς πίνακες διοριστέων και θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία των ενστάσεων και της εξέτασης αυτών και κατόπιν η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων. ( Δεν θα μπορούσαν βέβαια όλα αυτά να γίνουν πριν τις 13 Σεπτεμβρίου;). Τέλος πάντων αυτό το γεγονός το ανεχθήκαμε αν και πιστεύω ότι ούτε μέχρι τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να αναλάβουν οι υπεύθυνοι καθηγητές για το άθλημα
Αυτό όμως που μας εξόργισε σαν γονείς είναι ότι στάλθηκε επιστολή από το Υπουργείο σας, (το οποίο ονομάζεται Παιδείας;) και αφού μας ενημερώνει, μεσούσης σχολικής περιόδου, ότι δεν θα λειτουργήσουν τα αθλητικά σχολεία στα οποία απαιτείται μετακίνηση μαθητών από τον χώρο του σχολείου στο χώρο άθλησης καθώς δεν διατίθενται πια κονδύλια, ζητεί εγγράφως υπεύθυνη δήλωση από την οποία θα προκύπτει αν θα συνεχίσει ή όχι το παιδί να φοιτά στο συγκεκριμένο τμήμα χωρίς την δωρεάν μετακίνηση. Έχουμε άλλη επιλογή σήμερα 19 Νοεμβρίου; Είναι δυνατόν τα παιδιά να αλλάξουν τμήμα; και αν ναι πώς θα καλύψουν τις χαμένες διδακτικές ώρες μαθημάτων που δεν ήταν στο πρόγραμμα των ΤΑΔ?. Φυσικά δεν μιλάμε για σχολικές μονάδες που διαθέτουν γήπεδα, κολυμβητήρια, στίβους και άλλα; ώστε να μην είναι απαραίτητη η μετακίνηση. μην κινείστε με γνώμονα κάποια ιδιωτικά σχολεία μεγάλων αστικών κέντρων.
Επομένως αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι θα επωμιστούμε εμείς οι γονείς το κόστος μετακίνησης.
Αν σε μια συμφωνία μεταξύ ιδιωτών, ο ένας παρέβαινε τους όρους συμφωνίας και συναίνεσης, ο άλλος ιδιώτης είχε δικαίωμα να προβεί σε νόμιμα μέσα και να απαιτήσει δικαστικά την τήρηση των όρων. Ο πολίτης απέναντι στο Κράτος τα μπορεί να το κάνει όταν αυτό αθετεί όρους και προϋποθέσεις;
Λυπάμαι που ακόμα ένα θεσμό θέλετε και προσπαθείτε να αποδυναμώσετε και ίσως εξαφανίσετε.
Λυπάμαι για όλα όσα έλπιζα ότι θα κάποτε θα μπορούσαμε και εμείς σε αυτήν την χώρα να δημιουργήσουμε.
Λυπάμαι για την παιδεία που οραματιστήκαμε. Τέλος λυπάμαι για όλα όσα έλπιζα ότι θα μπορούσαν κάποτε να απολαύσουν τα παιδιά μας.
Κλείνοντας θέλω να σας εκφράσω να συγχαρητήριά μου για την συνεχή σας προσπάθεια αναβάθμισης του συστήματος παιδείας στην χώρα μας!.
Μία μητέρα της σύγχρονης Ελλάδας του 2010.

Υ.Γ Καθώς το Υπουργείο Παιδείας δεν διαθέτει ηλεκτρονική διεύθυνση, την επιστολή την απευθύνω στα γραφεία Ββάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας, και επίσης την απέστειλα στο open.gov.gr

7 σχόλια:

XRYSOULA είπε...

Το χαμόγελο πάντως δεν τους λείπει...
Δεν ξέρω πιά τι να σκεφτώ.Αυτοί λες και ζούν σε άλλο πλανήτη και περνάν από την Ελλάδα τα Σαββατοκύριακα για καφε!!!!!!!!Σε λίγο να δείτε που θα μας μας στερήσουν και τους δασκάλους.Τι να τα κάνουμε τα γράμματα άλλωστε αφού εργάτγες μας θέλουν...

κ είπε...

http://www.sportsecrets.gr/
Το ότι η Κυβέρνηση έχει γραμμένο τον αθλητισμό εκεί που δεν πιάνει μελάνι, το έχουμε γράψει αρκετές φορές από αυτό εδώ το site! Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε ξανά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, απαξίωσε τον αθλητισμό και τον έκανε μπαλάκι, από υπουργείο σε υπουργείο!
Η νέα κίνηση ένδειξης αγάπης της Κυβέρνησης προς τον αθλητισμό είναι η κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων των μαθητών των αθλητικών σχολείων της χώρας. Γιατί αυτό το κονδύλι είναι αυτό που έχει φέρει την χώρα σε αυτή την κατάσταση!
Ο κρατικός ΟΠΑΠ ξέρει αν δίνει τρελά εκατομμύρια στην Superleague και την Football League για χορηγεία. Να δώσει σε αυτά τα σχολεία που τα...
έχει ανάγκη η χώρα, δεν ξέρει; Φτου!
Η δωρεάν μετακίνηση των παιδιών μας ανάγκασε να υπογράψουμε το μνημόνιο! Όχι οι μίζες που δίνονται κάτω από το τραπέζι από εδώ και από εκεί! Όοοοοοοχι! Πιπέρι σε όποιον πει κάτι τέτοιο ξανά! Μα είναι δυνατόν να έχουν και την απαίτηση να τους πηγαίνουν χωρίς χρηματικό αντίτιμο στα σχολεία;
Σα να μην έφτανε αυτό, ανάγκασαν τους γονείς των παιδιών να υπογράψουν και δήλωση του νόμου 105, ότι δέχονται να συνεχίσουν τα παιδιά τους να φοιτούν στα αθλητικά σχολεία, αλλά χωρίς αυτή τη διευκόλυνση που παρείχε το κράτος τόσα χρόνια και βάραινε τον προϋπολογισμό της χώρας!
Δεν φτάνει που τα αθλητικά σχολεία είναι είδη υποβαθμισμένα, χωρίς προπονητές και χώρους άθλησης, πλέον δεν θα υπάρχει και τρόπος μετακίνησης προς αυτά! Γιατί ρε γελοίοι του υπουργείου παιδείας δεν τα κλείνετε να τελειώνουμε μια και καλή;;;
Υ.Γ. Α και εννοείται ότι συνέχεια έχουν και τα μουσικά σχολεία! Σιγά μην γλίτωναν αυτά!
Υ.Γ. (2) Αθλητισμός δεν είναι οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ, αλλά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και ο αθλητισμός της γειτονίας!

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – Γ . ΣΕΦΕΡΗΣ

ΝΙΚΑΙΑ 19 ΝΟΕΒΡΙΟΥ 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΤΑΔ

Το Υπ. Παιδείας με εγκύκλιο του με αριθ. Πρωτ. 144766/Γ4 16/11/2010 «για τις μετακινήσεις των μαθητών που φοιτούν στα αθλητικά Γυμνάσια και Λύκεια» ενημερώνει τους γονείς ότι «το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος τα Τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών». Ζητά από τους γονείς να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ως τις 19-11-2010, ότι «έλαβαν γνώση για τη μη ύπαρξη δρομολογίων μεταφοράς» και να δηλώσουν «αν επιθυμούν ή όχι την συνέχιση της φοίτησής τους στο αντίστοιχο άθλημα».
Ζητούν στην ουσία από τους γονείς ή να πληρώσουν από την τσέπη τους τη μετακίνηση των παιδιών τους ή να διακόψουν τη φοίτησή τους στα σχολεία αυτά.
Σήμερα 19 Νοεμβρίου, ακόμα δεν έχουν έρθει οι καθηγητές ειδικότητας και τα παιδιά εκτός που χάνουν έξι ώρες την εβδομάδα από το σχολικό πρόγραμμα, χωρίς βέβαια να αθλούνται αλλά και χωρίς να απασχολούνται, χάνουν και τις απογευματινές ώρες του ώστε να ασχοληθούν με το άθλημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προγραμματίσουν τον χρόνο τους, το διάβασμά τους καθώς και τις λοιπές εξωσχολικές δραστηριότητές τους.
Το Υπουργείο με την εγκύκλιο αυτή μας ενημερώνει, μεσούσης σχολικής περιόδου, ότι δεν θα λειτουργήσουν τα αθλητικά σχολεία στα οποία απαιτείται μετακίνηση μαθητών από τον χώρο του σχολείου στο χώρο άθλησης καθώς δεν διατίθενται πια κονδύλια, ζητεί εγγράφως υπεύθυνη δήλωση από την οποία θα προκύπτει αν θα συνεχίσει ή όχι το παιδί να φοιτά στο συγκεκριμένο τμήμα χωρίς την δωρεάν μετακίνηση.
Έχουμε άλλη επιλογή σήμερα 19 Νοεμβρίου; Είναι δυνατόν τα παιδιά να αλλάξουν τμήμα; και αν ναι πώς θα καλύψουν τις χαμένες διδακτικές ώρες μαθημάτων που δεν ήταν στο πρόγραμμα των ΤΑΔ?. Φυσικά δεν μιλάμε για σχολικές μονάδες που διαθέτουν γήπεδα, κολυμβητήρια, στίβους και άλλα; ώστε να μην είναι απαραίτητη η μετακίνηση.
Μετά την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 70% για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, πέρα από το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει προσληφθεί το σύνολο των γυμναστών για να τα στελεχώσουν τα αθλητικά σχολεία, θέλουν να μεταφέρουν και το κόστος της μεταφοράς των μαθητών στους γονείς.


Για μας δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής .
Καλούμαι όλους τους γονείς να μην υπογράψουν καμία δήλωση είτε για να αναλάβουν οι ίδιοι την μεταφορά των παιδιών τους είτε να πάνε τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία .

Απαιτούμε
-.Την δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο και τα αθλητικά κέντρα .
- ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ 1 ευρώ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Ο ΓΟΝΙΟΣ
- ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

κωστας παπαδόπουλος είπε...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – Γ . ΣΕΦΕΡΗΣ

ΝΙΚΑΙΑ 19 ΝΟΕΒΡΙΟΥ 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΤΑΔ

Το Υπ. Παιδείας με εγκύκλιο του με αριθ. Πρωτ. 144766/Γ4 16/11/2010 «για τις μετακινήσεις των μαθητών που φοιτούν στα αθλητικά Γυμνάσια και Λύκεια» ενημερώνει τους γονείς ότι «το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος τα Τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών». Ζητά από τους γονείς να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ως τις 19-11-2010, ότι «έλαβαν γνώση για τη μη ύπαρξη δρομολογίων μεταφοράς» και να δηλώσουν «αν επιθυμούν ή όχι την συνέχιση της φοίτησής τους στο αντίστοιχο άθλημα».
Ζητούν στην ουσία από τους γονείς ή να πληρώσουν από την τσέπη τους τη μετακίνηση των παιδιών τους ή να διακόψουν τη φοίτησή τους στα σχολεία αυτά.
Σήμερα 19 Νοεμβρίου, ακόμα δεν έχουν έρθει οι καθηγητές ειδικότητας και τα παιδιά εκτός που χάνουν έξι ώρες την εβδομάδα από το σχολικό πρόγραμμα, χωρίς βέβαια να αθλούνται αλλά και χωρίς να απασχολούνται, χάνουν και τις απογευματινές ώρες του ώστε να ασχοληθούν με το άθλημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προγραμματίσουν τον χρόνο τους, το διάβασμά τους καθώς και τις λοιπές εξωσχολικές δραστηριότητές τους.
Το Υπουργείο με την εγκύκλιο αυτή μας ενημερώνει, μεσούσης σχολικής περιόδου, ότι δεν θα λειτουργήσουν τα αθλητικά σχολεία στα οποία απαιτείται μετακίνηση μαθητών από τον χώρο του σχολείου στο χώρο άθλησης καθώς δεν διατίθενται πια κονδύλια, ζητεί εγγράφως υπεύθυνη δήλωση από την οποία θα προκύπτει αν θα συνεχίσει ή όχι το παιδί να φοιτά στο συγκεκριμένο τμήμα χωρίς την δωρεάν μετακίνηση.
Έχουμε άλλη επιλογή σήμερα 19 Νοεμβρίου; Είναι δυνατόν τα παιδιά να αλλάξουν τμήμα; και αν ναι πώς θα καλύψουν τις χαμένες διδακτικές ώρες μαθημάτων που δεν ήταν στο πρόγραμμα των ΤΑΔ?. Φυσικά δεν μιλάμε για σχολικές μονάδες που διαθέτουν γήπεδα, κολυμβητήρια, στίβους και άλλα; ώστε να μην είναι απαραίτητη η μετακίνηση.
Μετά την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 70% για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, πέρα από το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει προσληφθεί το σύνολο των γυμναστών για να τα στελεχώσουν τα αθλητικά σχολεία, θέλουν να μεταφέρουν και το κόστος της μεταφοράς των μαθητών στους γονείς.


Για μας δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής .
Καλούμαι όλους τους γονείς να μην υπογράψουν καμία δήλωση είτε για να αναλάβουν οι ίδιοι την μεταφορά των παιδιών τους είτε να πάνε τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία .

Απαιτούμε
-.Την δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο και τα αθλητικά κέντρα .
- ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ 1 ευρώ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Ο ΓΟΝΙΟΣ
- ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

tassos είπε...

Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά και οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ στον Πειραιά καταγγέλλουν την κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στα αθλητικά σχολεία.
Η απόφαση αυτή διαλύει τα αθλητικά σχολεία. Στην ουσία, ζητούν από τους γονείς να πληρώσουν από την τσέπη τους την μεταφορά των παιδιών ή να διακόψουν τη φοίτησή τους στα σχολεία αυτά. Ήδη, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα σχολεία αυτά υπολειτουργούν, αφού δεν έχουν προσληφθεί γυμναστές.
Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της Τρόικας είναι να καταργηθεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών σε όλη την Ελλάδα, για όλα τα σχολεία (ειδικά, μουσικά κλπ).
Η νέα αυτή επίθεση, σε ό, τι έχει απομείνει όρθιο στο δημόσιο σχολείο, έρχεται να προστεθεί στην άγρια λεηλασία του λαού μας με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση. Στην άγρια φορολογία, μέσω του προϋπολογισμού, στην κατεδάφιση των Συλλογικών Συμβάσεων, στις ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία και στην Παιδεία, στις ανατιμήσεις στο ρεύμα. Είναι προάγγελος των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση, του «νέου σχολείου» και πανεπιστημίου της αγοράς, των χορηγών και του Καλλικράτη.
Αποδεικνύονται τα ψέματα της κυβέρνησης και του ΛΑΟΣ, πως δήθεν με τα μέτρα αυτά μπαίνει τάξη στα δημόσια οικονομικά. Με την πολιτική αυτή, επί της ουσίας συμφωνεί και η ΝΔ, που κάλπικα παριστάνει την «αντιμνημονιακή». Εκτίθενται οι οπαδοί του ευρωμονόδρομου, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, για τη δήθεν καλή Ε.Ε., που προστατεύει τα κοινωνικά δικαιώματα.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Δεν πειθαρχούμε στις περικοπές. Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 24/11 13:30 στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής Πειραιά (34ου Συντάγματος - Πεζικού 17, Πειραιάς). Οργανώνουμε τον αγώνα μας με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Ως εδώ με τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα.

Απαιτούμε να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του ο γονιός. Διεκδικούμε δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους και τα αθλητικά κέντρα. Δημιουργία ενιαίου, κρατικού οργανισμού για τη μεταφορά των μαθητών σε όλη την Ελλάδα. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.
Μοναδική διέξοδος για τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς είναι να πάρουν οριστικό διαζύγιο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η συσπείρωσή τους σε ένα κοινό Μέτωπο, που θα βάλει φρένο στα σχέδιά τους, θα ανοίξει το δρόμο για μια άλλη οργάνωση της εξουσίας και της οικονομίας, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Πειραιάς, 21/11/2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ είπε...

Κατάργηση μετακίνησης των μαθητών των Αθλητικών Σχολείων της χώρας

(Το Δελτίο Τύπου υπογράφει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής Ν. Ηρακλείου)

«Τελεσίγραφο» απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στους γονείς των μαθητών αθλητικών σχολείων, σύμφωνα με το οποίο τους καλεί έως τις 19 Νοεμβρίου να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τα παιδιά τους τη φοίτηση στα Αθλητικά σχολεία της χώρας, καθώς διεκόπη η κάλυψη της δαπάνης

για την μετακίνηση των μαθητών. Το γεγονός προκάλεσε την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, που κάλεσε την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Α. Διαμαντοπούλου, να ανακαλέσει την απόφασή της.

Ειδικότερα, ο βουλευτής αναφέρει στο έγγραφό του ότι «με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, οι μετακινήσεις με μισθωμένα λεωφορεία των μαθητών των Αθλητικών Σχολείων της χώρας, από και προς τα σχολεία τους και τους χώρους προπονήσεων έχουν διακοπεί με αποτέλεσμα τη δημιουργία μέγιστων προβλημάτων τόσο στα ίδια τα παιδιά (μαθητές και αθλητές ταυτόχρονα) όσο και στις οικογένειες τους».

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί βέβαιο ότι «μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εγγραφή των παιδιών στα τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης αποτελεί για τους γονείς και η ύπαρξη μισθωμένων λεωφορείων για τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολεία τους και τους χώρους προπονήσεων». Υπογραμμίζει ότι «οι μαθητές των τμημάτων αθλητικής διευκόλυνσης είναι ταυτόχρονα και αθλητές που έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένη διαδικασία και αθλητικές δοκιμές και προσπαθούν με μεγάλο κόπο να αντεπεξέλθουν τόσο στις μαθητικές όσο και τις αυξημένες αθλητικές τους υποχρεώσεις». Σημειώνει δε ότι «οι περισσότεροι από αυτούς διαμένουν σε διαφορετική περιοχή ή και Δήμο από αυτή του Σχολείου και των χώρων προπονήσεων γεγονός που επιβάλλει τη χρήση δύο και τριών διαφορετικών συγκοινωνιών για τις μετακινήσεις τους από και προς αυτό, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο και οδηγεί τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς κυριολεκτικά σε αδιέξοδο και απόγνωση».

Παρά ταύτα, τονίζει ότι «το Υπουργείο Παιδείας, όπως διατυπώνεται σε σχετικό έγγραφο που απεστάλη προς όλες τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, αποφάσισε την περικοπή της δαπάνης για τη μεταφορά των μαθητών που φοιτούν στα αθλητικά γυμνάσια και λύκεια της χώρας». Προσθέτει ότι «σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο απεστάλη με τη μορφή του κατεπείγοντος, οι οικογένειες των μαθητών που φοιτούν σε αθλητικά σχολικά ιδρύματα (ΤΑΔ – ΕΤΑΔ) καλούνται το αργότερο μέχρι τις 19 Νοεμβρίου να αποφασίσουν, με υπεύθυνη δήλωση, εάν επιθυμούν να συνεχίσουν τα παιδιά τους κανονικά τη φοίτησή τους στα σχολεία αυτά, καλύπτοντας τις δαπάνες μετακίνησης από μόνοι τους, ή να τα μετεγγράψουν σε κάποιο άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα». Επιπλέον, τονίζει ότι «το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς των μαθητών, καθώς πλήττεται άμεσα ο οικογενειακός προϋπολογισμός, ενώ αδυνατούν να καλύψουν ιδίοις πόροις τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών τους από και προς τα σχολεία».

Ως εκ τούτου, ο κ. Αυγενάκης ζητά από την κα. Διαμαντοπούλου να προβεί «σε αναθεώρηση της απόφασης για την περικοπή της δαπάνης που αφορά στη μεταφορά των μαθητών των αθλητικών γυμνασίων και λυκείων της χώρας, δεδομένου ότι χωρίς αυτή δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στα σχολεία αυτά», ενώ ερωτά εάν έχει «εξετάσει πριν τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης ότι οι πλειονότητα των γονέων αδυνατούν να καλύψουν από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό τα έξοδα για τη μετακίνηση των παιδιών τους στα αθλητικά σχολεία».

Ανώνυμος είπε...

Καταγγελία της Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και της Ενωσης Γονέων για τη μετακίνηση μαθητών αθλητικών σχολείων

18/11/2010 - 08:38

Με αφορμή το έγγραφο του Υπ. Παιδείας (τμήμα Φυσικής Αγωγής) το οποίο στάλθηκε στις Περιφερειακές δ/νσεις εκπαίδευσης και τις δ/νσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης με το οποίο καταργείται η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών προς τα αθλητικά Γυμνάσια & Λύκεια και καλεί ουσιαστικά τους γονείς (για μια ακόμα φορά) να πληρώσουν για τις μετακινήσεις αυτές δίνοντάς τους περιθώριο να το "σκεφθούν" μέχρι τη Παρασκευή 19/11/2010 αλλιώς καταργεί τα αθλητικά τμήματα για τα οποία θα απαιτείται δημόσια δαπάνη, η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και η Ενωση Συλλόγων Γονέων Δ. Καλαμάτας καταγγέλει:

Την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την ημέρα (17 Νοέμβριου) που γιορτάζουμε τον αγώνα και τις θυσίες των παιδιών μας στο Πολυτεχνείο για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία έρχεται με το έγγραφό της αυτό και ουσιαστικά καταργεί τα αθλητικά τμήματα Γυμνασίων & Λυκείων της πόλης μας (στα οποία φοιτούν 600 παιδιά) με ορατό πλέον και το κίνδυνο του κλεισίματος και σχολικών μονάδων με ότι συνεπάγεται αυτό.

Την προσπάθεια του Υπ. Παιδείας, να μεταθέσει το οικονομικό βάρος της "δωρεάν" παιδείας για μια ακόμα φορά στους γονείς καλώντας τους ουσιαστικά ν΄αποφασίσουν στο δίλλημα αν θέλουν να λειτουργούν αθλητικά τμήματα ή όχι.

Εάν φυσικά θέλουν πρέπει να πληρώσουν από τη τσέπη τους ξανά.

Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή την ηγεσία του Υπ. Παιδείας να αποσύρει το παρόν έγγραφο το οποίο αποτελεί ουσιαστικά "ταφόπλακα" στα αθλητικά τμήματα Γυμνασίων & Λυκείων και απαρχή δυσμενών εξελίξεων για τη παιδεία γενικά.
Η παιδεία έχει ανάγκη μεγάλης ενίσχυσης και όχι περικοπών.