Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Που θα πάτε ; θα ψοφήσετε σαν τις κατσαρίδες ....


Εισαγγελείς υπάρχουν σ' αυτό τον τόπο; Κι αυτοί έγιναν λακέδες του ΔΝΤ;...

από : sibilla

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΑΕΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - «Φρέσκο» φιαλίδιο με το απαγορευμένο αέριο CS στα χέρια της εκπροσώπου μας
Έντονη ανησυχία προκαλεί η διαπίστωση ότι η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποίησε και πάλι εχθές, το χημικό αέριο CS και η πληροφορία ότι χρησιμοποιήθηκε και Admisite-DM, αέρια με υψηλή τοξικότητα και μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία.
Η ρίψη χημικών και η κλιμάκωση της βίας, με γενικευμένες σωματικές βλάβες σε πολίτες, αποτελούσε πάγια τακτική της ΕΛ.ΑΣ και των πολιτικών της προϊσταμένων. Στην εποχή του Μνημονίου φαίνεται ότι η πρακτική αυτή επανήλθε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στις χθεσινές διαδηλώσεις.
Το Πρωτόκολλο της Γενεύης (1969) και η Σύμβαση του Παρισιού (1993) ορίζουν ότι αέρια όπως το CS και το Admisite-DM συνιστούν χημικά όπλα και γι αυτό απαγορεύεται η χρήση τους. Καμιά εξαίρεση δεν επιτρέπεται φυσικά ούτε για σκοπούς αστυνόμευσης, αφού...
βάσει των Συνθηκών απαγορεύονται ακόμη και σε εμπόλεμες περιόδους.
Είναι σαφές ότι οι ενέργειες της αστυνομίας δεν πρέπει να αντιστρατεύονται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, όχι μόνο του «συνέρχεσθαι», αλλά και της προστασίας της υγείας και σωματικής ακεραιότητας των πολιτών ακόμη και όταν υπάρχει πρόκληση από κάποιους διαδηλωτές. Η απάντηση των αστυνομικών δε μπορεί να εμπεριέχει ανεξέλεγκτη χρήση βίας, που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τους διαδηλωτές στο σύνολό τους αλλά περίοικους και περαστικούς.
Ζητάμε λοιπόν διευκρινίσεις και ανεξάρτητη έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιος αρμόδιος και με ποια διαδικασία πήρε την απόφαση να προμηθευτεί η ελληνική αστυνομία όχι μόνο παλαιότερα, αλλά και εντός του 2010 με τέτοιες ουσίες, ποια είναι η ποσότητά τους, και αν υπάρχει πρόβλεψη για την ασφαλή καταστροφή τους .
Σχετικά, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μας προβληματίζει ιδιαίτερα πως, παρά τις εξαγγελίες για κατάργηση της χρήσης επικίνδυνων χημικών σε διαδηλώσεις, όχι μόνο δεν σταμάτησαν αυτά` να χρησιμοποιούνται ,αλλά και έγιναν νέες παραλαβές τους. Στην χθεσινή συμμετοχή μας στην διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, όπου πέσαμε θύματα ανεξέλεγκτης χρήσης χημικών εκ μέρους της αστυνομίας, περισυνέλεξα η ίδια φιαλίδιο με το απαγορευμένο αέριο CSκαι ημερομηνία φετινής παραλαβής. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις στους πολίτες για το πόσα, και ποια επικίνδυνα και διεθνώς απαγορευμένα χημικά, έχει προμηθευθεί».

Σχόλια

Ο χρήστης Black Bedlam είπε…
Καλησπέρα στο blog μου σου έχω ένα σχόλιο απάντηση στο δικό σου.Επειδή φαίνεται δεν το έχεις δει στο βάζω εδώ σε κόπυ πέιστ να το διαβάσεις.Καλή σου νύχτα.
Καλησπέρα σου Κώστα.Σε΄σένα θέλω να πω μερικά πράγματα.Και συγχώραμε για το θάρρος.Αν κάνω λάθος σε αυτά που λέω, να ξέρεις είναι μονάχα από ενδιαφέρον, από ανάγκη και από συνείδηση της κατάστασης.Μακάρι να κάνω λάθος, μακάρι να τα χειρίζεστε σωστά και εγώ να μην το ξέρω.
Ξέρεις, στους χώρους δουλειάς βρίσκουμε συγκεντρωμένους εργαζόμενους.Πόσους 10,20; βλέπεις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες δεν υπάρχουν και δεν υπάρχουν κυρίως στις συνοικίες.Όμως στις συνοικίες, στις γειτονιές, μπορεί κανείς να βρεθεί με όλο τον λαό, με όποια ιδιότητα και αν έχει.
Στις γειτονιές και στις συνοικίες, θα βρεθούν ο εργαζόμενος στο μέταλλο και ο εργαζόμενος στο σούπερ μάρκετ.Ο εργαζόμενος στο γραφείο, αλλά και ο ελεύθερος επαγγελματίας.Στις γειτονιές θα βρεθούν οι γονείς, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές, οι μαθητές.Εκεί θα μπορέσει κανείς να επικοινωνήσει μαζί τους, να τους μιλήσει, να τους ακούσει.Εμπειρία υπάρχει. Μια ντουντούκα χρειάζεται και ένα έντυπο, μια φωτοτυπία είναι βρε Κώστα.
Σπίτι το σπίτι, δρόμο το δρόμο.Αλλιώς σε ακούει ο άλλος στον δικό του χώρο, στο ίδιο του το σπίτι.Κάντε ένα πλάνο κάντε μια χαρτογράφηση.Βρείτε τους ανθρώπους με τους οποίους μιλήσατε προεκλογικά.Αλωνίστε μια γειτονιά για δυο τρεις μέρες με ντουντούκες, με τραγούδια και βρισιές, για όσα τους φορτώνουν και μετά χτυπήστε τις πόρτες τους.
Άντε βρε,.. μου έλεγε η φιλενάδα μου ότι στις γειτονιές σας,δεν κουνιέται φύλλο.
Είναι έτσι;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ