Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ψέματα θέλεις νὰ σοῦ εἰπῶ ἢ ἀλήθεια;»


.........Ἀλλοίμονο ῾σ ἐκείνους ὁποῦ χύσανε τὸ αἷμα τους καὶ θυσιάσανε τὸ δικόν τους νὰ ἰδοῦνε τὴν πατρίδα τους νὰ εἶναι τὸ γέλασμα ὅλου τοῦ κόσμου καὶ νὰ καταφρονιῶνται τ᾿ ἀθῷα αἵματα ὁποῦ χύθηκαν!

Ὅταν μοῦ πειράζουν τὴν πατρίδα μου καὶ θρησκεία μου, θὰ μιλήσω, θὰ ῾νεργήσω κι᾿ ὅ,τι θέλουν ἂς μοῦ κάμουν.

Μοῦ λέγει (ὁ Ὄθων): «Τί θέλεις νὰ μοῦ εἰπῆς τώρα;» «Ψέματα θέλεις νὰ σοῦ εἰπῶ ἢ ἀλήθεια;» «Ἐγώ», μοῦ λέγει, «ποτὲς δὲν ἀκῶ ψεύματα· ὅλο ἀλήθειες». Τοῦ λέγω, «ἐγὼ ἔχω γιομάτες δυὸ τζέπες μίαν μὲ ψέματα, τὴν ἄλλη μ᾿ ἀλήθειες. Τώρα τί ἀγαπᾶς;» «Ἀλήθεια» μοῦ λέγει. Γυρίζω τὰ μάτια μου εἰς τὸν οὐρανὸν καὶ ὁρκίζομαι εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Θεοῦ νὰ εἰπῶ τὴν ἀλήθεια γυμνὴ ἐμπροστά του. Τοῦ λέγω «Ἡ ἀλήθεια εἶναι πικρὴ καὶ θὰ μὲ πάρης πίσου εἰς τὴν ὀργή σου. Ὅμως διὰ πάντα νὰ εἶμαι εἰς τὴν ὀργή σου, τὴν ἀλήθεια θὰ σοῦ λέγω, ὅτ᾿ εἶναι τοῦ Θεοῦ· τὸ ψέμα τοῦ διαβόλου. Καὶ δὲν εἶναι καιρὸς νὰ κρύβεται ἡ ἀλήθεια.

Απομνημονεύματα .... με αφορμή τις δύο εκδηλώσεις για τον "μπλόκο της Κοκκινιάς"

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δύο εκδηλώσεις του Μπλόκου;
Μα κάθε χρόνο από την μεταπολίτευση και δω στην Κοκκινιά γίνονται πολλές και όχι μόνο δύο εκδηλώσεις προς τιμή των νεκρών του Μπλόκου.


"Κοκκινιώτης"
Ο χρήστης tsabes είπε…
Προφανώς αναφέρεσαι για τις ξεχωριστές εκδηλώσεις που θα γίνουν φέτος για την επέτειο του μπλόκου, άλλο που δεν ήθελε ο Ιωακειμίδης και του έδωσαν την χαρά οι αντιστασιακοί της ΠΕΑΕΑ με το να ζητήσουν , όπως το ζήτησαν , να αναλάβουν αυτοί την εκδήλωση. Το ΚΚΕ περιχαρακώνετε κλεινετε , κρατάει αποστάσεις αποτην διοίκηση του δήμου , και καλά κάνει , λέω εγώ τώρα .Το θέμα όμως είναι ότι έστι κρατάει αποστασεις και απο τους πολίτες .
Ο χρήστης blackbedlam είπε…
Δεν ξέρω πως το σκέφτεστε και ίσως να έχετε δίκιο στο σκεπτικό σας για κλειστούς κύκλους, για απομονωτισμό, για περιχαράκωση,αλλά πρέπει να πούμε ότι όλα αυτά και άλλα πολλά φαντάζομαι ότι δεν πιστεύεται ότι θα επιτευχθούν με τις εκδηλώσεις για το Μπλόκο.
Άλλοι είναι οι τρόποι και οι μέθοδες που μπορούν να προσεγγίσουν και να συσπειρώσουν,να μαζικοποιήσουν τον κόσμο και αυτές δεν φαίνεται να τις χρησιμοποιούν.
Είναι όμως ένα άλλο θέμα.

Για τις εκδηλώσεις του Μπλόκου, όμως σκεφτείτε να καταθέτουν στεφάνι οι άνθρωποι που εξορίστηκαν,που κυνηγήθηκαν, που οι ζωές τους λεηλατήθηκαν, που γλύτωσαν το απόσπασμα,
που πολέμησαν, που έμειναν πιστοί στα ιδανικά τους και κυνηγήθηκαν γι΄αυτά από αυτούς που επικράτησαν.
Και αν θέλετε να δεχτούμε ότι έχουν και λαθεμένες αντιλήψεις.Δεν γνωρίζουν πιθανόν τι λέει ο Μαρξ στο κεφάλαιο, ούτε ίσως τι λέει ο Λένιν για τον ρόλο του κόμματος, ότι ξέρουν, η ζωή οι αγώνες, η καθημερινότητα τους τα έμαθε και δεν είναι λίγα.
Για σκεφτείτε λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους, να καταθέτουν στεφάνι μαζί με τους φασίστες του ΛΑΟΣ!
Δεν είναι ανατριχιαστικό; Δεν είναι πρόκληση;

Αυτοί οι άνθρωποι θα βρεθούν απέναντί μας και θα είναι τα ίδια μέσα που θα χρησιμοποιήσουν για να μας εξολοθρέψουν.
Και αν έχουν την δυνατότητα, θα είναι αυτοί που θα μας υποβάλουν σε βασανιστήρια, αυτοί που θα μας στείλουν στα ξερονήσια, αυτοί που ξανά και ξανά, θα λεηλατήσουν τις ζωές μας.

Και ποιος είναι ο Ιωακειμίδης;Αυτός που στηρίχτηκε και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.
Ναι το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που σήμερα όπως άλλωστε και πάντα, αλλά κυρίως σήμερα, κάτω από αυτές τις συνθήκες εκπροσωπώντας το κεφάλαιο, επιβάλει τις αποφάσεις του για να υπηρετήσει τα συμφέροντά του σε βάρος του λαού και των εργαζομένων.
Και θα κάνουν μια φιέστα, με παρόντες όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του, που οι υπογραφές τους είναι κάτω από τα κείμενα της καταδίκης μας.
Τα σκέφτομαι και τώρα που τα γράφω. Θυμώνω πολύ και λέω, ότι κανένας δεν πρέπει να παραστεί στα καραγκιοζιλίκια τους.
Θα είναι σαν να φτύνουν στους τάφους των γονιών μας και μεις να χειροκροτάμε.
Ο χρήστης Κοκκινιωτης Κομμουνιστής είπε…
Μπορεί και να έχεις δίκιο blackbedlam αλλά ρωτάω ..τώρα το θυμήθηκαν ; τόσα χρόνια με τον Μπενετάτο δεν κατέθεται το ΛΑΟΣ στεφάνι ; μήπως ξεχάσατε τις φασιστικές συμμορίες που χαρετούσαν φασιστικά στο περιβολάκι στις 7η Μάρτη ; τότε τι έκανε η ΠΕΑΕΑ ; Εχεις δίκιο θα έρθουν όλα τα στελέχη της κυβέρνησης να κάνουν την -πασαρέλα τους - στην εκδήλωση του δήμου , εμείς τι θα κάνουμε τότε ; μήπως να μην τους αφήσουμε ; μήπως να τους δώσουμε το μήνυμα ότι - δεν σας πέρνει - να έρθετε . Γιατί να κρυβόμαστε ; στην Πόλη μας ; τους την παραδώσαμε ; Οχι δεν υπάρχει περίπτωση και μην κρύβεστε λάθος είναι δεν παραδώσαμε τίποτα .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για άλλη μια φορά και τώρα με αφορμή τις εκδηλώσεις του - Μπλόκου της Κοκκινιάς - τα διάφορα παπαγαλάκια βρήκαν την ευκαιρεία να επιτεθούν στο ΚΚΕ και στον Μπενετάτο .Πολλοί απο αυτούς μέχρι εχθές δεν ήξεραν η απαξιούσαν εντελώς τι είναι το - μπλόκο- τώρα τα έμαθαν όλα και ότι δεν ήταν μόνο κομμουνιστές στο μπλόκο και πολλά άλλα . Την απάντηση βέβαια σε ολα αυτά πρέπει να την δώσουμε εμείς με την σταση μας, είναι λάθος η απόφαση της ΠΕΑΕΑ μεγάλο λάθος , δώσανε την ευκαρεία στον Ιωακειμίδη να κάνει αυτό που ήθελε , να μην κάνει την εκδήλωση μαζί με την ΠΕΑΕΑ και το ΚΚΕ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

Πάτρα: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ηλικιωμένη που ζει με οξυγόνο – Συνελήφθη ο γιος της που διαμαρτυρήθηκε

Εφιαλτική γίνεται πλέον η πραγματικότητα για όσους δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα. Βλέπετε η παραπλανητική διαφήμιση δεν μας τα λέει όλα , δηλαδή όταν δεν έχεις να πληρώσεις όσα σου ζητάνε για να μπεις στην ρύθμιση τι κάνεις ; προφανώς έχεις την τύχη της ηλικιωμένης κυρίας Νίκης Μούζου, καθώς η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, αν και η ίδια ζει με μηχάνημα οξυγόνου. Όπως αναφέρει το www.patrastimes.gr, η ηλικιωμένη γυναίκα ζει σε ένα παλιό σπίτι στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, στην πιο υποβαθμισμένη συνοικία της πόλης. Σήμερα το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ συνοδεία ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ έκοψαν το ρεύμα. Η κυρία Νίκη ζει με μια πενιχρή σύνταξη. Συντηρεί τα δύο της εγγόνια, ανήλικα, και ήλθε αντιμέτωπη με έναν υπέρογκο λογαριασμό ρεύματος. Πάνω από 10.000 ευρώ. Όπως είπε δεν μπορούσε να πληρώσει καθώς έπρεπε να επιλέξει από το αν θα μπορέσει να ταΐσει την οικογένειά της ή να έχει ρεύμα. Η γειτονιά ξεσηκώθηκε. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο γιος της κυρίας Νίκης πήγε στην ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθεί. …