Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Μας τρομοκρατούν...


                                         φωτό: 6Μάη 2010 συγκέντρωβση στην Αθήνα ενάντια στην ψήφιση του μνημόνιου .
Μας τρομοκρατούν από το πρωί ως το βράδυ ότι αν αρνηθούμε να συνεχίσουμε την αποπληρωμή του χρέους,  θα κοπούν τα δάνεια,  και δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις.  Είναι ψέμα. Τα δάνεια που μάς δίνουν πάνε κατευθείαν για την αποπληρωμή των τόκων των προηγούμενων δανείων. Δεν πάει δεκάρα για μισθούς και συντάξεις. 

Υπάρχει άλλος δρόμος. Να αλλάξουμε ρότα, να μπει μπροστά  η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Βέβαια δεν θα είναι εύκολος δρόμος αυτός. Θα χρειαστεί να κινητοποιήσει όλες του τις δυνάμεις ο εργαζόμενος λαός.  Γιατί οι πολιτικές που επί δεκαετίες ακολούθησαν αυτοί που κυβέρνησαν, αφήνουν πίσω τους ερείπια. Οδήγησαν τη χώρα στη αποβιομηχάνιση,  αφανίζοντας μια σειρά κλάδους. Μας κατάντησαν μ΄ αυτά που συμφωνήσανε για να μπούμε στην ΕΕ και μετά στην ευρωζώνη,  να εισάγουμε  βασικά αγροτικά προϊόντα  απαξιώνοντας την αγροτική μας παραγωγή.  Κατασπατάλησαν τα διαθέσιμα κεφάλαια,  στην κατασκευή φαραωνικών έργων,  στο μπετόν  και στις ρεμούλες των εργολάβων με τα Ολυμπιακά έργα. Μετά οι τράπεζες. Το κράτος δανείζεται διαρκώς  για να κρατάει στη ζωή την τωρινή ιδιοκτησία τους, τους έχει δώσει πάνω από 100 δις ευρώ, ποσό πολλαπλάσιο της σημερινής τους αξίας.  Γι’ αυτό οι τράπεζες πρέπει να εθνικοποιηθούν και να μπουν υπό τον έλεγχο της κοινωνίας. 

Να πληρώσουν επιτέλους  οι πλούσιοι, το μεγάλο κεφάλαιο, οι εφοπλιστές και η εκκλησία, αυτοί που μας έφεραν μέχρι εδώ. Να σταματήσουμε να πληρώνουμε μυθώδη ποσά για να αγοράζουμε τα όπλα τους. Έτσι, μπορούν άμεσα να υπάρξουν μέτρα για την επιβίωση και τη στοιχειώδη ανακούφιση των μισθωτών και των συνταξιούχων. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: