Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μας τρομοκρατούν...


                                         φωτό: 6Μάη 2010 συγκέντρωβση στην Αθήνα ενάντια στην ψήφιση του μνημόνιου .
Μας τρομοκρατούν από το πρωί ως το βράδυ ότι αν αρνηθούμε να συνεχίσουμε την αποπληρωμή του χρέους,  θα κοπούν τα δάνεια,  και δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις.  Είναι ψέμα. Τα δάνεια που μάς δίνουν πάνε κατευθείαν για την αποπληρωμή των τόκων των προηγούμενων δανείων. Δεν πάει δεκάρα για μισθούς και συντάξεις. 

Υπάρχει άλλος δρόμος. Να αλλάξουμε ρότα, να μπει μπροστά  η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Βέβαια δεν θα είναι εύκολος δρόμος αυτός. Θα χρειαστεί να κινητοποιήσει όλες του τις δυνάμεις ο εργαζόμενος λαός.  Γιατί οι πολιτικές που επί δεκαετίες ακολούθησαν αυτοί που κυβέρνησαν, αφήνουν πίσω τους ερείπια. Οδήγησαν τη χώρα στη αποβιομηχάνιση,  αφανίζοντας μια σειρά κλάδους. Μας κατάντησαν μ΄ αυτά που συμφωνήσανε για να μπούμε στην ΕΕ και μετά στην ευρωζώνη,  να εισάγουμε  βασικά αγροτικά προϊόντα  απαξιώνοντας την αγροτική μας παραγωγή.  Κατασπατάλησαν τα διαθέσιμα κεφάλαια,  στην κατασκευή φαραωνικών έργων,  στο μπετόν  και στις ρεμούλες των εργολάβων με τα Ολυμπιακά έργα. Μετά οι τράπεζες. Το κράτος δανείζεται διαρκώς  για να κρατάει στη ζωή την τωρινή ιδιοκτησία τους, τους έχει δώσει πάνω από 100 δις ευρώ, ποσό πολλαπλάσιο της σημερινής τους αξίας.  Γι’ αυτό οι τράπεζες πρέπει να εθνικοποιηθούν και να μπουν υπό τον έλεγχο της κοινωνίας. 

Να πληρώσουν επιτέλους  οι πλούσιοι, το μεγάλο κεφάλαιο, οι εφοπλιστές και η εκκλησία, αυτοί που μας έφεραν μέχρι εδώ. Να σταματήσουμε να πληρώνουμε μυθώδη ποσά για να αγοράζουμε τα όπλα τους. Έτσι, μπορούν άμεσα να υπάρξουν μέτρα για την επιβίωση και τη στοιχειώδη ανακούφιση των μισθωτών και των συνταξιούχων. Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ