Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

η "κουκουβάγια " πέταξε 
 

Φίλες και φίλοι, 
  Η«κουκουβάγια» που μας συντρόφευσε στα μαθητικά μας χρόνια  πέταξε. Η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής δεν έχει θέση στη μνημονιακή Ελλάδα. Η εγκληματική πολιτική των προηγουμένων χρόνων στην εκπαίδευση της φωτοτυπίας τώρα δικαιώνεται. Την ώρα που το σύστημα έχει εξαπολύσει μια ανευ προηγουμένου τρομοκρατία καταστροφής ο ΟΕΔΒ κλείνει μετά από 75 χρόνια, προς δόξα των ιδιωτών.
  Μια πολύ λιτή, συγκινητική και εξόχως πολιτική ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων στον Οργανισμό Εκδόσεων διδακτικών Βιβλίων για τη διάλυση του Οργανισμού στο   πλαίσιο της περικοπής εταιρειών του Δημοσίου.                  


  Η«ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ»  ΠΕΤΑΞΕ.
«Σε λίγες ώρες ο Ο.Ε.Δ.Β.  (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων)  θα αποτελεί  παρελθόν,   καταργείται οριστικά.   Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής ''πετάει μακριά'', γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη μνημονιακή εκπαίδευση.                  
 Η μόρφωση θα γίνεται   πλέον ηλεκτρονικά. Το   Μέλλον είναι...Μόνο το.ηλεκτρονικό βιβλίο''     και οι ''διαδραστικοί     πίνακες''.     
 Οι εργαζόμενοι στον Ο.Ε.Δ.Β. που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσαν και διένειμαν τρία δισεκατομμύρια βιβλία σε εκατομμύρια μαθητές, αποχωρούν  περήφανοι για τη συμβολή τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία,  για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (μέσο κόστος κάθε βιβλίου 0,70  ευρώ), για την απουσία διαφθοράς και διαπλοκής τους,   για το ότι κατόρθωσαν να    περισώσουν από τον ιδιωτικό φορέα, την ιστορία των σχολικών βιβλίων, δεκαπέντε χιλι πρωτότυπα έργα ζωγραφικής που κοσμούσαν κάποτε τα σχολικά βιβλία (Τσαρούχης,   Γκίκας,   Γραμματικόπουλος, Τάσος κ.λπ.), τριάντα χιλιάδες (30.000) βιβλία,  πολλά σπάνιων εκδόσεων, που αποτελούν  πλέον  περιουσία του υπουργείου Παιδείας.

Οι εργαζόμενοι αποχωρούν με  πίκρα και ανησυχία για το μέλλον της έκδοσης και διανομής των σχολικών βιβλίων.   Ζήσανε τη φετινή χρονιά,   τη χειρότερη από ιδρύσεως του Ο.Ε.Δ.Β., που τα βιβλία στάλθηκαν με τεράστια καθυστέρηση,  που τα λάθη και οι παραλείψεις των ιθυνόντων στοίχησαν εκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες, προάγγελος των όσων                   πρόκειται να επακολουθήσουν τη φετινή χρονιά,  που εκτιμούμε ότι θα είναι  πολύ χειρότερη από κάθε   πλευρά.  Οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα για την  πολύχρονη συνεργασία και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αγώνα για μία ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ στην υπηρεσία του λαού. Η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής ελπίζει να μην ξεχασθεί και ονειρεύεται τη μέρα που σε μία Ελλάδα ελεύθερη και απαλλαγμένη από δανειστές - επιτηρητές -  τροϊκανούς,  θα ξανακληθεί να  προσφέρει τις υπηρεσίες της για την γνώση των μαθητών»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ