Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

η "κουκουβάγια " πέταξε 
 

Φίλες και φίλοι, 
  Η«κουκουβάγια» που μας συντρόφευσε στα μαθητικά μας χρόνια  πέταξε. Η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής δεν έχει θέση στη μνημονιακή Ελλάδα. Η εγκληματική πολιτική των προηγουμένων χρόνων στην εκπαίδευση της φωτοτυπίας τώρα δικαιώνεται. Την ώρα που το σύστημα έχει εξαπολύσει μια ανευ προηγουμένου τρομοκρατία καταστροφής ο ΟΕΔΒ κλείνει μετά από 75 χρόνια, προς δόξα των ιδιωτών.
  Μια πολύ λιτή, συγκινητική και εξόχως πολιτική ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων στον Οργανισμό Εκδόσεων διδακτικών Βιβλίων για τη διάλυση του Οργανισμού στο   πλαίσιο της περικοπής εταιρειών του Δημοσίου.                  


  Η«ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ»  ΠΕΤΑΞΕ.
«Σε λίγες ώρες ο Ο.Ε.Δ.Β.  (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων)  θα αποτελεί  παρελθόν,   καταργείται οριστικά.   Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής ''πετάει μακριά'', γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη μνημονιακή εκπαίδευση.                  
 Η μόρφωση θα γίνεται   πλέον ηλεκτρονικά. Το   Μέλλον είναι...Μόνο το.ηλεκτρονικό βιβλίο''     και οι ''διαδραστικοί     πίνακες''.     
 Οι εργαζόμενοι στον Ο.Ε.Δ.Β. που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσαν και διένειμαν τρία δισεκατομμύρια βιβλία σε εκατομμύρια μαθητές, αποχωρούν  περήφανοι για τη συμβολή τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία,  για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (μέσο κόστος κάθε βιβλίου 0,70  ευρώ), για την απουσία διαφθοράς και διαπλοκής τους,   για το ότι κατόρθωσαν να    περισώσουν από τον ιδιωτικό φορέα, την ιστορία των σχολικών βιβλίων, δεκαπέντε χιλι πρωτότυπα έργα ζωγραφικής που κοσμούσαν κάποτε τα σχολικά βιβλία (Τσαρούχης,   Γκίκας,   Γραμματικόπουλος, Τάσος κ.λπ.), τριάντα χιλιάδες (30.000) βιβλία,  πολλά σπάνιων εκδόσεων, που αποτελούν  πλέον  περιουσία του υπουργείου Παιδείας.

Οι εργαζόμενοι αποχωρούν με  πίκρα και ανησυχία για το μέλλον της έκδοσης και διανομής των σχολικών βιβλίων.   Ζήσανε τη φετινή χρονιά,   τη χειρότερη από ιδρύσεως του Ο.Ε.Δ.Β., που τα βιβλία στάλθηκαν με τεράστια καθυστέρηση,  που τα λάθη και οι παραλείψεις των ιθυνόντων στοίχησαν εκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες, προάγγελος των όσων                   πρόκειται να επακολουθήσουν τη φετινή χρονιά,  που εκτιμούμε ότι θα είναι  πολύ χειρότερη από κάθε   πλευρά.  Οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα για την  πολύχρονη συνεργασία και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αγώνα για μία ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ στην υπηρεσία του λαού. Η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής ελπίζει να μην ξεχασθεί και ονειρεύεται τη μέρα που σε μία Ελλάδα ελεύθερη και απαλλαγμένη από δανειστές - επιτηρητές -  τροϊκανούς,  θα ξανακληθεί να  προσφέρει τις υπηρεσίες της για την γνώση των μαθητών»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …