Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα πεινάγαμε

Ελλάδα: Πεθαίνουν από την πείνα οι τρόφιμοι της Λέρου
Το 1989 οι εικόνες των ασθενών που δένονταν γυμνοί με ιμάντες στα κρεβάτια, έκαναν ομαδικό μπάνιο με λάστιχο και άλλες σκηνές φρίκης, έκαναν τον γύρο του κόσμου σοκάροντας με την απανθρωπιά των συνθηκών νοσηλείας που επικρατούσαν στο ψυχιατρείο - κολαστήριο της Λέρου.

Σήμερα, ένα επίσημο έγγραφο της διοίκησης του Κρατικού Ψυχιατρείου φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα τις μνήμες του 1989. Εν έτη 2012, οι τρόφιμοι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από ασιτία την ώρα που – βάσει νόμου (Ν. 2071/92 ΦΕΚ 123/92 τ.α , άρθρο 47) - «ο ασθενής έχει το δικαίωμα της παροχής φροντίδας σε αυτόν με τον οφειλόμενο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια του. Αυτή η φροντίδα περιλαμβάνει όχι μόνο την εν γένει άσκηση της ιατρικής και της νοσηλευτικής, αλλά και τις παραϊατρικές υπηρεσίες, την κατάλληλη διαμονή, την κατάλληλη μεταχείριση και την αποτελεσματική διοικητική και τεχνική εξυπηρέτηση» .

Το θέμα είχε φέρει στην επικαιρότητα στις αρχές της εβδομάδας με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ο Real Fm 97,8.Όπως προκύπτει από επιστολή που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η itabloid , οι γιατροί της Λέρου, από τις 5 Ιουνίου, έχουν ενημερώσει εγγράφως το Υπουργείο Υγείας - με αρ. πρωτοκόλλου 5779 και με το χαρακτηρισμό του “εξαιρετικά επείγοντος" - ότι το Κρατικό Ψυχιατρείο της Λέρου, αδυνατεί να ταΐσει τους 350 ασθενείς, εξαιτίας των χρεών του ιδρύματος προς τους προμηθευτές, οι οποίοι πλέον έχουν σταματήσεις τις παραδόσεις σε τρόφιμα.

Σύμφωνα με το real.gr, το έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, αναφέρει: «Τα ασφαλιστικά ταμεία (ΕΟΠΥΥ) μας οφείλουν υπέρογκα ποσά, με αποτέλεσμα το ΚΘ-ΚΥ Λέρου να μην μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη του».Πέρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η διοίκηση του Ψυχιατρείου, έστειλε την επιστολή και σε όλους του πολιτικούς αρχηγούς, κοινοποιώντας το έγγραφο στη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την Δημοκρατική Αριστερά και το ΚΚΕ.

Καθώς, το «φάντασμα» των άθλιων συνθηκών σε άσυλα, φυλακές και ψυχιατρεία κάνει και πάλι την εμφάνιση του, οι Γιατροί του Κόσμου κάνουν έκκληση σε όλους τους Έλληνες, μέσω του www.itabloid.gr για τη συγκέντρωση συγκεκριμένων ειδών πρώτης ανάγκης και οικονομική ενίσχυση για την αγορά αντιβιοτικών, αντιπυρετικών, αντιδιαρροϊκών φαρμάκων καθώς και αναλώσιμων υλικών (γάζες, επίδεσμοι, σύριγγες, βελόνες).

δείτε εδώ στο ιστολόγιο του "κόντρα στο ρεύμα "
Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα» ανταποκρίνεται στην έκκληση των Γιατρών του Κόσμου και καλεί τους πολίτες, τους φίλους και τα μέλη της να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη και ευαισθησία τους προς τους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται στο Κρατικό Ψυχιατρείο της Λέρου και έρχονται αντιμέτωποι με τρομερές ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα, που θέτουν σε κίνδυνο της ζωή τους. 

Τα τρόφιμα και τα φάρμακα μπορείτε να τα παραδίδεται στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα (Σαπφούς 12, τηλ 210.32.13.850) ή στο Πέραμα (Αριστείδου 5 & Ξενοφώντος, τηλ 210.44.14.788). Εναλλακτικά, η Κίνηση Πολιτών «κόντρα στο ρεύμα» θα συγκεντρώνει μέχρι την Παρασκευή 29/6 τις προσφορές, προκειμένου να τις παραδώσει στους Γιατρούς του Κόσμου (τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες και για ώρες παράδοσης: 6972 240627 και 6970 971510)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ΡΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ με τους Αλήτες που έχουμε μπλέξει. Τώρα δε με την τριάδα θα επικαλούνται συνέχεια την ύπαρξη στην κυβέρνηση της αριστεράς του μπάρμπα φώτη .
Καλά κάνει το κκε μόνο του εκεί στην γωνιά, τουλάχιστον έτσι γλυτώνει τις αποκοτιές .

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Συνεχίζουμε πιο δυνατά και αποφασιστικά για να μην αφήσουμε να μας πάρει απ κάτω όλη αυτή η λαίλαπα των μνημονίων και των δολοφονικών πολιτικών.
Είμαι πολλή περήφανος για τους συντρόφους μου που ανταποκρίνονται άμεσα στο κάλεσμα για αλληλεγγύη στον Ανθρωπο που έχει αυτή την στιγμή ανάγκη .
Παλεύουμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική αλλά πρέπει στην πορεία να κοιτάμε και δίπλα τον Ανθρωπο που έχει ανάγκη που έχει πρόβλημα . Βοηθήστε όσοι μπορείτε , και ότι μπορείτε ένα κουτί γάλα , ένα ευρό οτιδήποτε δεν ξέρετε πόσο το έχουν ανάγκη . Απλά πεθαίνουν ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΤΟ 2012 ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!!!!!!!!