Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

το Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας σε κατάρευση


Το μεγαλύτερο ελληνικό νοσοκομείο αντιμέτωπο με τις καταστροφικές συνέπειες των περικοπών

 Η Κοσμοπούλου όλγα , ο Αλκης Ψυχογιός και ο Παπανικολάου μιλούν για την κατάσταση που έχει περιέλθει ένα απο τα μεγαλύτερα νοσοκομεία μετά την επιβολή του μνημόνιου .


   
   
   
   
   


Δυο χρόνια από την επιβολή του μνημονίου το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης καθώς νοσοκομεία σε όλη τη χώρα ακυρώνουν προγραμματισμένες επεμβάσεις λόγω ελλείψεων υλικών. Ένα εφιαλτικό σενάριο που παρουσιαζόταν σαν φόβητρο, για την περίπτωση μη αποδοχής των δανειακών συμβάσεων, γίνεται πραγματικότητα λίγα 24ωρα μετα τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η εφημερίδα Guardian βρέθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία των Βαλκανίων, και παρακολούθησε την αγωνιώδη καθημερινή μάχη γιατρών και νοσηλευτών

Σχόλια

Ο χρήστης Κώστας Παπαδόπουλος είπε…
το κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας μαζί με άλλα νοσοκομεία της Χώρας εδώ και χρόνια είναι στο στόχαστρο των κυβερνήσεων πασοκ νδ , οι οποίες αφού το χρησιμοποίησαν για να κάνουν τα ρουσφέτια τους με αθρόες προσλήψεις ημετέρων , τώρα σηκώνουν τα "χέρια ψηλά". Φταίεο το μνημόνιο ; Εδώ και μια δεκαετία φωνάζουν οι ίδιοι και ίδιοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο για την εγκατάληψη , απεργίες συσκέψεις μ κινητοποιήσεις πορείες μέσα στην Πόλη για να γίνει γνωστό το πρόβλημα . Εμείς τουλάχιστον εδώ και 5 χρόνια συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε σύσκεψη και κίνηση γίνει για τα προβλήματα του κρατικού , δυστυχώς δεν είναι έτσι όλοι .
Ο χρήστης Κώστας Παπαδόπουλος είπε…
το κρατικό νοσοκομείο καταρέει γιατί έτσι πρέπει να γίνει για να προωθηθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας , δεν τους ενδιαφέρει καθόλου για την δημόσια υγεία και το τι θα γίνουν οι χιλιάδες ασθενείς που εξυπηρετούνται απο τα δημόσια .
Στο χέρι μας είναι να αντιδράσουμε και σο τοπικό επίπεδο για αυτή την κατάσταση .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ