Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συγνώμη που δεν ήμουνα .

Σήμερα στο Σύνταγμα...ΜΟΝΟΙ τους, αυτοί και τα καρότσια τους, σηκώθηκαν ΟΡΘΙΟΙ απέναντι σε αυτό το τέρας που λέγεται Ελληνική Κυβέρνηση, για να απαιτήσουν τα αυτονόητα....
Εσύ που ήσουν ; 

Α...ξέχασα...εσύ σπάνια σηκώνεσαι.

Συγνώμη σύντροφοι που δεν ήμουνα να βοηθήσω .


Χιλιάδες οικογένειες οδηγούνται στο Μεσαίωνα
Την Τετάρτη, 19 Σεπτέμβρη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναπήρων και των οικογενειών τους στο υπουργείο Παιδείας, στις 12 το μεσημέρι
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε χτες και για τα ειδικά σχολεία. Μέχρι εκεί, όμως...
Χιλιάδες οικογένειες οδηγούνται στο Μεσαίωνα. «Το αυτονόητο που επιτεύχθηκε», όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός Παιδείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από καρμανιόλα στη ζωή τους, αναγκάζοντας χιλιάδες γονείς να πρέπει να επιλέξουν αν θα κλειδώσουν τα παιδιά τους σπίτι θέτοντας τη σωματική και ψυχική υγεία τους σε πορεία παλινδρόμησης, να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους για να προσέχουν τα παιδιά τους ή να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη την ώρα που τους κόβουν επιδόματα, φάρμακα και βοηθήματα για να πληρώνουν 1.000 ευρώ το μήνα σε όσα θα έπρεπε να παρέχει το κράτος δημόσια και δωρεάν.
Χτες, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) βρέθηκαν κοντά σε αυτές τις οικογένειες, την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία των παραπάνω φορέων:
  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, σύνολο 70 μαθητών που πάσχουν από νοητική υστέρηση. Δεν υπάρχει μέριμνα για τη μεταφορά των μαθητών. Λείπει το μισό εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό (φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, δάσκαλοι, κινησιολόγοι, ψυχολόγοι). Από τα 6 τμήματα θα λειτουργήσουν τα 3. Ο διευθυντής κάλεσε χτες τους γονείς όσοι μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους σπίτι για να μην υπάρχει πίεση στο υπάρχον προσωπικό!!!
  • Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και Ειδικό Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου.Μετά τον αγιασμό θα είναι κλειστά, καθώς είναι αδύνατο να λειτουργήσουν, λόγω έλλειψης προσωπικού και μεταφοράς των μαθητών. Συνολικά και στα δύο φοιτούν 350 παιδιά με διαφόρων ειδών αναπηρίες.
  • Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ). Για τα φροντιστηριακά μαθήματα του Γυμνασίου και Λυκείου υπάρχουν μόνο 2 καθηγητές αντί για 10 που απαιτούνται. Για το Δημοτικό δεν υπάρχει προσωπικό. Ελλειψη προσωπικού διαπιστώνεται και στο οικοτροφείο του ΚΕΑΤ, με αποτέλεσμα να μη δέχονται παιδιά από την επαρχία.
  • ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω (με 150 παιδιά) και ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου (με 70 παιδιά). Θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον για ένα μήνα «και μετά βλέπουμε», όπως είπαν οι διευθυντές προς τους γονείς, λόγω έλλειψης προσωπικού και μη εξασφάλισης της μεταφοράς των μαθητών.
Στο Σικιαρίδειο
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο Σικιαρίδειο Ιδρυμα πραγματοποιήθηκε χτες, καθώς και στα δύο ειδικά δημοτικά σχολεία Αμαρουσίου που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο χώρο και οι μαθητές του σιτίζονταν και μεταφέρονταν από το Ιδρυμα. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του, αφού πρώτα είχε επιχειρήσει να εκβιάσει τους γονείς να καταβάλουν τροφεία. Τις υπηρεσίες του Σικιαρίδειου αποδέχονταν περίπου 200 παιδιά με νοητική υστέρηση. Στα δύο Ειδικά Δημοτικά φοιτούν τουλάχιστον 100 παιδιά.
Παρά την προσπάθεια της Διοίκησης να εμποδίσει (ειδοποιώντας μέχρι και την αστυνομία) να μιλήσουν με τους 40 εργαζόμενους του ιδρύματος και τους γονείς των ειδικών σχολείων (των οποίων είχε κόψει την παροχή ρεύματος και νερού) οι εκπρόσωποι των φορέων τους κάλεσαν σε ξεσηκωμό, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, τους ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή που δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο «ευεργεσίας και φιλανθρωπίας», οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους, μαζί με τους γονείς. Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί χτες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μεθαύριο Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι έχει οριστεί συνάντηση των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή με εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας.
Μόνη απάντηση ο οργανωμένος αγώνας
«Σήμερα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά αλλά είναι ζητούμενο αν και ποια ειδικά σχολεία θα ανοίξουν λόγω της υποχρηματοδότησης, καθώς η μεταφορά των παιδιών βρίσκεται στον "αέρα", ενώ με πρόσχημα την κρίση οι διορισμοί εκπαιδευτικών που θα γίνουν τη φετινή σχολική χρονιά θα είναι μειωμένοι κατά 60%, με αποτέλεσμα, ιδιαίτερα τα ΕΕΕΕΚ, που εξαρτώνται αποκλειστικά από τους διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών, να μη λειτουργήσουν ή να λειτουργήσουν με σοβαρές ελλείψεις», επισημαίνει ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και απαιτεί, μεταξύ άλλων:
  • Να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, πλήρως στελεχωμένα, χωρίς τροφεία, με λυμένο το θέμα της μεταφοράς των παιδιών με δημόσια ασφαλή μέσα και ειδικό προσωπικό.
  • Ούτε 1 ευρώ περικοπή.
  • Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ για όλες τις οικογένειες των ΑμεΑ.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια και Ειδική Αγωγή, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Σχόλια

Ο χρήστης Γιάννης Κ. είπε…
Είσαι απο τους λίγους που πολεμάνε και διαδίδουν τα θέματα των αναπήρων , για αυτό μην ζητάς συγνώμη .
Συνέχισε να αγωνίζεσαι και να ενημερώνεις και όλους εμάς για τα ζητήματα αυτά. Συνέχισε Κώστα .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ