Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

όταν οι εκπαιδευτικοί Αγωνίζονται

Βικτόρια (Μελβούρνης), Αυστραλία: Έκλεισαν σήμερα τα σχολεία λόγω της μεγαλύτερης απεργίας των δασκάλων στην ιστορία της Βικτώριας (πόλη της Αυστραλίας) Η Ένωση Εκπαιδευτικών που εκπροσωπεί περίπου 50.000 εκπαιδευτικούς, ππραγματοποίησε μια μαζική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Rod Laver Arena όπου παραβρέθηκαν 15.000 εκπαιδευτικοί οι οποίοι στη συνέχεια βάδισαν διαδήλωσαν προς το τοπικό κοινοβούλιο. 

Την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στήριξε το διοικητικό προσωπικό των σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί από τα Καθολικά Σχολεία πήραν επίσης την (παράνομη) απόφαση να συμμετάσχουν στην απεργία και στην διαμαρτυρία. Η απεργία έγινε ενάντια στον τοπικό πρωθυπουργό Ted Baillieu, ο οποίος όχι μόνο αθέτησε προεκλογική υπόσχεση να κάνει τους εκπαιδευτικούς από τη Victoria τους πιο καλοπληρωμένους στη χώρα, αλλά σχεδιάζει να περικόψει πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια από τα δημόσια σχολεία, καθώς και 340 εκατομμύρια δολάρια από τεχνικές σχολές και κολέγια ανώτερης εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια σαφή επίθεση κατά των εργαζομένων αφού η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τους πλούσιους. Αλλά οι δάσκαλοι έχουν δείξει - όπως τους τελευταίους μήνες έδειξαν και οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές στην ψυχική υγεία και το προσωπικό του νοσοκομείου μεταξύ άλλων - ότι δεν πρόκειται απλά να παρακολουθεί την κυβέρνηση να επιτίθεται στα δικαιώματά τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ