Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

όταν οι εκπαιδευτικοί Αγωνίζονται

Βικτόρια (Μελβούρνης), Αυστραλία: Έκλεισαν σήμερα τα σχολεία λόγω της μεγαλύτερης απεργίας των δασκάλων στην ιστορία της Βικτώριας (πόλη της Αυστραλίας) Η Ένωση Εκπαιδευτικών που εκπροσωπεί περίπου 50.000 εκπαιδευτικούς, ππραγματοποίησε μια μαζική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Rod Laver Arena όπου παραβρέθηκαν 15.000 εκπαιδευτικοί οι οποίοι στη συνέχεια βάδισαν διαδήλωσαν προς το τοπικό κοινοβούλιο. 

Την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στήριξε το διοικητικό προσωπικό των σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί από τα Καθολικά Σχολεία πήραν επίσης την (παράνομη) απόφαση να συμμετάσχουν στην απεργία και στην διαμαρτυρία. Η απεργία έγινε ενάντια στον τοπικό πρωθυπουργό Ted Baillieu, ο οποίος όχι μόνο αθέτησε προεκλογική υπόσχεση να κάνει τους εκπαιδευτικούς από τη Victoria τους πιο καλοπληρωμένους στη χώρα, αλλά σχεδιάζει να περικόψει πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια από τα δημόσια σχολεία, καθώς και 340 εκατομμύρια δολάρια από τεχνικές σχολές και κολέγια ανώτερης εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια σαφή επίθεση κατά των εργαζομένων αφού η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τους πλούσιους. Αλλά οι δάσκαλοι έχουν δείξει - όπως τους τελευταίους μήνες έδειξαν και οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές στην ψυχική υγεία και το προσωπικό του νοσοκομείου μεταξύ άλλων - ότι δεν πρόκειται απλά να παρακολουθεί την κυβέρνηση να επιτίθεται στα δικαιώματά τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …