Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τελικά πόσο πίσω είμαστε;

Ο 13χρονος Τζάρετ από το Τενεσί, πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Έχει τις δεξιότητες ενός μωρού 6 μηνών, αλλά ο εγκέφαλος του λειτουργεί σχεδόν φυσιολογικά. Το όνειρο του ήταν όμως να γίνει αθλητής στην Ελληνορωμαική πάλη. Εξέφρασε την επιθυμία του στον πατέρα του ο οποίος, υποστήριξε το “θέλω” του παιδιού του και τον δήλωσε σαν συμμετέχοντα, στους ετήσιους σχολικούς αγώνες πάλης, όλων των γυμνασίων της πολιτείας του Τενεσί. Ο 13χρονος Τζάρετ θα συμμετείχε με τα χρώματα του σχολείου του.
Μόλις έγινε η κλήρωση έμαθαν και τον αντίπαλο του Τζάρετ. Ήταν ο Τζάστιν Κίβιτ, 12 ετών, από ένα άλλο γυμνάσιο. Ο πατέρας του Τζάρετ τηλεφώνησε στον προπονητή της αντίπαλης ομάδας για να του εξηγήσει πως έχει η κατάσταση. Ο προπονητής, που είχε ακουστά για τον Τζάρετ, τον καθησύχασε: “Όλα θα πάνε καλά. Ο Κίβιτ, είναι ένα καταπληκτικό παιδί με χρυσή καρδιά”
Η ημέρα των αγώνων έφτασε στο κατάμεστο από γονείς και μαθητές, στάδιο. Ο πατέρας του 13χρονου τον μετέφερε στο παρκέ. Οι δύο αντίπαλοι παρατάχθηκαν απέναντι ο ένας από τον άλλον, έδωσαν τα χέρια και ο αγώνας ξεκίνησε. Το τι συνέβη δείτε το...


Τελικά πόσο πίσω μπορεί να είμαστε σαν Χώρα στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, αλλά και στην "εκπαίδευση" όλων μας να δεχόμαστε τους Ανθρώπους με αναπηρίες σαν κάτι φυσιολογικό που μπορούν να κυκλοφορούν μεταξύ μας χωρίς διακρίσεις .
Μαθητής γυμνασίου με εγκεφαλική παράλυση και πάει σε αγώνες πάλης στο Τεννεσυ!! , 
εδώ δεν περνάει ούτε έξω από  σχολείο . 
Και όταν βρεθούν κάποιοι κολλημένοι, όπως λενε ότι είμαστε ,  σαν και μας να διεκδικούμε για αυτά τα Παιδιά τα αυτονόητα δεχόμαστε και επίθεση από τους "φυσιολογικούς" . 
Βέβαια οι "φυσιολογική" πρέπει να πάρουν μαθήματα από την ίδια την Ζωή που λένε , και τώρα τελευταία όλο και πιο πολύ επαληθεύεται ,ότι "κανένας μας δεν έχει κάνει συμβόλαιο με την αρτιμέλεια".
Κολημένος είμαι και θα είμαι και Εγώ και η Ελένη η Συντροφισσά μου και θα το παλεύουμε μέχρι να μην μπορούμε άλλο πιά . 
Και αυτό θέλει @@
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: