Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

συνεχιζουμε

Απο το http://ikokkiniamas.blogspot.gr/

Έχουν περάσει  πάνω από 40 ήμερες από τις 22/11/2013, όπου οι οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας και Ρέντη, κατέληξαν σε: "ομόφωνη απόφαση για στήριξη της κίνησης που υπάρχει στη Νίκαια, της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδόπουλο, μετά από κοινή συνεδρίαση, στην οποία υπήρξε γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση.  
Στην απόφαση συμπεριλαμβάνεται επίσης η συγκρότηση "Δημοτικής Ομάδας" του ΣΥΡΙΖΑ από μέλη και των δυο οργανώσεων Νίκαιας και Ρέντη που θα έχει την ευθύνη από δω και πέρα για την διαδικασία και όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για να δοθεί νικηφόρα η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητών ήταν ότι η υπάρχουσα δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Γ. Ιωακειμίδη, υπήρξε μια κατ΄εξοχήν "μνημονιακή" δημοτική αρχή που διαχειρίστηκε τα δημοτικά πράγματα μέσα στα πλαίσια και τις εντολές των μνημονιακών κυβερνητικών επιλογών της λιτότητας των περικοπών και των απολύσεων." όπως δημοσίευσα μια ημέρα μετά στην ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΜΑΣ.
Παρά την ομοφωνία όμως της απόφασης, φαίνεται πως στα πλαίσια των συντονιστικών επιτροπών Νίκαιας και Ρέντη, υπάρχει δυστοκία στο να δημοσιεύσουν όπως δεσμευθήκαν στη συνέλευση, την συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση. Με αυτή την "διστακτικότητα" όμως συνεχίζεται να τροφοδοτείται η "φήμη" για υπάρχουσα συμφωνία (σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των Ο.Μ. Νίκαιας και Ρέντη) κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξουν τον νυν Δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη.
Δεν αγνοούμε και ούτε παραβλέπουμε τις αποφάσεις της Κ.Ε., όπου αναφέρεται: "Ειδικά για τους μεγάλους δήμους, με πληθυσμό πάνω από 60.000, και για τις 13 περιφέρειες, θα ληφθεί ειδική απόφαση της Κ.Ε. κατόπιν διαβούλευσης με τις τοπικές οργανώσεις και όπου χρειάζεται με τη σύμφωνη γνώμη τους, βάσει καταστατικού."
Το θέμα όμως είναι ότι μέχρι στιγμής η μόνη απόφαση σε τοπικό επίπεδο που υπάρχει είναι αυτή που αναφέρεται στην αρχή του κειμένου, ενώ επίσημα, σε κανένα όργανο δεν έχει τεθεί ανοιχτά έστω για να συζητηθεί σαν πρόταση, το όνομα Ιωακειμίδης. Η μόνη πρόταση που ετέθη επίσημα για υποψήφιος Δήμαρχος στην συνέλευση των Ο.Μ. ήταν αυτή για τον Κώστα Παπαδόπουλο και καμιά άλλη.
Εδώ έχουμε μια δεδομένη ακινησία ένα "ψυγείο" από πλευράς των υπευθύνων για το θέμα της Νομαρχιακής και Κεντρικής Επιτροπής, όπου αφήνουν να περάσει κρίσιμος χρόνος και να τρέξουν τελευταία στιγμή κάποια απόφαση της Κ.Ε. που ίσως να μην συνάδει με τις διαθέσεις της τοπικής κοινωνίας.... 
Για να υπάρξει διαβούλευση πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, αξεπέραστη αντίθεση, που θα πρέπει να δώσει λύση η Κ.Ε. και αναρωτιέμαι, τι θα συζητήσει η Κ.Ε. στην επόμενη συνεδρίαση της σαν προτάσεις για την Νίκαια - Ρέντη; Και γιατί αν "παίζει" και άλλο όνομα πέρα από του Κ. Παπαδόπουλου δεν μας το λένε και εμάς να το γνωρίζουμε;
Δεν στερούμε το δικαίωμα φυσικά, των κεντρικών στελεχών να διαβουλεύονται, να συζητούν, και να προετοιμάζουν τακτικές κινήσεις συμμαχιών, συνεργασιών κ.τ.λ. Όμως όλα αυτά όχι σε βάρος των αποφάσεων των τοπικών οργανώσεων και της τοπικής κοινωνίας. Και η Τοπική Κοινωνία και περισσότερο οι ενεργοί πολίτες της γνωρίζουν, πως ο Γ. Ιωακειμίδης τα μόνα εχέγγυα του είναι, αυτά του "καλού" διαχειριστή των μνημονιακών πολιτικών, και με την πολύ πρόσφατη απόφαση του για το μπάζωμα του Καραμπίνη, της αδιαφανούς και αυταρχικής διοίκησης, του κόντρα στα τοπικά συμφέροντα, που αφαιρώντας τους ζωτικό δημοτικό χώρο, στο όνομα παρουσίασης κάποιου θετικού του "έργου", το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τα κέρδη για την κοινοπραξία κατασκευής του ΑΤΤΙΚΟΝ ΜΕΤΡΟ.
Η τοπική κοινωνία, και τα οργανωμένα μέλη του Σύριζα  δεν θα δεχτούν μια πρόταση για τον συγκεκριμένο δήμαρχο, εκ των προτέρων ασύμβατη με τις αποφάσεις της Κ.Ε.
Βεβαίως σε μια διαδικασία διαλόγου, δημιουργίας συμμαχιών και συνεργασιών αναζητούμε εκείνες τις  λύσεις που θα φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τους κοινούς στόχους.

2 σχόλια:

Τάκης Προδρόμου είπε...

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΙΖΟΣ είπε...

άμμεσα το συντονιστικό να ορίσει συνέλευση για να τελειώνουμε επιτέλους.όλο από αναβολή σε αναβολή πάμε.το κόντρα στο ρεύμα βρίσκεται δίπλα στους δημότες όλο το χρόνο τόσα χρόνια τώρα.δεν είναι μια κίνηση που δραστηριοποιείται μόνο στις δημοτικές εκλογές όπως κάνουν όλες οι άλλες.η αψογη εκπροσώπηση στο δημ.συμβ.από τον Κώστα Παπαδόπουλο αλλά και η παρουσία του σε ότι κινηματικό έχει γίνει στη ευρύτερη περιοχή δεν αφήνει αμφιβολίες για το ποιός θα είναι ο επικεφαλής του κόντρα και σε αυτές τις εκλογές.