Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Μην ξεχνάς ανά πάσα στιγμή μπορεί να είσαι εσύ ο αδιόριστος εκπαιδευτικός με αναπηρία, ο άνθρωπος με αναπηρία….


Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο
Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και άνω

Λίγα λόγια προς ενημέρωση του ελληνικού λαού όσο αφορά τον απίστευτο εμπαιγμό και την κοροϊδία που υφίστανται οι ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ 67% και άνω.
Το καλοκαίρι του 2009, τον Αύγουστο, ψηφίστηκε ένας νόμος που λέει ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει 12μηνη προϋπηρεσία και είναι εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67% και άνω, διορίζονται πλέον από το σχολ. έτος 2009-10, έως μόνιμοι. Το Νοέμβριο βγήκε εγκύκλιος πρόσκλησης για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά, για να αναρτηθεί ο ειδικός πίνακας διορισμού. Ουδέποτε δεν είχε αναρτηθεί ούτε πίνακας ούτε...
υπήρχε κάποια σαφή απάντηση από το Υπουργείο. Φαίνεται ότι η πρόσκληση για διορισμό αυτών των εκπαιδευτικών μετατράπηκε σε πρόσκληση «καταγραφής»!!!!
Οπότε ερχόμαστε στο σήμερα στην εφαρμογή Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄) άρθρο 9 παρ.10 και στην πρόσκληση ξανά των εκπαιδευτικών αυτών για κατάθεση δικαιολογητικών για ένταξη τους σε πίνακες διορισμού καθώς και στην πρόσκληση αυτών για δήλωση περιοχών για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις.
Μετά από όλα αυτά ο νέος εμπαιγμός.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό στην αίτηση περιοχών διορισμού να δηλώνονται 10,20 και 30 κενές θέσεις και να διορίζεται μόνο ένας η και κανένας ανάπηρος εκπαιδευτικός και μάλιστα μακριά από τον τόπο βιολογικών του αναγκών ως τιμωρία και να μην του δίνεται η δυνατότητα μετάθεσης … κατά παράβαση των νόμων!!
Είναι τουλάχιστον προκλητικό το ότι το Υπουργείο δεν κάλεσε εκπαιδευτικούς ορισμένων κλάδων ούτε καν να καταθέσουν αίτηση διορισμού κατά την τελευταία εγκύκλιο, παρά το γεγονός ότι είχαν θεμελιώσει και κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού, και σαν να μην έφτανε αυτό δεν αναρτήθηκαν καν οι πίνακες τους.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό και παραμένει Ύποπτη και αδιευκρίνιστη η κίνηση του υπουργείου να προτάξει στους πίνακες τους έχοντες πιστοποιητικά παιδαγωγικής κατάρτισης ενώ έως τώρα πουθενά δεν είχε αναφερθεί κάτι τέτοιο ενώ αντιθέτως αναφερόταν ρητά ότι το πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης δεν αποτελεί κριτήριο ένταξης και κατάταξης στους πίνακες.
Είναι τόσο προκλητικό να εξαπατάς ανθρώπους που ήδη αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια αλλά χωρίς υγεία σε αυτή την ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ χώρα. Έχοντας απέναντι τους ένα ανύπαρκτο σύστημα υγείας (που τους αναγκάζει να τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία, να έχουν βοηθούς τους δικούς τους ανθρώπους γιατί φυσικά δεν έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο από το κράτος αφού οι ίδιοι-κυβερνώντες- έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν και 1 και 2 βοηθούς), μη προσβάσιμες υπηρεσίες, σχολεία, χώρους εργασίας, σε περίπτωση που ατύχησαν και χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι κλπ.
Και αντί να έχουν σε προτεραιότητα την επαγγελματική αποκατάσταση αυτών των ανθρώπων έχουν το θράσος να τους εμπαίζουν.
Αυτή είναι οι κυβερνώντες της Ελλάδας το 2010
Η Υπουργός Παιδείας μας μιλά για « τον πρωταγωνιστή του εκπαιδευτικού συστήματος, τον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ», ξέχασε να αναφέρει ότι εννοεί τον εκπαιδευτικό χωρίς προβλήματα σωματικής υγείας (γιατί μάλλον κοστίζει κάτι παραπάνω), τον εκπαιδευτικό που δεν αντιδρά σε οποιαδήποτε νέα μεταρρύθμισή που καταργεί κοινωνικά δικαιώματα στο όνομα της κάθαρσης και της σωτηρίας του κράτους (αναρωτιέμαι ποιο είναι αυτό το κράτος;).
Ελπίζουμε πως έστω και την ύστατη στιγμή ο κ. Πρωθυπουργός και το Υπουργείο Παιδείας θα υλοποιήσουν τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους απέναντί μας και θα προβούν στο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες 67% και άνω που υπέβαλλαν αίτηση φέτος ώστε να ισχύσει στην πράξη και όχι στα λόγια η λεγόμενη μεταβατική περίοδος
Μην ξεχνάς ανά πάσα στιγμή μπορεί να είσαι εσύ ο αδιόριστος εκπαιδευτικός με αναπηρία, ο άνθρωπος με αναπηρία….
Με εκτίμηση εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Μπίτης Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: