Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ...

Επεισόδια ανάμεσα σε αδιόριστους καθηγητές και επιτυχόντες ΑΣΕΠ και δυνάμεις των ΜΑΤ σημειώθηκαν, σήμερα, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου και πιο συγκεκριμένα με την Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά δεν έγιναν δεκτοί.

Την ώρα που προσπάθησαν να περάσουν μέσα στο χώρο του υπουργείου, δέχθηκαν επίθεση από μια διμοιρία των ΜΑΤ



Δηλώσεις μετά την άκαρπη συνάντηση με εκπροσώπους από το υπουργείο



αυτά σαν πρώτη << δόση>> για το τι έχει να επακολουθήσει τις επόμενες μέρες που θα ανοίξουν και τα σχολεία.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΔΟΕ με μέλη της ΠΑΣΚΕ με την σύμφωνη γνώμη της ΔΑΚΕ συναντιόντουσαν με την υπουργό παδείας και εξέφραζαν την ικανοποίηση τους .

Η υπουργός Παιδείας ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ συστηματικά την ελληνική κοινωνία. Η ίδια που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε δήλωνε ότι η νέα χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς κανένα πρόβλημα, δήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι είναι η δυσκολότερη χρονιά από τη μεταπολίτευση και εμφανίστηκε την Τετάρτη να λύνει το πρόβλημα. ΘΑΥΜΑ; Δε νομίζουμε.

Μια καλοστημένη καλοκαιρινή παράσταση. Μόνο η ΠΑΣΚ τα βρήκε όλα καλά και βγήκαν γρήγορα-γρήγορα ως κυβερνητικοί παράγοντες να επικροτήσουν τα μέτρα.

Τι πραγματικά είπε η υπουργός και ικανοποίησε τα μέλη της ΠΑΣΚ ;

1. Δε θα διορίσω κανένα/καμιά μόνιμη εκπαιδευτικό αλλά θα προσλάβω παντού αναπληρωτές (για εργασία ορισμένου χρόνου) και πολλούς απ’ αυτούς από τα ΕΣΠΑ επειδή στηρίζω το Μνημόνιο.

2. Θα αυξήσω τον αριθμό των μαθητών στο τμήμα, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, από 25 στα 27 για να μειώσω το κόστος λειτουργίας των σχολείων επειδή στηρίζω το Μνημόνιο

3. Θα μετατρέψω τη διετή Μετεκπαίδευση σε ετήσια Επιμόρφωση για την εντάξω στο ΕΣΠΑ επειδή στηρίζω το Μνημόνιο.

4. Θα επιβάλω τα «800 σχολεία ατελείωτου 35ωρου εργασίας» επειδή θέλω πειθαρχημένους εκπαιδευτικούς και παιδιά και επειδή στηρίζω το Μνημόνιο.


Η φετινή χρονιά θα είναι όντως δύσκολη για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς γιατί:

- μειώθηκε δραματικά ο προϋπολογισμός για την εκπαίδευση σε εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ που υλοποιεί αποφάσεις της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ

- μειώθηκαν στο 50% οι διορισμοί εκπαιδευτικών όπως επιβάλλει το Πρόγραμμα Σταθερότητας

- ο συνταξιοκτόνος νόμος ανάγκασε σε παραίτηση χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες

- αρχίζει να γίνεται αστείο πλέον να λέει ότι είναι «πρώτα ο μαθητής» όταν γίνεται καθημερινή φανερό ότι για την υπουργό και τους ανθρώπους της «ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ» και μ’ αυτά η υλοποίηση προγραμμάτων όπως τα «800 σχολεία ατελείωτου 35ωρου εργασίας για παιδιά 6,7,8,.. χρονών» με την τσάντα όχι στο σπίτι αλλά στο προσκεφάλι

Το Υπουργείο παιδείας θα επιδιώξει να καλύψει τα τεράστια προβλήματα με επιδείνωση των συνθηκών μόρφωσης των μαθητών και παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών με:

· Υπερμεγέθη τμήματα. Ήδη οι διευθύνσεις εκπαίδευσης δίνουν εντολές για συμπτύξεις τμημάτων και καταργήσεις ολιγοθέσιων σχολείων.

· Μετακινήσεις μαθητικού πληθυσμού έξω από τα όρια των σχολείων που ανήκουν. Με αλλαγές των ορίων των σχολείων αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούνται στις οικογένειες των παιδιών.

· Χρήση υποχρεωτικών υπερωριών για τους εκπαιδευτικούς

· Μετακινήσεις εκπαιδευτικού προσωπικού ακόμα και σε άλλους νομούς

· Πρόσληψη ελαστικάεργαζόμενων στην εκπαίδευση, των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου

· Και φυσικά με χιλιάδες χαμένες ώρες στην αρχή της σχολικής χρονιάς

Όσο πλησιάζουμε στην έναρξη των μαθημάτων γίνεται φανερό πως είναι ανέκδοτο η «ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς» κι αυτό με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Θα είμαστε εκεί. Να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε μαζί με τους γονείς των παιδιών μας

· Οργανικές θέσεις για κάθε εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία.

· Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για να μην υπάρξει κενό σε κανένα τμήμα

· Χρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: