Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

Κάλεσμα στους φίλους Βloger΄ς
Έστω για μια μέρα,...... μπορούμε να το αποτρέψουμε!

Ποια είναι η Gulaferit Unsal
Είναι μια Τουρκάλα, είναι ένας δικός μας άνθρωπος.

Μια αγωνίστρια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αυτό και μόνον αποτελεί λόγο διώξεων εναντίον της.

Τα "εγκλήματα" που της αποδίδονται σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψής της, είναι ότι συμμετείχε στην οργάνωση DJKP_C που έχει χαρακτηριστεί στην Τουρκία σαν τρομοκρατική.

Συνελήφθη στην χώρα μας από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Η "τρομοκρατική" δραστηριότητα της, είναι η συλλογή χρημάτων για ενίσχυση της οργάνωσής.

Το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής της εκδόθηκε από τις Γερμανικές δικαστικές αρχές και το Συμβούλιο Εφετών της Θεσσαλονίκης ανέλαβε να το εκτελέσει.

Κατά την απολογία της η 42χρονη συνδικαλίστρια αρνήθηκε τις κατηγορίες και τόνισε ότι οι διώξεις σε βάρος της έχουν αιτίαση στην συνδικαλιστική και κοινωνική της δραστηριότητα.
Η τυχόν έκδοσή της στην Γερμανία θα σημάνει την απέλασή της στην Τουρκία.

Ποια είναι στην πραγματικότητα η Gulaferit Unsal
Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συνδικάτου BEMSEN στην Άγκυρα ( Συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων), του οποίου διατέλεσε και πρόεδρος. Εργάστηκε από το 1992 στο Δημαρχείο της Άγκυρας ως πολεοδόμος. Για πολλά χρόνια μετείχε στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων. Φυλακίστηκε μαζί με τον σύζυγό της από το Σεπτέμβρη του 1995 μέχρι το Γενάρη του 1997. Το 1996, στη φυλακή της Άγκυρας, συμμετείχε στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Μετά την αποφυλάκισή της συμμετείχε και πάλι στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων.
Το Σεπτέμβρη του 1999 πήγε στη Γερμανία και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Στις 22 Μάρτη του 2001 απέσυρε την αίτησή της και γύρισε στην Τουρκία όπου και συνέχισε τον αγώνα της. Ο σύζυγός της φυλακίστηκε από το 2000 έως το 2008, ενώ οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή το Δεκέμβρη του 2010. Ήταν δημοσιογράφος. Μετά τη φυλάκιση του συζύγου της, οι πιέσεις εις βάρος της αυξήθηκαν και γι' αυτό αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα και να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Συνελήφθη στις 7 Ιούλη του 2011 στη Θεσσαλονίκη. Στο Αστυνομικό Τμήμα ενημερώθηκε ότι η Γερμανία έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος της.

Είναι χαρακτηριστικό, και συνάμα ιδιαίτερα απαράδεκτο και επικίνδυνο, ότι το ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, με το οποίο δικάστηκε η Τουρκάλα αγωνίστρια στο Εφετείο Θεσσαλονίκης στις 9 Αυγούστου, δεν αναφέρεται σε καμία αξιόποινη πράξη του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά μόνο στην εικαζόμενη συμμετοχή της στη Γερμανία το 2002 (δηλαδή 9 χρόνια πριν) σε οργάνωση που περιλαμβάνεται στην αντιτρομοκρατική λίστα της ΕΕ.

Στην Γερμανία που παραβιάζονται ακόμα και διεθνής συνθήκες, που προβλέπουν την μη επαναπροώθηση ατόμων που ζητούν πολιτικό άσυλο,εκδίδουν ένταλμα ενάντια στην συνδικαλίστρια για την επαναρποώθησή της στην Τουρκία, πράγμα που θα σημάνει:
Λευκά κελιά και βασανιστήρια μέχρι θανάτου.

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Θεσσαλονίκης για εκτέλεση του Ευρωπαϊκού εντάλματος, πάρθηκε στις 9 Αυγούστου.
Η Gulaferit Unsal έχει καταθέσει προσφυγή στον Άρειο Πάγο,που θα συζητηθεί στις 16/9

Από τις 26/8 στις φυλακές Διαβατών οπού κρατείτε, προχώρησε σε απεργία πείνας ζητώντας να μην εκδοθεί στην Γερμανία,να αφεθεί ελεύθερη και να της παραχωρηθεί πολιτικό Άσυλο.

Είναι φανερό, ότι η καταστολή των αγώνων έχει πάρει πλέον Πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.
Οι διώξεις ενάντια στο λαϊκό κίνημα, στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, θα εντείνονται μπροστά στον φόβο λαϊκών εξεγέρσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ.

Από την διαδικασία της σύλληψη επιβεβαιώνεται ότι σκοπός και στόχος τους είναι η ποινικοποίηση και η καταστολή της ριζοσπαστικής σκέψης και δράσης, με βάση το
"δίκιο της υποψίας" των καπιταλιστών.

Καθήκον όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όλων των εργαζομένων, των πολιτών να αντιμετωπίσουμε σθεναρά στις σε βάρος μας επιθέσεις .

Να απαιτήσουμε να σταματήσει η διαδικασία απέλασης της Gulaferit Unsal στην Γερμανία, να αφεθεί ελεύθερη και να της αποδοθεί πολιτικό άσυλο, ως προβλέπετε και από τις διεθνείς συνθήκες.

Ήδη δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν σταλεί από συνδικαλιστικές οργανώσεις,πράγμα που πρέπει να συνεχιστεί.
Να κατακλύσουμε τις αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες, τα υπουργικά γραφεία τους, με την απαίτηση να αφεθεί Ελεύθερη και να δοθεί πολιτικό άσυλο στην αγωνίστρια Gulaferit Unsal.

1 σχόλιο:

ΟΛΜΕ είπε...

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2 Αθήνα, 2-9-2011
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr
.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΛΑΘΕΙ Η GULAFERIT UNSAL ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
Η GULAFERIT UNSAL είναι συνδικαλίστρια γνωστή για τον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα
της στην Τουρκία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συνδικάτου BEMSEN στην Άγκυρα ( Συνδικάτο
δημοσίων υπαλλήλων) του οποίου ήταν και πρόεδρος.
Στις 9 Αυγούστου 2011 το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης πήρε την απόφαση για την
έκδοση της GULAFERIT UNSAL στην Γερμανία. Τώρα βρίσκεται στην φυλακή Διαβατών
Θεσσαλονίκης μέσα στην οποία ξεκίνησε απεργία πείνας για να της χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στη
χώρα μας. Την τελική απόφαση θα την πάρει ο Άρειος Πάγος.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 9.30 π.μ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ GULAFERIT UNSAL ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!