Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΟ "ΠΟΔΙ"Συλλαλητήρια την ερχόμενη Τρίτη

Στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και σε πολλές ακόμα πόλεις


Σε συλλαλητήρια την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη καλούν τους μαθητές τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων σε διάφορες πόλεις της χώρας. Οι απαιτήσεις των μαθητών, όπως καταγράφονται στα πλαίσια των Συντονιστικών, συγκλίνουν στα εξής: Αμεση χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών τους, να δοθούν όλα τα βιβλία, να μην υπάρχει κανένα κενό σε καθηγητές και να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, να μη συγχωνευτεί ή καταργηθεί κανένα σχολείο.

Τα αγωνιστικά ραντεβού που έχουν δοθεί είναι:

  • Στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.
  • Ακόμα, μαθητικά συλλαλητήρια στις 12.30 το μεσημέρι σε πλατείες της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Σιάτιστας και της Φλώρινας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 50 – ΝΙΚΑΙΑ Τηλέφωνα : 2104414859/ Fax: 2104614202

Μέλος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας ( Α.Σ.Γ.Μ.Ε. )

www. goneispeiraia.gr. , goneispeiraia@in.gr. , www.asgme.gr.

Σεπτέμβρης 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ

Όλοι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 6.30μ.μ.,

στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά απευθύνεται στις Ενώσεις και στους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολείο, συνολικότερα σε όλους τους γονείς, εργαζόμενους και άνεργους. Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας εκπαίδευσης, στους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, στους αυτοαπασχολούμενους, στους συνταξιούχους, στα εργατικά σωματεία.

Στις 12 Σεπτέμβρη άνοιξε το «νέο σχολείο», ένα «δημόσιο» σχολείο εντέχνως απαξιωμένο από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Το «νέο σχολείο» άνοιξε χωρίς βιβλία, δίχως εκπαιδευτικούς, χωρίς χρήματα στις σχολικές επιτροπές, δίχως καθαρίστριες, με 27 και 30 μαθητές σε κάθε τμήμα. Το «νέο σχολείο» άνοιξε με πολλές δημοτικές αρχές να σκέπτονται την αλλαγή χρήσης στα σχολικά κτίρια.

Με την εφαρμογή του Καλλικράτη, ανοίγει ο δρόμος στην παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων. Το «νέο σχολείο» της αγοράς είναι φθηνό για την κυβέρνηση, ακριβό για το λαό και κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις. Η μόρφωση των παιδιών μας από δημόσιο αγαθό γίνεται εμπόρευμα στα καλάθια των εμπόρων της γνώσης.

Ταυτόχρονα η λαϊκή οικογένεια βουλιάζει στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Τα νέα χαράτσια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που έχουν τη συναίνεση της Ν.Δ., ΛΑΟΣ και ΔΗ.ΣΥ. βρίσκονται ήδη στα σπίτια μας και μας απειλούν ότι θα μας κόψουν το ρεύμα αν δεν τα πληρώσουμε!!!

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός κυνικά ομολογεί το όραμα του: «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια»!!!!

Την ίδια ώρα συνεχίζουν να απολύουν εργαζόμενους από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνεχίζουν να κόβουν μισθούς, επιδόματα, συντάξεις φάρμακα κ.λπ., συνεχίζουν να τρομοκρατούν το λαό και με νέα χειρότερα χαράτσια.

Ως εδώ και μη παρέκει!!!

Ατομικές λύσεις δεν υπάρχουν. Τώρα χρειάζεται οργάνωση και αγώνας για να εμποδίσουμε, να καθυστερήσουμε αυτά τα μέτρα, να πάρουμε μικρές ανάσες, για να ανατρέψουμε την πολιτική που μας θέλει φτωχούς και εξαθλιωμένους. Την πολιτική που θέλει τα παιδιά μας αμόρφωτους και άβουλους σκλάβους του 21ου αιώνα. Εμείς οι γονείς, εργαζόμενοι δε θα γίνουμε διαχειριστές της μιζέριας τους.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Ø Να έρθουν άμεσα τα βιβλία στα σχολεία.

Ø Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, να μη χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών. Όλοι οι εργαζόμενοι στα σχολεία με οργανική θέση.

Ø 20 μαθητές ανά τμήμα. Άρνηση διδασκαλίας σε 27άρια και 30άρια τμήματα.

Ø Ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία

Ø Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο στα σχολεία.

Απορρίπτουμε το «νέο σχολείο» της αγοράς. Δεν υπερασπιζόμαστε το προηγούμενο, παλεύουμε για :

Ø Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και ενιαία παιδεία για όλους

Ø Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις.

Ø Σφραγίδα ΟμοσπονδίαςΔημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση

Η Πρόεδρος Ο ΓΓραμματέας

ΔΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: