Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η μεταφορά του ΟΚΑΝΑ στη Νίκαια

«Βόμβα σε μια περιοχή που δεν θέλει πολύ για να «ανατιναχτεί»», χαρακτηρίζει η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα» τη μεταφορά και λειτουργία μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας και ζητάει να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Η εμπειρία λέει ότι όπου λειτούργησαν τέτοιες μονάδες υπήρχαν και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για όλη την περιοχή από την παραβατικότητα, την εγκληματικότητα, την πορνεία, την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ότι άλλο, «ευδοκιμεί» γύρω από την κακή και έξω από κάθε νομιμότητα λειτουργία αυτών των μονάδων», υπογραμμίζει η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας- Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα» σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκαιας- Ρέντη Μ. Κουφογιάννη.
Μάλιστα, η Κίνηση στο έγγραφο, που υπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι «η δημοτική αρχή ενώ γνωρίζει το θέμα αυτό από το καλοκαίρι- ευχαριστήρια επιστολή στον Λοβέρδο έχει στείλει η ΤΕΔΚΝΑ από τον Ιούλιο- δεν έχει ενημερώσει όπως όφειλε το σώμα».
Από εκεί και πέρα, αφού η Κίνηση σημειώνει ότι σε άλλους Δήμους έγιναν κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, και την Κηφισιά, χαρακτηρίζει το θέμα πολύ σοβαρό. Και επισημαίνει:
«Το ίδιο το νοσοκομείο γνωρίζοντας ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα από την εγκατάσταση αυτή «πετάει» στην κυριολεξία την μονάδα στο πίσω μέρος της αυλής του νοσοκομείου, εκεί που πετάνε τα σκουπίδια δηλαδή και ανοίγει και την πόρτα που χρησιμοποιούν τα φορτηγά με τα εμπορεύματα γα να μπαίνουν οι επισκέπτες της μονάδας.
»Στην ερώτηση μας «γιατί εκεί πίσω», απαντάνε για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην είσοδο και την λειτουργία του νοσοκομείου.
»Στην περιοχή υπάρχουν και λειτουργούν 2 σχολικές μονάδες, οι οποίες απέχουν λίγα μέτρα από την είσοδο της μονάδας του ΟΚΑΝΑ, στην περιοχή είναι το κτήμα Δηλαβερη με τα γνωστά προβλήματα, οι «σεισμόπληκτοι», ο πολυχώρος «Μάνος Λοΐζος», το αθλ. Κέντρο «ο Πλάτωνας», τα Village.»
«Η εμπειρία λέει ότι όπου λειτούργησαν τέτοιες μονάδες υπήρχαν και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για όλη την περιοχή από την παραβατικότητα, την εγκληματικότητα, την πορνεία, την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ότι άλλο, «ευδοκιμεί» γύρω από την κακή και έξω από κάθε νομιμότητα λειτουργία αυτών των μονάδων», τονίζει η Κίνηση. Και καταλήγοντας αναφέρει ότι:
«Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έκοψε την χρηματοδότηση όλων των μονάδων απεξάρτησης, έστειλε στην ανεργία το προσωπικό των μονάδων αυτών και τώρα στέλνει το πρόβλημα χωρίς καμιά υποδομή και χρηματοδότηση, να το λύσουν τα νοσοκομεία που και αυτά υπολειτουργούν. Βάζοντας στην κυριολεξία βόμβα σε μια περιοχή που δεν θέλει πολύ για να «ανατιναχτεί»».



Δεν υπάρχουν σχόλια: