Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Μαζική απάντηση με τους αγώνες μας σε κυβέρνηση – αστυνομία – νεοναζί

http://kontrastoreyma.blogspot.com/

Η πρώτη απαγόρευση διαδήλωσης από την «νέα» πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου έγινε στην Νίκαια. Πρόκειται για την αντιφασιστική διαδήλωση του περασμένου Σαββάτου, στην οποία καλούσαν δημοτικές κινήσεις, σωματεία εργαζομένων, μεταναστευτικές κοινότητες και άλλες κοινωνικές πρωτοβουλίες. Μια διαδήλωση με σκοπό να καταδείξει ότι στην ιστορική Κοκκινιά δεν χωράνε οι νοσταλγοί των ναζί. Η κυβέρνηση και η αστυνομία επέτρεψε και προστάτεψε τους νεοναζί – δολοφόνους της Χρυσής Αυγής οι οποίοι κατέλαβαν την πλ. Αγίου Νικολάου με ασπίδες, κράνη και στρατιωτικούς σχηματισμούς, να βρωμίσουν με τους χιτλερικούς χαιρετισμούς τους τις μαρτυρικές γειτονιές της Κοκκινιάς, ενώ απαγόρευσε το αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων της πόλης να διαδηλώσουν ειρηνικά και τους επιτέθηκε απρόκλητα με χημικά ακόμη και μέσα στις γειτονιές, προκαλώντας την αγανάκτηση πολλών απλών ανθρώπων.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν πρωτοφανής για τις γειτονιές μας. Παντού ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ και άλλες κατασταλτικές μονάδες. Η Νίκαια σε κατοχή για όσο χρειαζόταν ώστε οι νοσταλγοί του Χίτλερ να τελειώσουν την τελετή τους. Μια τελετή που έγινε σε γυάλα αφού οι άνθρωποι αυτής της πόλης έχουν και μνήμη και ιστορική συνείδηση και τους απομόνωσαν επιδεικτικά.

Φαίνεται όμως πως ήταν μια καλή ευκαιρία για την κυβέρνηση να στείλει ένα σαφές μήνυμα για το τι έρχεται σε όσους πιθανά θα σκεφτούν να αντισταθούν στις συναινετικές πια επιλογές των υπαλλήλων της τρόικα.

Εμείς δηλώνουμε ότι η παρουσία μας θα δυναμώσει και στην πόλη και όπου αλλού χρειαστεί για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Η μαζική λαϊκή συμμετοχή των ανθρώπων της πόλης μας, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έρχονται θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους νομίζουν ότι οι νεοναζί μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος τους στις φτωχές εργατικές συνοικίες.

Τους απαντάμε ότι σ’αυτές ειδικά τις συνοικίες, είναι που οι εργαζόμενοι και οι νέοι θα πρωτοστατήσουν ξανά στον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική προκοπή.


Νίκαια-Ρέντης, 13 Νοεμβρίου 2011

1 σχόλιο:

ΕΝΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ είπε...

Ευτυχώς που υπάρχετε .