Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, είναι αγώνας όλων μας

http://kontrastoreyma.blogspot.com


Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα» εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των 400 εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., που απεργούν για 25η μέρα και συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις 34 συναδέλφων τους και ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας, που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο με μείωση 40% των μισθών τους, ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Δεν έσκυψαν το κεφάλι. Νικούν καθημερινά τον φόβο, την πείνα, τους εκβιασμούς. Στέκονται όρθιοι για την οικογένειά τους, για τα παιδιά τους, για την αξιοπρέπειά τους, για την ίδια τους τη ζωή. Η αποφασιστικότητα του αγώνα τους απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, που γίνεται με τις πλάτες της "οικουμενικής" κυβέρνησης και της τρόικας - ΕΕ – ΔΝΤ, είναι ένα ακόμα βήμα για να διώξουμε όλους αυτούς μια και καλή.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες, να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας με την φυσική τους παρουσία στο εργοστάσιο ή συγκεντρώνοντας χρήματα και τρόφιμα για τους απεργούς. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλους μας.

Το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας βρίσκεται στο 17ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου και υπάρχει και λογαριασμός στήριξης και αλληλεγγύης των απεργών:

[ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 200/623301-52

IBAN: GR 40 0110 2000 0000 2006 2330 152

BIC or Swift Code : ETHNGRAA ( Bank Identifier Code )

Κάτοχος : Λιάκος Δημήτρης ( μέλος Δ.Σ. Σωματείου )]
Νίκαια-Ρέντης, 25/11/2011

3 σχόλια:

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα Κώστα.
Συνυπογράφω το κείμενο και συμπληρώνω τα πλήρη στοιχεία του λογαριασμού:

[ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 200/623301-52

IBAN: GR 40 0110 2000 0000 2006 2330 152

BIC or Swift Code : ETHNGRAA ( Bank Identifier Code )

Κάτοχος : Λιάκος Δημήτρης ( μέλος Δ.Σ. Σωματείου )]

Οι απεργοί μας χρειάζονται. Μέχρι να συμπαραταχθούμε όλοι οι ερεγαζόμενοι στο πλευρό τους, σε μια γενική απεργία, τουλάχιστον ας τους στηρίζουμε ηθικά και ΥΛΙΚΑ. Να μη νοιώσουν στιγμή μόνοι.

Καλή δύναμη στους αγώνες!

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Οικοδόμε καλά τα λές .Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να συμπαρασταθούμε εμπρακτα στους συναγωνιστές απεργούς . Σήμερα αυτοί αύριο εμείς . Αυτή είναι η αλήθεια .

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ολοι στο πλευρό τους!