Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! το χαράτσι της ΔΕΗ

Όταν οι νόμοι είναι άδικοι, η ανυπακοή είναι υποχρέωση

Τι μπορούμε να κάνουμε:

· Συζητάμε με το γείτονά μας, συντονιζόμαστε, συμμετέχουμε στη λαϊκή συνέλευση της γειτονιάς μας.

· Από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού ως την εντολή διακοπής μεσολαβούν τουλάχιστο 40 ημέρες. Τις αξιοποιούμε για την αντίστασή μας.

· Στις 2 του Δεκέμβρη αναμένεται η απόφαση του Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, οπότε θα έχουμε νέα δεδομένα.

· Έχουμε ήδη το καλό παράδειγμα μιας σειράς Δήμων που κινούνται συνολικά με αποφάσεις ενάντια στα χαράτσια. Σε μια σειρά από περιπτώσεις (πχ στο δήμο Νέας Ιωνίας, στο Περιστέρι, στην Αργυρούπολη κα) η δημοτική αρχή αναλαμβάνει ακόμα και τις επανασυνδέσεις κομμένου ρεύματος με δικούς του τεχνικούς. Με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Χανίων χαρακτηρίζει άδικο το χαράτσι, χωρίς όμως να πάρει κάποιο συγκεκριμένο νομικό και πρακτικό μέτρο για τη στήριξη των πολιτών ώστε να μην πληρώσουμε τα χαράτσια.

· Αμέσως μόλις οι λογαριασμοί φτάσουν στα χέρια μας θα καλεστεί από το συντονιστικό λαϊκή συνέλευση της περιοχής μας. Είμαστε όλοι εκεί.

· Μπορούμε να πληρώσουμε την κατανάλωση ρεύματος χωρίς να πληρώσουμε το χαράτσι μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής σε ΑΤΜ. Αυτό μας εξασφαλίζει ίσως ένα ορισμένο «ηθικό προβάδισμα», δεν αποτρέπει όμως την πιθανότητα διακοπής του ρεύματος.

· Αντί για τους εργαζόμενους τεχνικούς της ΔΕΗ που αρνούνται να το κάνουν, για τις διακοπές επιστρατεύονται ειδικά συνεργεία. Δεν αφήνουμε κανένα συνεργείο να μπει σε ιδιωτικό χώρο, για να κόψει το ρεύμα, παρά μόνο παρουσία εισαγγελέα.

· Η γειτονιά στο πόδι. Δεν αφήνουμε κανέναν να πλησιάσει το ρολόι του γείτονα. Είμαστε κι εμείς εκεί και όλοι μαζί κάνουμε στα συνεργεία τη ζωή δύσκολη.

· Αν ο μετρητής ρεύματος βρίσκεται σε προαύλιο χώρο κλειδώνουμε την εξώπορτα ώστε η πρόσβαση σε αυτό να είναι δυνατή μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη

1. Σε μονοκατοικίες όπου ο μετρητής βρίσκεται στο πεζοδρόμιο φροντίζουμε να τον κλείσουμε με ένα ξύλινο ή μεταλλικό ερμάριο (κουτί-ντουλάπι) ή αν υπάρχει ήδη αυτό, φροντίζουμε να βάλουμε ένα γερό λουκέτο.

2. Στις πολυκατοικίες-διαμερίσματα όπου όλοι μετρητές είναι σε ένα κοινό ντουλάπι βάζουμε ένα γερό λουκέτο και το κλειδί το κρατάει π.χ. ο διαχειριστής ή αντικαταστάτης του.

3. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις φροντίζουμε ώστε το ρολόι να είναι προσβάσιμο μόνο την προβλεπόμενη ημερομηνία καταγραφής της ένδειξης του μετρητή (αναγράφεται στον λογαριασμό) ή διαβάζουμε μόνοι μας την ένδειξη και τηλεφωνούμε στο 10500 της ΔΕΗ.

· Κάνοντας τα παραπάνω απλά πράγματα, εμποδίζουμε την διακοπή του ρεύματος από τον μετρητή, οπότε η μόνη επιλογή που απομένει στην ΔΕΗ και τους εργολάβους της είναι να κινητοποιήσουν συνεργείο με καλαθοφόρο όχημα προκειμένου να κόψουν την παροχή ρεύματος από την κολώνα . Σε αυτήν την περίπτωση και αφού έχουμε συνεννοηθεί με τους γείτονες μας είμαστε εκεί για να τους εμποδίσουμε και να βοηθήσουμε έμπρακτα τον διπλανό μας.

· Και αν παρόλα αυτά καταφέρουν να μας κόψουν το ρεύμα τότε μπορούμε να το επανασυνδέσουμε είτε μόνοι μας είτε με τη βοήθεια συνεργείου διαθέσιμων τεχνικών που υπάρχουν και στην πόλη μας.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η’ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ – ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ – ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΑΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ : ΚΆΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …