Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

21 Μαρτη Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down


Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down.

Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική κατάσταση, που οφείλεται στο επιπλέον χρωμόσωμα που εμφανίζεται στο 21ο ζευγάρι, εξ ου και η ταξινόμησή του ως Τρισωμία 21. Προέρχεται κατά 90-95% από το ωάριο και 5-10% από το σπερματοζωάριο και επηρεάζει μία περίπου στις 600-700 γεννήσεις παιδιών.

Η πρώτη παρατήρηση του συνδρόμου έγινε το 1866 από τον John Langdon Down. Ο άγγλος γιατρός παρατήρησε ότι μερικά νεογνά που γεννιούνται έχουν εξωτερική όψη παρόμοια με αυτή των Μογγόλων, απ' όπου προήλθε και η ονομασία μογγολισμός, που στις μέρες μας έχει εγκαταλειφθεί.

Τα παιδιά με σύνδρομο Down αντιμετωπίζουν νοητική υστέρηση και μαθησιακή δυσκολία, ενώ είναι επιρρεπή σε μια σειρά από ασθένειες. Με την κατάλληλη εκπαίδευση και τη συνεργασία γονιών και δασκάλων, μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.
Βέβαια εκτός απο τα προβλήματα που τους δημιουργεί το σύνδρομο έχουν να αντιμετωπίσουν την  προκλητική αδιαφορία των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους που αντιμετωπίζουν και τους Ανθρώπους με σύνδρομο Down όπως και όλους τους Ανθρώπους μμε αναπηρίες σαν πολίτες β κατηγορίας , ίσως και παρακάτω .
Η πολιτική μέχρι σήμερα ήταν να σου πετάνε ένα επίδομα της πείνας και να σε πετούν στην γωνία . Τώρα ανακάλυψαν "ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ" πέρναν λέει !!! 34.000 επιδόματα που δεν τα δικαιόντουσαν !!!!!!!
Ποιόν πάνε να ξεγελάσουν πάλι ;
έχουν βάλει στο μάτι να κόψουν τα προνοιακά επιδόματα και το πάνε σιγά σιγά , πρώτα ανακαλύπτουν τους "κλέφτες" μετά το έλλειμα και μετά έρχετε το κούρεμα , το μάθαμε το κόλπο λεβέντες το μάθαμε ηρεμήστε .......συνεχίζω , θα τα πούμε γι αυτά σε άλλη ανάρτηση .

Ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο, από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος=3.21).


Δείτε εδώ την περσυνή ανάρτηση

Συνέντευξη του πρώτου Ευρωπαίου δάσκαλου με σύνδρομο Down

Ο 34χρονος Ισπανός Πάμπλο Πινέδα είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου που έχει σύνδρομο Down. Χρειάζεται να περάσει ακόμη τέσσερις εξετάσεις, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει δάσκαλος. Αυτό δεν είναι τόσο ασυνήθιστο: στην Ισπανία το 85% των παιδιών με σύνδρομο Down πηγαίνουν στο κανονικό σχολείο. Η WELT ON LINE μίλησε με τον Πινέδα για τη μάθηση, την “καθυστέρηση” και για τα υπερπροστρατευμένα παιδιά.
συνέχεια εδώ:  http://www.ksm.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Κωστή που μέσα σε όλα δεν ξεχνάς και τα άτομα με αναπηρίες . Μπράβο και πάλι να είσαι καλά και να συνεχίσεις τον αγώνα που κάνεις για όλους τους αδύνατους .

Ανδρέας Π είπε...

Κώστα μην την αφήνεις αυτή την προσπάθεια που κάνεις για τους ΑΜΕΑ θα υπάρξουν πολλή δύσκολες στιγμές για όλους μας και ιδιαίτερα για τους ΑΜΕΑ πρέπει να υπάρξουν και άνθρωποι σαν και εσάς που να συντονίσουν την αντοίδραση μας . Δυστυχώς και σε αυτό οι συνδικαλιστές μας είναι πουλημένοι και βολεμένοι δεν πρόκειται να δούμε κάτι απο εκεί . Τουλάχιστον κάνε κάτι εσύ που το έχεις .