Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Όλοι με τους Χαλυβουργούς!

2012_06_07_mat-xrysavgitesΔελτίο Τύπου ΚΟΕ - 20/07/2012
Η αντεργατική, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική ενέργεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης, να στείλει τα ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, αποτελεί πρόκληση απέναντι συνολικά στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους.
Οι Μνημονιοφύλακες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πίστεψαν ότι μετά από 265 μέρες απεργίας θα μπορούσαν να κάμψουν την αντίσταση των απεργών Χαλυβουργών και να οδηγήσουν σε μια εκδικητική και φρονηματική νίκη της εργοδοσίας. Θέλουν να κάμψουν το φρόνημα των απεργών, το φρόνημα των εργαζομένων που αγωνίζονται, το φρόνημα όλου του Ελληνικού λαού που αντιστέκεται στο Μαύρο Μνημονιακό Μέτωπο.
Όμως και αυτή τη φορά κάνουν λάθος. Το κλίμα ολόθερμης συμπαράστασης στους απεργούς Χαλυβουργούς καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα. Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, ολόκληρος ο ελληνικός λαός παίρνει θέση στο πλάι των Χαλυβουργών, όπως έχει κάνει εδώ και 9 μήνες τώρα.
Η καρδιά και το μυαλό όλων μας βρίσκεται στον Ασπρόπυργο. Είναι ο δικός μας αγώνας. Χθες ήταν η Μαδρίτη και οι Ανθρακωρύχοι της Ισπανίας. Σήμερα εμείς.


Όλοι ενωμένοι. Όλοι στην πύλη της Χαλυβουργίας. 
Από σήμερα στις 5:30 το απόγευμα
–συγκέντρωση στον Κόμβο Ασπρόπυργου και πορεία στη Χαλυβουργία–
και μέχρι τη νίκη!


1 σχόλιο:

Χάρις είπε...

Την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους έλαβαν οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

Στη μυστική ψηφοφορία που έγινε ψήφισαν 169 «ναι» ενώ 5 από αυτούς ψήφισαν «όχι» στη συνέχιση της απεργίας.