Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα μπρός πίσω ολοταχώς

Η εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρίες είχε εξαγγείλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας για σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου , και συνέβη το εξής .


Την αναστολή της προγραμματισμένης για την Τρίτη 20 Ιουλίου παράστασης διαμαρτυρίας μπροστά απο το υπουργείο εργασίας αποφάσισε η εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της συνομοσπονδίας, η αναστολή αποφασίστηκε κατόπιν της διαβεβαίωσης του υπουργού Α. Λοβέρδου ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συναντηθεί με την ηγεσία του αναπηρικού κινήματος και θα συζητήσει την ατζέντα αιτημάτων της. Επί της ουσίας, δεν πρόκειται περί αναστολής αλλά αναβολής μέχρι την επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό εργασίας.

Από την άλλη, το γεγονός ότι μιά απλή υπουργική διαβεβαίωση χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς έμπρακτες δεσμεύσεις για παρεμβάσεις υπέρ των ΑμεΑ απεδείχθη αρκετή για να ανασταλεί μιά αποφασισμένη παράσταση διαμαρτυρίας, δημιουργεί μάλλον συζητήσιμες πολιτικές εντυπώσεις.

Μετά έχουμε άδικο που μιλάμε για το ξεπούλημα των αναπηροπατέρων . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ