Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πολύ έξυπνα και μεθοδικά η κυβέρνηση προετοιμάζει το σχολείο της αγοράς


Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία που φανερώνουν ότι σε ένα μήνα τα σχολεία θα ανοίξουν με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών. Προετοιμάζει γονείς και μαθητές να μην περιμένουν ούτε καν τα αυτονόητα, όπως το να έχουν όλους τους απαραίτητους δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία τους. Στην πραγματικότητα, προετοιμάζει τις συνειδήσεις για να δεχτούν το νέο σχολείο της αγοράς. Προετοιμάζει το έδαφος για να μάθει ο γονιός, αύριο, που το σχολείο του παιδιού του θα ανήκει στον «καλλικράτειο» δήμο, να τρέχει να βρει χορηγούς για να του εξασφαλίζουν π.χ. γυμναστή ή να μάθει ο σύλλογος γονέων να καλεί τους γονείς να πληρώσουν όλοι μαζί π.χ. έναν μαθηματικό να συμπληρώνει ωράριο για δυο και τέσσερις ώρες τη βδομάδα, μπαλώνοντας κενά...
Το άλλο τέχνασμα της κυβέρνησης φέτος είναι να δείξει ως υπεύθυνους για τα κενά ...τους εκπαιδευτικούς που έκαναν αίτηση για συνταξιοδότηση! Λες και δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τον υπερδιπλασιασμό των αιτήσεων συνταξιοδότησης η ίδια η κυβέρνηση και το αντιασφαλιστικό της έγκλημα. Εσπευσε όμως να δώσει στη δημοσιότητα τον αυξημένο αριθμό των εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτούνται, αυτομάτως μόλις έληξε η προθεσμία των σχετικών αιτήσεων, προκειμένου να δείξει ότι τάχα αντιμετωπίζει ένα πρωτόγνωρο - σε σχέση με άλλες χρονιές - πρόβλημα και να αποσπάσει ανοχή για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα σχολεία και προκειμένου οι αντιδράσεις να διαχέονται και να μη χτυπούν τον πραγματικό ένοχο.
Στην πραγματικότητα, καθόλου δε ...στενοχωριέται η κυβέρνηση με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Αντίθετα, τις επιδιώκει. Μπορεί τις πρώτες δυο - τρεις χρονιές να υποστεί το κόστος των τεράστιων ελλείψεων στα σχολεία, όμως προοπτικά θα ...«ξεμπερδεύει» πιο γρήγορα με τις γενιές εκείνες των δασκάλων που προτιμούσαν να διδάσκουν τα παιδιά γράμματα μέσα από τα βιβλία, από το να τους μαθαίνουν να σερφάρουν στο ίντερνετ ή να οργανώνουν δραστηριότητες για καλούς καταναλωτές από κοινού με επιχειρήσεις και ΜΚΟ...
Η κυβέρνηση διατείνεται ότι τάχα θα περιορίσει το καθεστώς των αποσπασμένων «ρουσφετάκηδων» εκπαιδευτικών, ότι θα τους αναγκάσει να επιστρέψουν στα σχολεία και ότι θα κάνει ορθολογική κατανομή των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Πρόκειται για υποκρισία! Δικό της δημιούργημα, δημιούργημα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι δεκάδες εκπαιδευτικοί που φαίνονταν π.χ. να υπηρετούν στον Αϊ Στράτη και έπαιρναν τα μόρια της παραμεθορίου, ενώ το νησί δεν είχε παρά έναν - δυο καθηγητές.
Και δεν μπορεί να μιλάει για «εξορθολογισμό» μια κυβέρνηση που νομοθέτησε για τον εκπαιδευτικό αφού πάρει το πτυχίο του να παρακολουθεί άλλο πρόγραμμα για την επάρκεια, μετά να δίνει εξετάσεις, μετά να περνάει περίοδο δοκιμασίας στο σχολείο και μετά να ξανακρίνεται κι αν είναι τυχερός κι έχει κουράγιο ...κατά τα 30 του να αποκτά μόνιμη δουλειά! Εξορθολογισμός θα ήταν να εξασφαλιζόταν ότι ο φοιτητής που σπουδάζει εκπαιδευτικός θα έχει διδαχθεί όλα τα απαραίτητα πριν πάρει το πτυχίο του, θα είχε κάνει την απαιτούμενη πρακτική του πριν το πτυχίο και θα ήταν με το πτυχίο του έτοιμος επιστήμονας παιδαγωγός για να μπει στην τάξη. Ολα τα άλλα είναι ...προετοιμασία για το σχολείο της αγοράς.
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

14 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Αγαπητέ φίλε καλησπέρα σας. Έχω να σας πω, ότι χάρηκα ιδιαίτερα με την παρουσία σας στο blog μου, λόγω του ότι Κοκκινιά, είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και εσείς είστε Κοκκινιώτης.Δεν είμαι πια κάτοικος της Νίκαιας, ωστόσο διατηρώ ισχυρούς δεσμούς μαζί της.Γνωρίζω πολύ καλά τα τεκταινόμενα στην πόλη μου.Τα προβλήματα, είναι γνωστό θα οξυνθούν,θα είναι δυσβάσταχτα και πολύ φοβάμαι για το μέλλον που περιμένει εμάς και τα παιδιά μας .Τα μέτρα που παίρνονται είναι οδυνηρά σε όλους τους τομείς.Δυστυχώς μας βρήκε απροετοίμαστους, όλους εμάς γιατί με βάση την Επιστημονική θεωρία του Μαρξισμού, γνωρίζαμε την πορεία του οικονομικού συστήματος και θα έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι,με ένα δυνατό, αποφασιστικό, συντεταγμένο Μαζικό Λαϊκό Κίνημα,ώστε την κατάλληλη στιγμή να μπορέσουμε να δώσουμε δυναμική απάντηση.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα, είναι αδιέξοδα και προέρχονται από τις εσωτερικές αντιθέσεις του Καπιταλισμού.
Αυτήν την στιγμή, το σύστημα δεν έχει άλλα μέσα για να συνεχίσει την κυριαρχία του παρά αυτά τα μέσα που χρησιμοποιεί.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ. Αυτό που παίζεται είναι Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΊ. Δεν ξέρω τι περιθώρια υπάρχουν, αλλά να, ο Ναζίμ Χικμέτ λέει:
"Το θέμα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος, το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι" Ε, δεν λέει να παραδοθούμε αμαχητί. Η Κοκκινιά γνωρίζει από αγώνες.Αγώνες στη γειτονιά, στα σχολεία, στους συλλόγους, στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στο Δήμο.
Και καλέ μου φίλε, να το τεράστιο πρόβλημα. Σ τον μοναδικό δήμο που έγινε μπορετό με αγώνες, να εκλεγεί ο μοναδικός δήμαρχος του ΚΚΕ που θα μπορούσε και απαιτείτο να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός ΜΛΚ,και υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις, τα κατάφερε να αποδυναμώσει και να αποδιοργανώσει μια μεγάλη λαϊκή συσπείρωση, που είχε ξεκινήσει απ΄αφορμή τις εκλογές του 2002.
Θα μπορούσα να αναφερθώ σε μια σειρά προβλήματα, όμως θα επικεντρωθώ σε ένα και στο βαθμό που περνάει από το χέρι σας, επιχειρήστε να το προωθήσετε.Έχει να κάνει με τον συντελεστή δόμησης.Είναι εγκληματικό αυτό που συνάντησα την τελευταία φορά που βρέθηκα στην Κοκκινιά.Σε δρόμους 7-8 μέτρων να υψώνονται κτήρια 7-8 ορόφων το ένα δίπλα στο άλλο.Τώρα που έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναεκλεγεί αυτή η συμβιβασμένη και γι΄αυτό αποτυχημένη δημοτική αρχή, είναι ευκαιρία να πάρουν μια τελευταία απόφαση.Να μην καταδικάσουν την πόλη σε άκρατη υποβάθμιση και παραπέρα μαρασμό, που έτσι και αλλιώς θα την οδηγήσουν οι επίδοξοι μνηστήρες, που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο. ( ο πρώην σ.Στέλιος, η ο σημερινός "κτηματομεσίτης " του Ρέντη ή μήπως κάποιοι από κείνους που ζητιανεύοντας θέτουν εαυτούς στην διάθεση και στις διαδικασίες ανάδειξης δημάρχου του ΠΑΣΟΚ)
Σας καληνυχτίζω, σας εύχομαι καλή δύναμη στις επιδιώξεις σας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτος λοιπον ο "αθλιος" "κτηματομεσιτης" του Ρεντη ειναι απο τους ελαχιστους δημαρχους στην ιστορια που ειχε τα" κακαλα" και μειωσε τον συντελεστη στον δημο του απο 2,6 σε 2 ητοι ανω του 20% στην 1η κιολας θητεια του οχι στην τελευταια.. ολα τα αλλα ειναι μπαρμπουτσαλα..ο σ. Μπενετατος κατεστρεψε την Νικαια και ο σ Στελιος τον Πειραια και τωρα ακονιζει τα νυχια του για την Νικαια..
Ο "καταραμενος ,αναθεωρητης,κτηματομεσιτης,τεχνοκρατης" Ιωακειμιδης ανεσυρε απο την αφανεια τον Ρεντη τον εχει καθαρο με πλεονασμα με αριστους παιδικους σταθμους με κοινωνικη υπηρεσια που φυσαει,με απιστευτες παιδικες χαρες κλπ..το κακο για αυτον ειναι οτι δεν ειναι ΚΚΕ...οπως οι ενδοξοι Πατσιλινακος,Μπενετατος,Λογοθετης
Νκολαιδου που "ανοιξαν νεους επαναστατικους δρομους στην τοπικη αυτοδιοικηση¨" και εστειλαμ στον πατο πολεις σαν το Περαμα ,Πειραια,Νικαια..
Συγνωμη δεν θα παρουμε προτιμουμε τον καταραμενο "κτηματομεσιτη" οπως αναιτια προσβλητικα και συκοφαντικα τον λες..
αυτοδιοικηση

Α ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ είπε...

Ε!! Όχι και κτηματομεσίτης ο mister ξεπούλας !! μην τα παραλέτε .

blackbedlam είπε...

Κύριε Ανώνυμε.Ελπίζω θα έχετε συναίσθηση του τι συμβαίνει αυτή την στιγμή σε τούτη την χώρα,στον λαό της και όχι μόνον.Λέω όχι μόνον, γιατί τα τεράστια προβλήματα της οικονομίας που αντιμετωπίζουμε και που θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο δεν είναι φαινόμενο Ελληνικό.Είναι φαινόμενο της Καπιταλιστικής οικονομίας και είναι Παγκόσμιο.Θα καταλάβετε γιατί κάνω αναφορά σε αυτό το θέμα. Για να πιάσουμε λοιπόν το ζήτημα της Τ.Α. Πιστεύεται μήπως ότι μέσα σε ένα σύστημα όπως το Καπιταλιστικό, το οποίο βασίζετε στην συσσώρευση κεφαλαίου εκμεταλλευόμενο την εργατική υπεραξία και που μπορεί να υπάρχει, ακριβώς επειδή μπορεί και εκμεταλλεύεται,θα παίρνονταν ποτέ μέτρα υπέρ του εργαζόμενου.Θα παίρνονταν ποτέ μέτρα που θα ανταποκρίνονταν στην προσφορά,στις ανάγκες,στα δικαιώματα,του εργαζόμενου λαού και άρα και των δημοτών; Είδατε ποτέ να εισπράττει ο εργαζόμενος αυτό που αποδίδει με την εργασία του στον εργοδότη του και άρα και στην κεντρική εξουσία, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαχειρίζεται αυτήν την παραγωγικότητα; Αν συνέβαινε αυτό σήμερα δεν θα υπήρχαν 10 οικογένειες που έχουν συσσωρεύσει το κεφάλαιο και το διαχειρίζονται προς όφελός τους.Αγαπητέ μου σε μια καπιταλιστική κοινωνία, οι θεσμοί και οι νόμοι δεν μπορούν παρά να βρίσκονται στην υπηρεσία του κέρδους.Και να θέλουν το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του, δεν μπορούν να λειτουργήσουν διαφορετικά.Θα είναι σαν να απεμπολούν την ιδιότητά τους σαν καπιταλιστές.
Ας πιάσουμε λοιπόν και τον θεσμό της Τ.Α Οι νόμοι που διέπουν σήμερα τον θεσμό της Τ.Α, έτσι και αλλιώς καθιστούν τον θεσμό, όργανο στην υπηρεσία των συμφερόντων της αστικής τάξης και των πολιτικών της.Είναι αναγκαίο λοιπόν να τοποθετείτε κανείς πολιτικά, πολύ περισσότερο εκείνος ο όποιος διεκδικεί την λαϊκή ψήφο.Απαιτείτε να έχει δεσμευτεί απέναντι σε όλους για το πια συμφέροντα είναι αποφασισμένος να παλέψει και να υπερασπιστεί.Με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.
Συνεχίζεται.

blackbedlam είπε...

Δηλαδή είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα, τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ή τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της κεντρικής εξουσίας στην βάση των νόμων που αυτή έχει θεσπίσει; Δική μας υποχρέωση αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας, είναι να πείσουμε τον κόσμο,ότι όταν εκλέγουμε τον πρώτο πολίτη του Δήμου μας.επιλέγουμε,όχι έναν δημόσιο υπάλληλο ή προϋστάμενο των υπηρεσιών του Δήμου,ούτε το καλύτερο παιδί,αλλά έναν Λαϊκό Πολιτικό Ηγέτη, που θα συμβάλει και θα πρωτοστατήσει,στην οργάνωση και την ανάπτυξη Τοπικού Λαϊκού Κινήματος, για την απόκρουση της ολομέτωπης Καπιταλιστικής επίθεσης ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και στις Δημοκρατικές ελευθερίες,που με αγώνες χρόνων κατακτήθηκαν. Το γνωρίζει και ένα μικρο παιδί, η κοινωνία μας είναι ταξική.Η πιο ολοκληρωμένη πλήρης και διαμορφωμένη έκφραση της πολιτικής πάλης των τάξεων, είναι η πάλη των κομμάτων.Και ό κύριος ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΗΣ είναι μέλος Κόμματος.Αλλά και έτσι να μην ήτανε,η ιδιότητα του Δημάρχου και μόνον,τον καθιστά Πολιτικό πρόσωπο.Και σαν τέτοιο πολιτικό προσωπο στήριξε τις σε βάρος του λαού επιλογές της Αστικής τάξης στην χώρα μας. Ε.Ε, το Μάαστριχ,την Λισσαβόνα,το ΔΝΤ, την Τροίκα.Και γι΄αυτό θα κρίνεται. Δεν τον ακούσαμε να καταγγέλλει αυτές τις αποφάσεις και ούτε να αποστασιοποιείται από τα Κόμματα που συνυπέγραψαν τις παραπάνω αποφάσεις και τον στήριξαν άλλωστε στην εκλογή του.
Θεωρείς ότι αυτές οι πολιτικές του πράξεις,αυτού και των άλλων υποψηφίων των Κομμάτων του ΔΝΤ, είναι δυνατόν να αναιρεθούν επειδή αυτός ή ένας άλλος δήμαρχος, καθαρίζει συχνά 10 δρόμους και 2 πλατείες; Σκέψου φίλε Ανώνυμε ότι την στιγμή που η Τ.Α δεχόταν την χαριστική βολή με τον νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που ψήφισαν τα κόμματα του ΔΝΤ,δηλαδή την παράδωση της ΤΑ στη διάθεση και στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου,ο Δήμαρχος του Ρέντη συνθηματολογούσε λέγοντας "Μπορούμε και μόνοι μας". Την στιγμή που ήταν αναγκαία η μεγαλύτερη δυνατή λαϊκή συσπείρωση για την απόκρουση της γενικής αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τις συνέπειες της όποιας πληρώνει ακριβά σήμερα η Ελλάδα,η εργατική τάξη και ο λαός.
Αν όλα αυτά σε αφήνουν παγερά αδιάφορο τότε να πούμε για τον Ρέντη και το ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΗ του.
Γνωρίζεις τίποτα για τον Ελαιώνα; Γνωρίζεις ότι το περνάει στο σχέδιο πόλης και το πουλάει κομμάτι κομμάτι στο μεγάλο κεφάλαιο για τσιμεντοποιήση και κατασκευή τερατουργημάτων;
Μήπως έκανε τίποτα για τον πολιτισμό;Εκτός και αν πολιτισμό εννοούμε την παράδοση τεράστιων εκτάσεων,όπου εγκαταστάθηκαν το Village Park
και το Allou Fan Park που προωθούν έναν ξενόφερτο τρόπο διασκέδασης και που δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους τόσο της Αγ.Άννας και του 2,22 από το κυκλοφοριακό κομφούζιο.Γνωρίζεις τίποτα για τα 32 στρέμματα της Βιαμύλ που ο ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΗΣ είχε υποσχεθεί ότι θα τα απαλλοτριώσει για κατασκευή πάρκων,χώρων άθλησης και πολιτισμού και ξεπουλήθηκαν σ΄έναν εργολάβο τον Μπόλτζη που έφτιαξε 8 όροφες πολυκατοικίες-φυλακές στην καρδιά του Ρέντη καταστρέφοντας τον δια παντός.
Δεν θα σε ταλαιπωρήσω άλλο και δεν θα καταχραστώ και τον χώρο του φίλου που μας φιλοξενεί αλλά για τελευταίο έχεις ακούσει τον Δήμαρχό σου να υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εργασία για το 18% των ανέργων που ζουν στον Ρέντη .
Φαντάζομαι φίλε Ανώνυμε όλα τούτα δεν τα είχες υπ΄όψη σου όταν μου έγραφες υπερασπιζόμενος τον μάγκα που θέλει να βάλει χέρι και στον δικό μας δήμο.
Και να θυμάσαι εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα το αντίθετο είμαστε μαζί γιατί έχουμε τα ίδια συμφέροντα.Μην τσιμπάς φίλε μου μην τους εκχωρούμε την ζωή μας.
Καλό σου βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

"Ο Μαγκας που θελει να βαλει χερι και στον δικο μας δημο"
ξαφνικα ο δημος αποκτησε ιδιοκτητες
ξεχασαμε τις αναλυσεισ για τον καπιταλισμο την ταξικη διαρθωση της κοινωνιας την ΕΕ το ΔΝΤ κτλπ
εγινε¨ ο δημος μας¨ που καποιος απειλει να βαλει χερι..σε τι? στα αποκαιδια που αφηνει ο Μπενετατος
και που και εσυ διαπιστωνεις οτι δυσφημει την αριστερα? που τον εκλιπαρεις εστω σαν τελευταια ηρωικη πραξη να μειωσει τον συντελεστει δομησης
-πραγμα που εκανε <> στην πρωτη απο τις 4 θητεια του-σε αυτο δεν αναφερεσαι ομως οπως και στουσ αλλους συν.δημαρχους..α ειναι..
Αγαπητε σε βρισκω τελειως παραπληροφορημενο οσον αφορα στα του Ρεντη πραγματα..εκτος και αν ετσι απλως σε βολευουν να τα παρουσιαζεις
ΒΙΑΜΥΛ -ΜΠΟΛΤΗΣ
Η ιστορια αρχιζει το 1988-1989
Ο τοτε δημαρχος κος Γρυλλης συναινει στο χτισιμο του οικοπεδου ..ο μονος που αντιδρα ειναι ο Ιωακειμιδης(ΕΑΡ) μαζι με τον κο Κυριακου (ΚΚΕ)..
παρολες τις εκδηλωσειε διαμαρτυριας τους με τον τοτε ΣΥΝ (συμμετειχε το ΚΚΕ) δεν εχουμε αποτελεσμα ..ο Γρυλλης επανεκλεγεται με υψηλο
ποσοστο..43-44% στον 1ο γυρο
Κατα την διαρκεια της 4ετιας οι ιδιοι με την βοηθεια αλλω 3 της συμπολιτευσης κατορθωνουν και αλλαζουν τις αποψεις πολλων δημοτικων συμβουλων και περνουν αποφασεις για την δημιουργια εκει χωρων αθλητικων κλπ.η .
Αυτες τις αποφασεις παρανομως ο τοτε δημαρχος τισ κρατα στο συρταρι και με την συνεργασια του τοτε Νομαρχη Φωτιου και τις πολεοδομιας αγοραζει ο Μπολζτης τον χωρο και σε χρονο αστραπη εκδιδει αδειες οικοδομης ακολουθησαν
με πρωτοβουλια του Ιωακειμιδη και του τοπικου ΣΥΝ και 2 ακομα συμβουλων της πλειοψηφιας συγεντρωσεις ,πραστασεις σε οργανισμους και υπουργεια ασφαλιστικα μετρα κλπ Δεν καταφεραν τιποτα ο τυπος απο οτι λεγοταν ειχε πολυ δυνατες ακριες
Οταν το '95 αναλαμβανει ο Ιωακειμιδης εχουν ολα χτιστει ηδη στα τουβλα μεχρι που τα περισσοτερα εχουν τελειωσει
Το σχεδιο του Μπολτζη ειναι να δωσει φτηνοκατασκευες που θα παρει η εργατικη κατοικια στο συνολο τους σε πανακριβες τιμες για τους εργαζομενους με ενεργειες της δημοτικης αρχης του συν και του ΚΚΕ (Κωστοπουλος-Φιορεντης μπορειτε να τους ρωτησετε)αυτα τα χρονια ειχαμε συληψεις αντιδημαρχων και συμβουλων αληλλομυνησεις δημαρχου-Μπολτζη κτλπ
Αυτο συνεχιζεται μεχρι σημερα στο ΣΤΕ με αφορμη διανοιξη δρομων και πλατειας στον εν λογω χωρο
Αυτη ειναι η ιστορια της Βιαμυλ και μπορεις να την μαθεις απο πρωην και νυν συντροφους σου..
Ελαιωνας...συνεχεια στο επομενο...

Ανώνυμος είπε...

Οσο για τον/την Α ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ...
Τον/την περιγραφει αριστα το ψευδωνυμο του..
αλλωστε ειμαστε παλιοι γνωστοι..τοτε που ξερνουσε στο νικαια-SOS με τον ιδιο εμμετικο τροπο..ουτε εδω δεν αντεχει..εξις δευτερα φυση γαρ...

Ανώνυμος είπε...

Ελαιωνας..."τον περναει κοματι,κοματι στο σχεδιο
πολης και τον ξεπουλα στα μεγαλα συμφεροντα για τσιμεντοποιηση"..εχει ο δημος εκτασεις και τις ξεπουλα? με την πραξη εφαρμογης χανει ο δημος ή κερδιζει σε χωρους και εσοδα? αν δεν το εκανε την πραξη εφαρμογης ποια η τυχη των χωρων κα των οικισμων σε αυτους?Δεν απαντουμε σε αυτα? πεταμε 5 λεξεις αβανταδορικες για μεγαλα συμφεροντα και ξοφλαμε..
Απο την δεκαετια του ΄'80 καθε υπουργος ΠΕΧΩΔΕ
εφτιαχνε και ενα σχεδιο πολης για τον ελαιωνα με μικρες παραλαγες χςρις κανενα να γινεται πραξη...ενα τεραστιο τμημα του ρεντη δεν εχει εφαρμοστει σχεδιο πολης..αποτελεσμα? να ξεφυτρωνουν παρανομες αποθηκες,βιοτεχνιες,βυρσοδεψεια,χυτηρια κλπ
οι οικισμοι να ασφυκτιουν και να μην υπαρχει καμια δυνατοτητα εργων (δρομοι,αποχετευση,ηλεκτροδοτηση κλπ)αφου δεν υπαρχει εφαρμογη σχεδιου...
''Τα μεγαλα συμφεροντα'' απλως κανουν τοπικες πραξεις εφαρμογης ηδη αποτην δεκαετια του '80
οπως εχουν απο τον νομο δικαιωμα οπως η lever και το macro κλπ
Οι μονοι χαμενοι ειναι οι κατοικοι αυτων των περιοχων και ο δημος..με τις πραξεις εφαρμογης
που ο δημος κανει (αφου το πεχωδε την αφησε στη μεση)περιερχονται στην ιδιοκτησια του δημου μεγαλες εκτασεις-εισφορα σε γη-και ποσα -εισφορα σε χρημα- απο τους μεγαλοιδιοκτητες της περιοχης δινοντας την δυνατοτητα στο δημο να διανοιξη δρομους πλατειες πρασινο ακομη να χαραχτηρισει χωρουσ για σχολεια παιδικους σταθμους κλπ
αυτο ονομαζεται ξεπουλημα.....
Βεβαιως υπρχει πια νομιμα η δυνατοτητα για νομιμη πια δραστηριοτητα σε καθε περιοχη αναλογα με την χρηση γης (αμιγης,γενικη κατοικια ,ζωνη βιοτεχνιας-βιομηχανιας κλπ)
με βαση αυτη την διευθετηση κατςρθωσε ο δημοσ να διωξει την τσμεντοβιομηχανια Ε.Τ.ΜΠΕΤΟΝ (μακρυγιαννη και 28ης οκτωβριου για παραδειγμα)
Αυτο ονομαζεται " τσιμεντοποιηση"
Η περιοχη village, allou ηταν μια περιοχη με κλειστα κτηρια πρωην βιομηχανιων (πχ Σακαλιδης)
και ο περιβαλλων χωρος μια τεραστια περιοχη παρανομης απορριψης μπαζων απο ολη την ευρυτερη περιοχη σημερα ο δημος εχει μεγαλα εσοδα απο την περιοχη και εκατονταδες ανεργοι εργαζονται εκει απο τον ρεντη και τους γυρω δημους...
Αυτο ονομαζεται "αδιαφορια του δημου για τους ανεργους"
Οσο για την" κυκλοφοριακη οχληση των κατοικων"
της Αγ. Αννας...τι να πω μαλλον ποτε δεν επισκεφτηκατε την περιοχη..
Αφου οι εργατικες πολ/κιες ειναι στην Π Ραλλη
σταορια με Ταυρο και Αιγαλεω δηλ καμια σχεση..
Τουσ δε οικισμους τουσ χςριζει με την ενλοω περιοχη χςριζει ολοκληρη εθνικη οδος και καμια προσβαση με τουσ οικισμους υπαρχει..
Για δε τον οικισμο θηβων 222 εχετε μεινει πολυ πισω..οντως αρχικα υπηρξαν προβληματα οχι απο το village αλλα απο το εμπορικο κεντρο των πρωην
ψυγειων ''παρνασσου'' -αληθεια θυμαστε την τεραστια οχληση που δημιουργουσαν αυτα στους κατοικους των εργατικων πολ/κιων 222?-
Αυτο αντιμετωπιστικε αποτελεσματικα με το κλεισιμο του χωρου τους με μπαρες ωστε μονο οι κατοικοι να εχουν προσβαση για σταθμευση..
Με την δε πραξη εφαρμογης στον χωρο
πισω απο τον οικισμο ο ζωτικος χωρος τους αυξηθηκε πολλα στρεμματα και απεκτησαν δικο τους
αθλητικο χωρο και και χωρο σταθμευσης-αυτα σε συνελευση των κατοικων ζητησαν να γινοθν στους νεοαποκτηθεντες χωρους-βλεπετε στον ρεντη ο θεσμος τςν λαικων συνελευσεων συνεχιζεται..
Αυτα νμε μια απλη επισκεψη μπορειτε να τα δειτε.....
Επι τη ευκαιρια να σας ενημερωσω οτι ο συντελεστης δομησης στις εντασομενες περιοχες
κινειται απο 0,6-0,-0,8 αναλογα με την περιοχη την χρηση και το μεγεθος του οικοπεδου υπερ των μικρων οικοπεδων εννοειτε ...καντε μονος σας τις συγκρισεις...
Ολα αυτα τα χρονια ο δημος εκτος απο τους χωρους
που πηρε απο τις πραξεις εφαρμογης χαραχτηρισε και αγορασε δεκαδες οικοπεδα ,διανοιξε δεκαδες δρομους φτανοντας σημερα να κατεχει συνολικα πανω απο το 50% της γης του ρεντη ποσοστο απιαστο για αλλο δημο στην αττικη..
Αν λοιπον λεγοντας δημαρχος "κτηματομεσιτης"
εννοειτε οτι φροντισε για τα συμφεροντα του δημου σε σχεση με την αποκτηση γης απο τον δημο ικαι τον συντελεστη δομησης να μας το πειτε...

συνεχιζεται...

Ανώνυμος είπε...

Μιλατε για μεγαλα συμφεροντα εμπορικα συγκροτηματα κλπ
Πρωτα απο ολα δεν μπορει κανενας να εμποδισει μια δραστηριοτητα νομιμη απο ολες τις πλευρες
..εκτος και αν αγοραζει ο δημος καθε φορα το αντιστοιχο οικοπεδο..πραγμα αδυνατο..

Και τελος παντων ενας δημος δεν μπορει να αλλαξει τους νομους....
Ολες αυτες οι δραστηριοτητες βρισκονται σε μεγαλες οδικες αρτηριες στις παρυφες του δημου ελαχιστοποιωντας την οχληση..
Προσφερουν πολλες θεσεις εργασιες σε μια περιοχη με μεγαλη ανεργια..εκτος και αν ξερετε εσεις αλλο τροπο μειωσης της ανεργιας..
Χωρις να κοστιζουν ουτε ενα ευρω στον δημο πληρωνουν μεγαλα ποσα για δημοτικα τελη και 2%
Ετσι ο δημος μπορει να προσφερει πολλες υπηρεσιες στους δημοτες για να σας δωσω μια εικονα οι κατοικοι με τα δημοτικα τελη και τους υπολοιπους δημ. φορους συμμετεχουν μονο κατα 10% στον προυπολογισμο του δημου ολα τα υπολοιπα γινονται απο εσοδα βιομηχανιων -εμπορικων κεντρων κλπ αφου πληρωνουν 4πλασια τελη και οι εκτασεις τους ειναι μεγαλες..
Αυτο ονομαζεται ανακατανομη πλουτου υπερ των κατοικων αφου αυτοι απολαμβανουν τις υπηρεσιες
του δημου .."τα μεγαλα συμφεροντα" δεν στελνουν τα παιδια τους στους παιδικους σταθμους και τις παιδικες χαρες του ρεντη ουτε στα σχολεια του..
Αληθεια δεν ρωτατε κανα συντροφο σας δασκαλο ή καθηγητη σε τι κατασταση διατηρει τα σχολεια ο δημος στο ρεντη?Και ποσο αμμεσα ανταποκρινεται σε οτι ζητησουν? θα περιμενω με ενδιαφερον μια απαντηση...

Ανώνυμος είπε...

πολιτισμος..
Ειναι φανερο οτι δεν παρακολουθειτε τα τεκτενομενα στον δημο ρεντη..
Μπορειτε ευκολα να ζητησετε φυλαδια και προγραματα
ολων των εκδηλωσεων οποιας χρονιας θελετε οπως εκανα και εγω για να σας απαντησω εμπεριστατωμενα...
Βλεπω λοιπον :διμηνο πολιτιστικων εκδηλωσεων την ανοιξη με συμετοχη ολων των βαθμιδων εκπαιδευσης στο συνολο τους (απο παιδ. σταθμους εως και λυκεια)
εκδηλωσεις στο ανοιχτο Μ.Θεοδωρακης με συναυλιες θεατρικα σχηματα
απο ΔΗΠΕΘΕ ,δημοτικα θεατρικα σχηματα,οπωσ και το θεατρικο εργαστηρι του ρεντη που εχει παρει πολλα πανελληνια βραβεια
Χορευτικο παραδοσιακων χορων (400 μελη παρακαλω σε δημο 20000 κατοικων)τμηματα του εχουν παει σε φεστιβαλ σε ολη την Ελλαδα ,ΗΠΑ(ομογενεις)
Καναδα,Αυστραλια,Ν.Αφρικη,Γρμανια,Βουλγαρια εχοντας παρει πολλα βραβεια
Τον σεπτεμβριο εχει πανελληνιο διαδημοτικο φεστιβαλ οπως και επιλεγμενες παραστασεις και συναυλιες στη συνεχεια ακολουθουν βραδιες αφιερωμενες σε ποιητες στο κλειστο θεατρο Ι.Καμπανελλης μεχρι τις αρχες του ετους..
Ακολουθουν εκδηλωσεις σε ολες τις γειτονιες
με αφορμη τις αποκριες που ολοκληρωνονται με το κυνηγι του θησαυρου που συμμετεχουν παμπολλες ομαδες νεων και την παρελαση του καραναβαλιου
οπου συμμετεχουν 4500 περιπου κυριως μαθητε νεοι και γονεις
οι στολες και τα αρματα κατασκευαζονται στο δημο
εξόλοκληρου προσφεροντας μερικες μονιμες και πολλες εποχιακες θεσεις εγασιας και τα οποια ενοικιαζονται σε πολλους δημους σε ολη την Ελλαδα
Ο δημος εχει 2 θεατρα (ανοιχτο-κλειστο)
στο ανοιχτο εγιναν 3 ανεπαναληπτες συναυλιες παρουσια του Μ.Θεοδωρακη οταν δεν ηταν της μοδας να ονομαζουν χωρους με το ονομα του
2 κινηματογραφους (θερινο-χειμερινο)
1 αιθουσα εκθεσεων
βιβλιοθηκη,πνευματικο κεντρο σχολη μουσικης με λαικη ορχηστρα και μουσικες εκδηλωσεις και πολλα αλλα..
Ολα αυτα σε ενα δημο που μονο τα τελευταια χρονια εφτασε περιπου τους 20000 κατοικους...
Μη με ρςτησετε για αθλητισμο ή
κοινωνικη πολιτικη...οα εκπλαγειτε..
Τωρα για τα υπολοιπα..
Οχι δεν ζητω απο τον δημαρχο να καταλαβει με εφοδο τα χειμερινα ανακτορα..ουτε να ανατρεψει τον καπιταλισμο..αν θελει να τα κανει αυτα να τα κανει με το κομμα του οπως ο κθενας..
Απο τον δημαρχο απαιτω να υπερασπιζεται τα δικαιωματα ΟΛΩΝ των δημοτων που η πλειψηφια των τον ψηφισαν
Απαιτω να μην χρησιμοποιει τον δημο σαν εφαλτηριο να περασει τα προσωπικα ή κομματικα του συμφεροντα εναντια στα συμφεροντα των πολιτων
Αν επαναστατικοι δημαρχοι κατα την γνωμη σας ειναι οι τυπου Μπενετατου , Πατσιλινακου,Λογοθετη που κραυγαζουν απλως για τον καπιταλισμο,ΔΝΤ και αφηνουν πισω τους συντριμια και χρεη που θα πληρωσουμε εμεις και τα παιδια μας οπως κανανε 35 χρονια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
να μου λειπουν....
συγνωμη για την καταχρηση του χωρου απλα επρεπε να αποκατασταθει η αληθεια μακρυα απο υβρεις, συκοφαντιες,διαστρεβλωσεις και κραυγες..

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Αλήθεια αφού κ Δήμαρχε έχετε τόσο σοβαρά πράγματα να πείτε και να απαντήσετε στους σχολιάζοντες γιατί δεν το κάνετε επώνυμα και σχολιάζετε ΑΝΩΝΥΜΑ ; μάλλον θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα το σχόλιο .
Ευχαριστώ πάντως που παρακολουθείτε το blog του ΠΑΤΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Παλι κρινεις εξ ιδιων τα αλlοτρια κε παπαδοπουλε...δεν ειμαι ακομα...τουλαχιστον δημαρχος..ποσο μαλλον δημαρχος ρεντη...
Ειμαι η Ιλιαννα Βελιδου θυμασαι? ναι αυτη που εγραφε σχολια στο νικαια -sos που δεν δhμοσιευσσατε ποτε....
οταν αποφασιζω να υποστηριξω καποιον για δημαρχο της πολης μου να ειστε βεβαιος κε Παπαδοπουλε οτι το κανω μετα απο επισταμενη μελετη ισως λογω επαγγελματικης διαστροφης ..απο εμενα δεν θα ακουσετε κραυγες και συνθηματα μονο επιχειρηματα..
Μην απορειτε λοιπον για τις γνωσεις μου....
αλλα παλι αλλα αντ'αλλων λετε ως συνηθως επι της ουσιας τιποτε..
Δεν βλεπω εξ'αλλου να ασχολειτε καθολου με εσας ο δημαρχος στον οποιο αναφερεστε αντιθετως η δικια σας εμπαθεια ειναι κατι παραπανω απο φανερη...
Σχολια μου μπορειτε να δειτε και στο halkidona.gr και αν ενδιαφερεστε μπορω να σας πω και αυτοπροσωπως τις αποψεις μου..
καλημερα σας...
Βελιδου Ιλιαννα

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Να είστε καλά κυρία Ιλιάννα που σχολιάζετε , αν και τις περισσότερες φορές με περισσότερη εμπάθεια από όση καταλογίζετε σε εμένα .
Τώρα όσον αφορά αυτά που γράφετε για το " Νίκαια sos" καλλίτερα να τα αφήσουμε για την σφαίρα της δικής φαντασίας και όσων σας έχουνε πεί .
Πάντως ευχαρίστως να τα πούμε όποτε θέλετε , για να δείτε 'ποτι δεν ΄'εχουμε καμμιά εμπάθεια για κανέναν , και ότι είσαστε απλά κακοπληροφορημένη.
το τηλ. είναι 6944299953

Ανώνυμος είπε...

θα εχουμε πιστευω την ευκαιρεια συντομα
και αν με πεισετε για το Νικαια-sos να ειστε βεβαιος οτιθα σαςζητησω δημοσια συγνωμη..
Αρκει πραγματι να μην εχετε σχεση με το εν λογω ρυπατο Βlog
Ilianna Belidoy
Ilia.axtida@gmail.com