Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και να φύγει η τρόικα.


Η οργή, η αγανάκτηση και η επίγνωση πως δεν υπάρχει ατομική λύση μέσα στην κρίση, έσπρωξαν χιλιάδες ανθρώπους να πυκνώσουν τις διαδηλώσεις, να αψηφήσουν την φημολογία κομμάτων και ΜΜΕ για προβοκάτσιες και να δείξουν πως θέλουν και επιζητούν μια κλιμάκωση, μια άλλη πρακτική στάση στις μεγάλες απεργίες.

Στην Αθήνα, η κυβέρνηση νοιώθοντας την πίεση της λαϊκής οργής φοβήθηκε μια μαζική περικύκλωση της Βουλής και φρόντισε να διαλύσει την πορεία κτυπώντας σε πολλά σημεία και κυρίως απομονώνοντας την πλατεία Συντάγματος από όσους ήθελαν να φτάσουν σε αυτήν. Έκλεισε σταθμούς του μετρό, αφού τους έπνιξε στα χημικά, και επιδόθηκε σε τρομοκρατικές επιθέσεις αποτροπής της προσέλευσης και παραμονής στο Σύνταγμα.

Παρόλα αυτά, χιλιάδες διαδηλωτών παρέμειναν στο Σύνταγμα μέχρι το απόγευμα και αφήνουν μια παρακαταθήκη, δημιουργούν μια νέα συνήθεια. Τις επόμενες φορές θα είναι πιο προετοιμασμένοι, πιο αποτελεσματικοί. Η επιμονή χιλιάδων διαδηλωτών να παραμείνουν με κάθε τρόπο στο Σύνταγμα, τονίζει την αναγκαιότητα του μαζικού παρατεταμένου παλλαϊκού αγώνα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΚΕ που ήταν ρε παιδιά ;
ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε !
Βγήκε η παπαρήγα την δευτέρα και μίλαγε πάλι για προβοκάτσιες έκαναν τον κόσμο να φοβηθεί να ανέβει στην συγκέντρωση και αυτοί πήγαν την κλασική τους βόλτα στη συγγρού.
Τελικά το κκε είναι όχι μικρό αλλά μεγάλο κομμάτι του συστήματος , χωρις αυτό καπιταλιστικό σύστημα δεν θα υπήρχε

robin είπε...

* Δυστυχώς οι γραφειοκράτες και οι εργατοπατέρες έχουν ακόμα το πάνω χέρι !!! Βολεμένοι στη θεσούλα τους, στον μισθούλη τους και ενίοτε στη διαπλοκή... αρνούνται να πάρουν τα ρίσκα που τους αναλογούν... Διαδίδουν σενάρια και φόβους για προβοκάτσιες, για να διαπράξουν οι ίδιοι την προβοκάτσια !!!
* Στη συνέχεια, για να μην αποκαλυφθεί η δική τους προβοκάτσια "κονταίνουν" αυτούς που συμμετέχουν στα εγχειρήματα, για να δείχνουν οι ίδιοι μεγάλοι... Πετάνε τη μπάλλα έξω από την εξέδρα αναζητώντας ευάλωττους ηγέτες... Χλευάζουν αυτούς που τολμούν ως "Τ-αχρείους" για να κρύψουν τη δική τους δειλία !!!
* Υποκρίνονται πως αγνοούν ότι πριν την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 είχαν προηγηθεί η κηδεία του Σεφέρη, το μνημόσυνο του Γ.Παπανδρέου... Δείχνουν να ξεχνούν ότι η στρατιωτική χούντα δεν έπεσε στις 17/11, απλά και μόνο για να απαξιώσουν την 23/02 !!!
* Επανέρχονται στα χιλιοεκφωνημένα συνθηματάκια τύπου "να αλλάξει η πολιτική" τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η συγκεκριμένη πολιτική δεν αλλάζει αν δεν φύγει - και μάλιστα κακήν κακώς - αυτή η κυβέρνηση !!!
* Θυμάμαι πέρυσι στις 6 του Μάη που είχαμε "περικυκλώσει" τη Βουλή...
* ήρθε το ΠΑΜΕ από την Αμαλίας και προτίμησε να κάνει μεταβολή παρά να ενωθεί μαζί μας... Μετά τη φυγή του ΠΑΜΕ, αποχώρησαν και τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί μ΄αυτά κι εγώ)... Όσοι παρέμειναν μας κράζανε, αλλά τους αφήσαμε μόνους - ένιωθα ένα σφίξιμο στο στήθος!!! Στη συνέχεια τους τσακίσανε τα ΜΑΤ - θυμάμαι ακόμα τη φωτογραφία με το ματωμένο κεφάλι της ασπρομάλλας γερόντισσας...
* Το υπόλοιπο 2010 ποτέ δεν τερμάτισα τις πορείες με το μπλοκ του ΣΥΝ - κατεβάζανε τα πανό και τις σημαίες, αλλά όσο υπήρχαν ακόμα διαδηλωτές συνέχιζα μαζί τους... Ώσπου ήρθε η χθεσινή μέρα και αποφασίσαμε να μην πορευτούμε μαζί τους, αφού δεν στήριζαν την παραμονή στο Σύνταγμα...
* Όταν το μπλοκ του ΣΥΝ έφτασε στο κάτω μέρος της πλατείας, δεν έστριψε αριστερά, όπου μύριζε χημικό - προσπάθησε να πορευθεί ευθεία με κατεύθυνση προς τη Φιλελλήνων, αλλά η παρουσία των ΜΑΤ τους υποχρέωσε να κάνουν μεταβολή... οι επικεφαλής ήταν τόσο "μικροί" για τις ανάγκες των περιστάσεων!!!
* Ανεβήκανε προς τη Μ.Βρετάνια και γοργά-γοργά στρίψανε αριστερά στην Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια... Λυπήθηκα τα νέα παιδιά που ήταν στο μπλοκ - έχουμε βρεθεί πολλές φορές μαζί στους αγώνες και σε συνθήκες δυσκολότερες... Θυμήθηκα που χλευάζαμε το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ότι στις πορείες του ξεναγεί τους διαδηλωτές στους αρχαιολογικούς χώρους... Αποδείχτηκε ότι οι ξεναγοί του είναι καλύτεροι από τους δικούς μας !!!