Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η μεγαλύτερη αναπηρία είναι η αναπηρία της συνείδησης


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


«Τα παιδιά μας έχουν το ίδιο δικαίωμα στην εκπαίδευση όπως όλα τα παιδιά και η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να τους το παρέχει, χωρίς εκπτώσεις» είπε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων στους Αμπελόκηπους, Χρυσόστομος Διασίτης, στη χθεσινή δυναμική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το σχολείο γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στα σχέδια που -όπως υποστήριξαν- «προβλέπουν την κατάργησή του».
Στο σχολείο φοιτούν 18 παιδιά.

Λόγω κόστους

«Σε συνάντηση που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα -γονείς και εκπαιδευτικοί- με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Γιάννη Κουμέντο, μας είπε ότι γίνεται επαναπροσδιορισμός του σχολικού χάρτη της χώρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το δικό μας σχολείο θα καταργηθεί» είπε ο κ. Διασίτης. Συνάντηση για το θέμα τόσο με τον κ. Κουμέντο όσο και με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γιώργο Αλεβίζο, είχαν και μέλη του Α' Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οπως είπε στην «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μαριόλης: «Μας είπαν ότι σχεδιάζεται η κατάργηση του σχολείου λόγω οικονομικού κόστους».

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους «σε μια πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο» και προετοιμάζει «το νέο σχολείο της αγοράς».

«Στην Αττική λειτουργούν μόλις 3 ειδικά δημοτικά σχολεία κωφών, όπου φοιτούν συνολικά λιγότερα από 70 παιδιά, όταν ο αριθμός των κωφών παιδιών πανελλαδικά υπολογίζεται στις 2.000. Αντί, λοιπόν, να ανοίγουν σχολεία, σχεδιάζουν να καταργήσουν ένα από τα ελάχιστα. Η μεγαλύτερη αναπηρία είναι η αναπηρία της συνείδησης» είπε ο Χάρης Χουρδάκης από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Κλιμάκωση

Ακολούθησε πορεία προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής με στόχο να συναντηθούν με τον περιφερειακό διευθυντή κ. Κουμέντο, ο οποίος όμως απουσίαζε.

«Η συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή, αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, θα σταματήσουμε μόνο αν δεσμευτεί επίσημα το υπουργείο Παιδείας ότι το σχολείο μας δεν θα καταργηθεί» μας είπε ο κ. Διασίτης.

http://www.alfavita.gr

Και εμείς εδώ στην Νίκαια επιμένουμε για την ανάγκη δημιουργίας ειδικού σχολείου για παιδιά με αυτισμό
Την ίδια στιγμή η Χουντική κυβέρνηση Παπανδρέου κλείνει ειδικά σχολεία και ειδικές τάξεις , λές και υπάρχουν πολλά .
Και για να καταλάβουμε τι συμβαίνει όταν συγχωνεύουν ένα σχολείο οι μαθητές θα κονσεβοποιηθούν σε ένα άλλο 30 στην τάξη , άντε που λένε και μερικοί "γονείς" και τι έγινε εγώ όταν πήγαινά σχολείο είχαμε στην τάξη 45 παιδιά δεν μάθαμε γράμματα ; και αν ψάξεις να βρείς καμμιά μερια που να συμφωνείς θα συμφωνήσεις .... εδώ στην περίπτωση του σχολείου κωφών τι θα γίνουν τα παιδιά ;
που θα τα πάνε που δεν υπάρχουν άλλα ;
γίνετε ειδική τάξη με 20 παιδιά ;
Μήπως δεν τους ενδιαφερει ; αλλά θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους γονείς αυτών των παιδιών και όλους μας ;
Είναι ανάγκη να συνηδητοποιήσουν οι Γονείς όλων των μαθητών ότι δεν μπορούν να κοιτάνε άλλο απαθείς , μπορεί κάθε σπίτι να έχει πιά και έναν άνεργο , μπορεί τα χρέη να μας έχουν πνίξει , η τράπεζες να ασκούν μια καθημερινή πίεση που σε αποδιοργανώνει από κάθε σκέψη και κάθε διάθεση να κινηθείς διεκδηκιτικά και να οργανώσεις την αντιστασή σου σε όλα αυτά . ΑΛΛΑ γιατί υπάρχει και ένα όριο στην ανοχή που δείχνουμε , Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να πούμε ΣΤΟΠ !! μέχρις εδώ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

3 σχόλια:

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. είπε...

"Aν ήξεραν οι άνθρωποι πόσο λίγο έπρεπε νάναι το δούναι τους και πόσο πολύ το λαβείν τους θα τους έστριβε" Οδ.Ελύτης

Μας είπαν στην αρχή πως δεν φταίει ο λαός,πως δεν μπορεί οι αδύναμοι να πληρώνουν για το φταίξιμο άλλων...
Τώρα μας λένε να μοιραστούμε μαζί τους το έγκλημα.Την εκτέλεση εν ψυχρώ του αύριο αυτού του τόπου που δεν είναι μονο πέτρες μύθοι και χώματα.Ειναι τα παιδιά μας και όλοι αυτοί που θα έρθουν.Είναι ανθρωποι που πρέπει εμείς να καταδικάσουμε με ελαφριά συνειδηση γιατί δηθεν δε γινόταν αλλιώς...

A είπε...

Η απάντηση
…. να είναι ενωτική και αριστερή. Να ενώσουμε όλες τις φωνές εκείνων οι οποίοι αντιτίθενται στην πολιτική της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να προτάξουμε τη διαφορετική λύση που είναι η νέα ανακατανομή του πλούτου. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν αυτοί που έχουν στα χέρια τους τον πλούτο. Να τους αναγκάσουμε να πληρώσουν. Μόνο μια εναλλακτική πολιτική πρόταση μπορεί να το πετύχει αυτό. Μια πρόταση που θα φέρει στο προσκήνιο τη κυριαρχία του λαού, και των εξαθλιωμένων μαζών, τη δημοκρατία και την αναδιατύπωση του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού μακριά από παραμορφώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους , θα φωνάξεις
τα χείλη σου θα ματώσουν απ' τις φωνές
Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ' τις σφαίρες
μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου θα ' ναι μια πετριά
στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.
Κάθε χειρονομία σου θα 'ναι
για να γκρεμίζει την αδικία.
Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις,
ούτε στιγμή να ξεχαστείς.
Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε.
Μια στιγμή αν ξεχαστείς,
αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται
στη δίνη του πολέμου,
έτσι και σταματήσεις
για μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα
θα γίνουν στάχτη απ' τις φωτιές.
Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις
για να ζήσουν οι άλλοι.
Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι
ένα οποιοδήποτε πρωινό.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι
μπρος στα ντουφέκια!

Τ.Λειβαδίτης